اتحادیه نانوایان تهران برای تمام واحدها در محدوده شهر بزرگ تهران جهت بازرسی واحد، صدور، تمدید و تغییر آدرس جواز و ارائه سهمیه های دولتی خدمات ارائه میدهد. با وجود اینکه از سال 1397 محدودیت های شدیدی در صدور جواز صادر شد، در سال 1400 ثبت نام در سامانه ایرانیان اصناف برای دریافت جواز نانوایی باز شده است.
“برای اطلاع از سهمیه ها و شرایط صدور جواز در سال 1400 ابتدا با اتحادیه باید تماس بگیرید و سپس برای ثبت نام در سامانه ایرانیان اصناف اقدام نمایید.”
تهران _ خیابان شریعتی _ اول خیابان ملک _ بن بست میرمجتهدی _ پلاک ۵
شماره تماس : 77509561-77503313-021
در اتحادیه نانوایان تهران برای 7رسته شغلی به شرح زیر پروانه کسب صادر میشود:
1 – رسته بربری پزی ( با حداقل مساحت لازم 60 مترمربع)
2 – رسته لواشی (با حداقل مساحت لازم 60 مترمربع)
3 – رسته تافتونی (با حداقل مساحت لازم 60 مترمربع)
4 – رسته خشکه پزی (با حداقل مساحت لازم 60 مترمربع)
5 – رسته بلکی پزی سنتی (با حداقل مساحت لازم 60 مترمربع)
6- مجتمع نان سنتی برای دو نوع پخت (با حداقل مساحت لازم 90 مترمربع) غیر از سنگک
7- مجتمع نان سنتی برای سه نوع پخت (با حداقل مساحت لازم 120 متر مربع) غیر از سنگک برای اشنایی بیشتر با شرایط دریافت و صدور جواز کسب نانوایی کلیک کنید.
آیا امکان اجاره جواز نانوایی وجود دارد؟
به طور قانونی راههایی برای به اشتراک گذاشتن جواز وجود دارد. اما به دلیل محدودیتهایی که در سالهای اخیر اتفاق افتاده، بازار سیاهی جهت فروش جواز نانوایی متاسفانه ایجاد شد. لازم به ذکر است که چنین معاملهای قانونی نبوده و خرید و فروش جواز نانوایی پیگرد قانونی دارد.
آیا یک نفر میتواند دو تا جواز داشته باشد؟
بله، هر کسبه ای میتواند برای بیش از یک واحد صنفی جواز دریافت کند، اما برای واحدهای صنفی دوم و سوم باید مباشر معرفی نماید.
آیا برای واحد نانوایی مدرک فنی لازم است؟
بله، صاحب جواز یا مباشر باید دارای مدرک فنی باشند.
منبع: اتحادیه نانوایان تهران
بر اساس اکتشافات معدنی انجامشده در کشور، محصولات معدنی ایران با تنوع بالا شامل 68نوع ماده معدنی غیرنفتی است و ذخایر کشفشده به حدود 37میلیاردتن میرسد. همچنین طبق برآوردها ذخایر بالقوه در کشور حدود 60میلیارد تن بوده و ارزش برآوردشده این ذخایر معدنی معادل 1400میلیارد دلار است. کشور ایران دوازدهمین کشور بزرگ معدنی جهان محسوب میشود. معادن سنگآهن در بیشتر کشورهای جهان وجود دارد. سنگ آهن با کیفیت مطلوب همواره نیاز صنعت تهیه و تولید مقاطع و قطعات آهن و فولاد در شکل و اندازههای مختلف میباشد و چون سنگهای معدنی استخراج شده امکان کاربرد مستقیم در صنایع را ندارند، لذا فرآوری سنگهای آهن اهمیت وافری دارد. در ادامه خلاصهای از طرح توجیهی تولید کنسانتره سنگ آهن را آوردهایم.
برای دریافت مشاوره کسب و کار در زمینه تولید و استاندارد تولید دارو در ایران و دیگر کشورها میتوانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح تولید کنسانتره سنگ آهن
کنسانترههای آهن سنگهای معدنی هستند که پس از استخراج و خردایش مورد عملیات کانه آرایی قرار میگیرند و معمولاً دارای عیار آهن بالا بوده و فاقد ناخالصیهای نامطلوب میباشند. جهت سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.
کنسانتره سنگ آهن به عنوان کالای واسطهای تلقی شده و به عنوان ماده اولیه در صنایع گندله سازی یا اگلومراسیون به مصرف میرسد. لازم به ذکر است که برای تولید هر یک تن گندله به حدود یک تن کنسانتره سنگ آهن نیاز است.
برای تولید کلوخه، سنگ آهن پس از خردایش در فرایند کلوخه سازی قرار میگیرد. معمولاً به علت آن که کلوخه قابلیت حمل و نقل زیاد را ندارد، عمل کلوخه سازی در محل کارخانه ذوب و تولید آهن و فولاد انجام میگیرد.
گندله یکی از متداولترین اشکال سنگ آهن موجود در بازار جهانی است. در گندله سنگ آهن پس از عملیات خردایش و کانه آرایی بصورت گندله در واحد گندله سازی تولید شده و پس از آن به بازار عرضه میگردد. در مورد محصولات واسطه تولید آهن و فولاد (کلوخه و گندله) باید توجه شود که ابعاد کنسانتره برای تولید گندله باید بسیار ریزتر از ابعاد کنسانتره جهت تولید کلوخه باشد.
هر نوع محصول تولیدی مستلزم داشتن خواص و ترکیب خاصی برای ماده اولیه است، مثلاً کیفیت کنسانتره آهن برای تولید چدن از کنسانتره لازم برای تولید فولاد متفاوت است. در جریان فولاد سازی چون عمل تصفیه و پالایش نیز انجام میگیرد، لذا کنسانتره مصرف شده برای تولید فولاد میتواند حاوی ناخالصی بیشتری باشد، در حالی که کنسانتره مورد مصرف در تولید چدن ریختهگیری از کیفیت بهتری باید برخوردار باشد. اندازه دانهبندی سنگ آهن برای فرایندهای مختلف متفاوت است.
سنگ آهن کلوخه حاصل از معدن ابتدا به وسیله سنگ شکنها شکسته و سپس دانه بندی می شود. سنگ آهن پودر شده یا سنگ آهن کنسانتره محصول کارخانههای فرآوری، با روشهای مخصوص و به کمک مواد چسباننده به دانههای بزرگتری تبدیل شده و به شکل پلیت یا آگلومره با مشخصات مورد نیاز برای فرآیند تولید آهن و فولاد مصرف میشود.
بر اساس سیستم طبقهبندی آیسیک کد محصولات طرح جاری به شرح جدول ذیل میباشد.
نام کالا |
کد ISIC |
کنسانتره آهن |
1310412309 |
کلوخه سنگ آهن (آگلومره) |
1310412317 |
سنگ آهن دانه بندی شده |
1310412308 |
سایر انواع کانسنگ آهن |
1310312316 |
انواع شمش فولاد ساده کربنی و کم آلیاژی |
2710412456 |
در کارخانه فرآوری از مرحله استخراج تا پایان فرایند مواد اولیه را میتوان به دو دسته مواد اولیه اصلی و مواد اولیه مصرفی تقسیم نمود. سنگ آهن که به عنوان ماده اصلی در کارخانه کنسانتره در 4تیپ سنگ آهن پر عیار کم گوگرد، سنگ آهن پر عیار پرگوگرد، سنگ آهن کم عیار کم گوگرد، سنگ آهن کم عیار پر گوگرد طبقهبندی میشود. مواد اولیه مصرفی مواد کمک فرایندی میباشند.
فرآیند تولید کنسانتره در کارخانه شامل مراحل زیر میباشد:
سنگ آهن استخراج شده از معدن با ابعاد حداکثر mm1200 به واحد سنگ شکنی وارد میشود. با خردایش در سنگ شکن فکی به ابعاد کوچکتر از mm200 میرسد و جهت استفاده در مراحل بعدی به بستر انباشت و برداشت منتقل میشود. این بخش شامل فیدر خوراک دهی به سنگ شکن، چکش هیدرولیکی، سنگ شکن فکی، سنگشکنهای مخروطی و نوار نقاله زیر سنگ شکن جهت انتقال مواد به بستر میباشد.
بعد از خردایش مواد در سنگ شکن اولیه، توسط سرندی مواد بزرگتر از mm200 جدا شده و طی دو مرحله در سنگشکنهای مخروطی خرد میشود تا به ابعاد کوچکتر از mm20 برسد.
مواد خرد شده در مرحله سنگ شکنی به وسیله نوار نقالهای از سنگ شکن به بستر انباشت و برداشت در سطح زمین منتقل میشود. با احتساب ظرفیت سنگ ورودی سالانه با احتساب ٣0٠ روز کاری در سال حدود 5700 تن سنگ در روز میباشد. این بستر به منظور همگن سازی سنگ آهن دریافتی از معدن با کیفیت های مختلف پیش بینی شده است. روش انباشت مواد ریسهای رشتهای میباشد که ریسههای مختلف در طول بستر تخلیه میشود.
این واحد شامل یک سیلوی ذخیره خوراک به ظرفیت بالانش شده فیدر ارتعاشی، یک دستگاه آسیاب و یک سرند میباشد. مواد بعد از خردایش در آسیا، توسط سرندی با حد جدایش mm1 جدا میشود. مواد درشتتر به عنوان بار در گردش به آسیا برمیگردد و مواد کوچکتر از mm1 به جدا کننده مغناطیسی کوبر میرود.
جدا کننده مغناطیسی کوبر معمولا برای حذف مواد غیرمغناطیسی که در ابعاد درشت از مواد مغناطیسی جدا شدهاند؛ بکار میرود. این جداکننده که معمولا به شدت متوسط به کار میرود، سبب حذف مواد گانگ آزاد شده و با جلوگیری از خردایش آنها در انرژی مصرفی مدار صرفهجویی مینماید. مواد مغناطیسی محصول جداکننده کوبر، جهت خردایش بیشتر و آزاد شدن کانیهای آهن دار از گانگ به آسیای گلولهای خوراک دهی میشود.
مجموعه آسیاب گلولهای و هیدروسیکلونها در مدار بسته کار میکنند. مواد بعد از خردایش در آسیای گلولهای به هیدروسیکلون خوراک دهی میشود. هیدروسیکلون مواد را طبقه بندی نموده، ذرات ریزتر به جداکنندههای مغناطیسی میرود و مواد درشتتر به عنوان بار در گردش به آسیای گلولهای برمیگردد.
مواد طبقه بندی شده در هیدروسیکلون به جدا کنندههای مغناطیسیتر خوراک دهی میشود. جدا کنندههای مغناطیسی شامل سه مرحله رافر، کلینر و ریکلینر است که بطور سری کار میکنند. طی این سه مرحله جدایش مغناطیسی کنسانتره آهن با عیار بیش از 68% حاصل میشود، ولی مقدار گوگرد کنسانتره هنوز بالاست و باید گوگردزدایی شود.
در این بخش کنسانتره به دست آمده از جدا کنندههای مغناطیسی به وسیله پمپ و همزن رقیق شده و به سلولهای فلوتاسیون وارد میشود. در بخش فلوتاسیون سه مرحله فلوتاسیون رافر، کلینر و ریکلینر وجود دارد که بطور سری کار میکنند. در بخش فلوتاسیون به روش فلوتاسیون معکوس کانیهای گوگرددار که عمدتا پیریت و پیروتیت هستند شناور شده و از کنسانتره جدا میشود.
کنسانتره تولید شده در فلوتاسیون به دلیل آنکه دارای آب زیادی است، قابلیت انبار شدن و جابجایی را ندارد. کنسانتره تولید شده در فلوتاسیون حدود 35% رطوبت دارد که رطوبت آن باید به کمتر از 9% برسد. به این منظور کنسانتره را به تانکهای همزن ارسال شده و بصورت پالپی یکنواخت به واحد فیلتراسیون میرود.
به منظور جلوگیری از هدر روی آب همراه باطله و همچنین کاهش هزینههای مربوط به سد باطله، آب همراه باطله در تیکنر کاهش مییابد. باطله حاصل فرآیندهای جدایشی اعم از جداکننده های مغناطیسی و فلوتاسیون است. بعد از ته نشینی مواد در تیکنر، آب زلال سرریز، جمع آوری و برای استفاده مجدد در فرآیند به مخزن آب ارسال میگردد.
مواد ته نشین شده نیز توسط پاروهای کف تیکنر جمع آوری شده و توسط لوله مناسب به سد باطله منتقل میشود. برای مشاهده سایر طرح توجیهی صنعتی های نوشته شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها میتوانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
با توسعه شهرسازی و نیاز به ساخت ساختمانها و توجه روز افزون مردم به معماری و دکوراسیون داخلی ساختمانها تهیه و تولید ابزار و مواد مورد نیاز برای ساخت دکوراسیون بسیار حائز اهمیت است. به گونهای که امروزه برای ساخت هر سبک از دکوراسیون باید ابزار و مواد متفاوت و مخصوص آن سبک را تهیه نمود. یکی از این ابزارها که امروزه در سایزها، جنسها و اشکال گوناگونی عرضه میشود، قلمو نقاشی است که هر کدام از انواع آن برای فعالیت خاص و برای رسیدن به نتیجه و انجام کار خاصی برنامهریزی شده استفاده میشود. در ادامه خلاصهای از طرح توجیهی تولید قلموی نقاشی آورده شده است. برای سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره کسب و کار در زمینه تولید و استاندارد تولید دارو در ایران و دیگر کشورها میتوانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح توجیهی تولید قلمو نقاشی
قلمو نقاشی وسیلهای دستی است که اجزای اصلی آن رشته مو، پایه فلزی و دسته میباشد. رشتههای موی قلمو رنگ را به خود جذب میکند. دسته ابزار راحتی و تعادل مناسبی را برای انجام دقیق و راحتتر رنگآمیزی فراهم میکند. پایه فلزی نیز موها را محکم کنار هم نگه میدارد. قلمو در صنعت رنگ کاری و طراحی دکوراسیون برای رنگ آمیزی استفاده میشود و از لحاظ جنس مو، اندازه قلم، شکل برش مو، ضخامت دسته مو و جنس دسته انواع متفاوتی دارد که هرکدام از ویژگیهای آنها کاربردهای متفاوتی دارد و برای کارهای متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند. به همین دلیل توجه به نوع قلم و کاربرد آن بسیار مهم است.
بر اساس سیستم طبقهبندی آیسیک کد محصولات طرح جاری به شرح جدول ذیل میباشد.
جدول کد آیسیک محصولات مورد نظر
نام کالا |
کد ISIC |
قلم مو نقاشی |
3699412338 |
قلمهای ترسیمی |
36991150 |
قلم مو نقاشی |
36991292 |
قلم مو پلاستیکی |
36991293 |
انواع متنوع قلم موها در بازار و کاربردهای مختلف آنها در ابعاد و اندازه مختلف برای رنگ آمیزی سطوح مختلف از لحاظ اندازه، فرم، ضخامت و جنس موهای قلم مو موجب به وجود آمدن ویژگیهای متعددی شده که باید در انتخاب مناسبترین نوع قلمو به آنها توجه کنیم.
اندازههای کوچکتر قلم مو، برای کارهای باریکتر و گوشههای دور از دسترس مناسب است. اندازه طولی قلم مو باعث می شود که رنگ بهتر در قلم مو نگه داشته شده و کاربرد آن روانتر باشد. پایه فلزی که موها بر روی آن نصب شده، موها را کنار هم نگه میدارد و محکم بودن پایه باعث میشود که هنگام استفاده از قلم موی نقاشی ساختمان، موها شل نشوند.
کاربرد اصلی قلمو در رنگ کاری و نقاشی ساختمان میباشد که با توجه به نوع رنگ و طرح مورد نیاز از آنها استفاده میشود. به همین دلیل قلموهای مورد استفاده برای رنگهای روغنی، پلاستیکی، اکلیلی باهم متفاوتند. از انواع قلم مو نقاشی ساختمان میتوان بادبزنی، تخت و گرد را نام برد. قلم موها از موی جانوران یا الیاف مصنوعی پلاستیکی تهیه میکنند. قلموهایی که از موی حیوانات ساخته میشوند کیفیت بهتری دارند و انعطاف پذیر بیشتری از خود نشان میدهند. همچنین این قلم موها توانایی بالاتری برای جذب آب دارند. پس از استفاده و اتمام رنگ کاری، قلم را باید با حلالهای نوع خود شستشو بدهید.
موهای مورد استفاده در ساخت قلم مو میتوانند از نوع طبیعی و موی حیوانات بخصوص موی گراز باشند یا میتوانند از الیاف پلاستیکی یا مصنوعی از جنس پلی استر و نایلون یا هردو آنها ساخته شوند. همچنین انواعی از قلم مو هستند که از فوم ساخته میشوند. دستهها ممکن است از چوب یا پلاستیک باشند.
نقاشان مواد خاص دسته را دوست دارند. به طور کلی، نقاشان حرفهای دستگیرههای چوبی را ترجیح میدهند. برای چسباندن رشته مو در نوار فلزی که فرول نام دارد از چسب اپوکسی استفاده میشود. فرول نیز میتواند از انواع مختلف فلزات ساخته شود، ولی مناسبترین آنها فولاد است. همچنین در قسمت مرکزی بالاترین ناحیه موها که در داخل نوار فلزی قرار دارد، تیغهای قرار میدهند که با ایجاد حفرهای بین موها نقش مخزن رنگ را در قلم مو دارد و به نام شاخه اسپیسر شناخته میشود. جنس این تیغه میتواند از چوب باشد.
بیشتر برسها به صورت انبوه تولید میشوند، اما برسهای گران قیمت و با کیفیت حرفهای اغلب با دست مونتاژ میشوند، فرایند ساخت قلم موی ساخته شده از الیاف طبیعی با دسته پلاستیکی را توصیف میکند.
ابتدا موها را که در بستههایی با طول یکسان هستند را باز کرده و باهم مخلوط میکنند. آنها را با تمام موهای تراز شده در یک جهت در دستگاه مخلوط قرار میدهیم تا زمانی که موها کاملاً مخلوط شود، اما نباید جهت آنها به هم بخورد.
موهای مخلوط شده در دستگاهی قرار میگیرند که وزن مشخصی از مو را جدا کرده و داخل یک فرول و قاپ فریم فلزی فرو میکند.
موهای قرار گرفته در فرول در روی نوار نقاله قرار داده میشود و سپس یک قطعه چوبی یا سلولزی مناسب، متناسب با اندازه فرول در انتهای آن قرار میدهند.
قلموها پس از قرارگیری در قفسه مناسب به ایستگاه چسب کاری انتقال مییابد. در اینجا، یک انتهای قلم مو را توسط دستگاه تزریق اپوکسی با چسب آغشته میشود. در شیوههای منوال این کار چسباندن مو به قلم مو با پمپ دستی انجام میشود. قلم چسب کاری شده در شرایطی قرار میگیرد تا چسب خشک شود.
پس از چسب کاری موها توسط تجهیزات مخصوصی پاک سازی میشوند به صورتی که تمام موهای شل شده جدا میشوند. سپس سر قلم به صورت زاویه دار برش میخورد تا بتواند رنگ را راحتتر بگیرد.
دستگیرههای قلم مو هم میتوانند در همان محل با تجهیزات مخصوص تولید شود و یا واسپاری شده و از سازندگان دیگری خریداری شوند. به طور کلی، برسهای با کیفیت پرمصرف دارای دستههای پلاستیکی هستند که توسط دستگاه تزریق پلاستیک در قالبهای مخصوصی تولید میشوند. به طوری که پلاستیک پس از ذوب شدن و تزریق به سرعت در قالب سفت شده و وقتی قالب باز میشود. دسته توسط پرانهای دستگاه به خارج هدایت میشود و پس از پلیسهگیری قابل استفاده میباشد. در این فرایند تعداد زیادی دستگیره میتواند با توجه به ظرفیت دستگاه تزریق و قالب آن به طور همزمان تولید شود.
سر برس پس از خشک شدن روی هم چیده میشوند و به ترتیب و به طور خودکار دسته پلاستیکی ساخته شده را وارد محفظه فرول آن میشود. پس از قرار گرفتن دستگیرهها مجموعه حاضر توسط ماشین میخ میخورند تا سر برس به طور ایمن و محکمتر بر روی دسته قرار بگیرد.
دستگاه بسته بندی دستگیره را درون فرول قرار گرفته و آماده شدهاند را گرفته و به صورت جداگانه بستهبندی میکند. با این حال، تعدادی از برسها با حداقل بسته بندی و یا بدون بسته بندی ارائه میشوند و در محل فروش در کارتنها فروخته میشوند.
برای مشاهده سایر طرح توجیهی صنعتی های نوشته شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.
آمار ظرفیت اسمی مجوزهای تولید انواع قلم نقاشی در روز |
|||||
کشور |
63 |
2271801 |
1345 |
88940000 |
عدد |
پروانه |
11 |
117966 |
398 |
43433000 |
عدد |
جواز |
52 |
2153835 |
947 |
45507000 |
عدد |
برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها میتوانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
معادن نمک بسیاری در کشور شناخته شده و به سهولت مورد بهره برداری قرار میگیرند، اما باید توجه داشت که نمک چه به صورت جامد (سنگ نمک) و چه محلول (آب دریا) به ندرت به شکل خالص یافت میشود. مطالعه و شناسایی ترکیبات و ناخالصیهای همراه نمک خوراکی، گویای این واقعیت است که مصرف نمک خام بدون خالص سازی و حذف ناخالصیهای همراه آن، به منزله مصرف یک ماده سمی و مسموم کننده است و اثرات و عوارض سوء آن به تدریج و در دراز مدت ظاهر میشود. در ادامه خلاصه طرح توجیهی تولید نمک طعام را ارائه دادهایم. جهت سفارش و نوشتن طرح توجیهی به روز کلیک کنید.
منبع: طرح توجیهی تولید نمک طعام
نمک طعام مادهای است سفید رنگ، متبلور، شور مزه و بدون بو که طی انجام فرآیند خالص سازی فرآوری شده و بدست می آید. به طور عمده از کلرورسدیم تشکیل شده است. نمک طعام یا کلرورسدیم به مقدار فراوان در طبیعت و به صورت سنگ معدن ویا محلول در آب دریا وجود دارد. نمک جامد غالباً با املاح پتاسیم و منیزیم و کلسیم همراه است و به صورت تودههای حجیم رسوبی در معادن نمک زیرزمینی قرار گرفته است.
نمک طعام محلول یکی از ترکیبات موجود در آب دریاها است و به همین دلیل به آن نمک دریایی اطلاق میگردد. اقیانوسها شامل بخش اعظم کلرورسدیم موجود در پوسته زمین میباشند و آب دریاها در حدود 2/8-3 درصد وزنی خود دارای کلرورسدیم هستند. نمک طعام جزء اصلی سفره غذایی انسانها را تشکیل میدهد.
موسسه استاندارد و و تحقیقات صنعتی و سازمان غذا و دارو الزامات و استانداردهایی را برای تعیین ویژگیهای فیزیکی و شیمیائی، نمونه برداری، بسته بندی و نشانهگذاری نمک خوراکی بسته بندی شده تدوین نمودهاند که طی استاندارد شماره 26 ابلاع شده است. رعایت ضوابط استاندارد جهت دستیابی به ویژگیهای نمک طعام مندرج در مفاد آن الزامی است.
جدول ویژگی استاندارد نمک طعام
ویزگی |
حدود قابل قبول |
|
وضعیت ظاهری |
رنگ شفاف سفید تا مات |
|
طعم وبو |
شور مزه و عاری از هر گونه بو |
|
مواد خارجی |
فاقد هرگونه مواد خارجی |
|
حداقل خلوص (%Nacl) |
99/2 گرم درصد |
|
حداکثر رطوبت |
0/1 گرم درصد |
|
حداکثر مواد نامحلول در آب |
0/05 گرم درصد |
|
حداکثر مقدار سولفات برحسبSo4 |
0/4 گرم درصد |
|
حداکثر مقدار منیزیم برحسب Mg |
0/03 گرم درصد |
|
حداکثر کلرورکلسیم و کلرورمنیزیم |
—- |
|
حداکثر قلیائیت برحسب میلی لیترهای دسی نرمال سود مصرف شده |
5/5 میلی لیتر |
|
برای 100 گرم نمک خشک حد ناخالصیهای فلزی مجاز |
||
حداکثر آهن |
نیم ppm |
|
حداکثر مس |
نیم ppm |
|
حداکثر سرب |
5 ppm |
|
حداکثر آرسنیک |
1 ppm |
وزارت صنعت، معدن و تجارت از این طبقهبندی برای دستهبندی فعالیتهای صنعتی استفاده مینماید. بر اساس سیستم طبقه بندی دارویی کدهای آیسیکی نمونه به شرح ذیل ارایه میگردد.
جدول کدهای آیسیک نمک
نام محصول |
کد ISIC |
نمک سنگی نمک معدنی |
14221112 |
نمک دانه بندی شده |
1422412307 |
بسته به نوع کاربردی غالباً برای این محصولات امکان جایگزینی کالایی دارای پذیرش علمی وجود ندارد، وجود کیفیت در ساختار فراوردههای تولیدی مطابق استاندارد بر بهبود و تاثیر مثبت محصول با کیفیت میافزاید.
سنگ نمک استخراج شده معادن یا آب دریاها و دریاچههای شور، حاوی املاح و مواد ناخالصیهایی است. پالایش و خالصسازی نمک خام و تهیه کلرورسدیم خوراکی به روشهای مختلف به شرح ذیل صورت میگیرد.
در حال حاضر اداره نظارت بر مواد غذا و دارو یکی از دو روش ذیل را به عنوان خط تولید نمک خوراکی به رسمیت میشناسد.
از این روش یرای پالایش نمک استخراج شده از معادن سنگ نمک، دریائی و یا دریاچهای میتوان استفاده کرد که طی آن سنگ نمک پس از انتقال از معدن به کارخانه، توسط دستگاههای سنگ شکن (در صورت استفاده از سنگ نمک)، تا اندازه مناسب خردایش و ریز میشود و نرمه آن توسط سرند جدا میگردد. گرانول حاصل، درون یک دستگاه جداساز هیدروسپراتور شده و همراه آب نمک اشباع تصفیه شده به دستگاه دیگر به نام هبدرواکستراکتور وارد و از آنجا به سیستم هیدرومیل و سپس به سیستم هیدرو سپراتور و در ادامه مجددا به هیدرو اکستراکتور و از آنجا به سانتریفیوژ و در نهایت به خشک کن و سیستم اضافه نمودن ید و مواد افزودنی منتقل میشود. محصول نمک طعام تولید ذخیره و سپس به سیستم بستهبندی ارسال میگردد.
در این روش مواد اولیه پس از خرد کردن سنگ نمک، به کمک آب تصفیه شده بهداشتی تبدیل به محلول آب نمک اشباع میشود. این آب نمک در یک سیستم همانند خالص سازی آب نمک در روش XRT خالص و ذخیره میگردد. این آب نمک خالص تحت شرایط خلاء و یا فشار جوشانده تا به مرحله فوق اشباع میرسد. دانههای نمک ایجاد شده (کریستالایزر) در این سیستم ایجاد و در سانتریفیوژ از محلول جدا و به خشک کن ارسال و در آنجا خشک میشود. بقیه مراحل همانند روش قبلی است.
لیست ماشین آلات تولید نمک طعان برای ظرفیت تولید 50000 تن در سال عبارت است از:
آمار واحدهای دارای پروانه بهره برداری نمک طعام کشور |
|||||
|
تعداد |
سرمایه م.ر |
اشتغال |
ظرفیت اسمی |
واحد سنجش |
کل مجوز های صنعتی کشور |
54 |
4248320 |
1465 |
8114504 |
تن |
پروانه بهر برداری |
21 |
449194 |
380 |
953754 |
تن |
جواز تاسیس |
33 |
3799126 |
1085 |
7160750 |
تن |
برای مشاهده سایر طرح توجیهی صنعتی های نوشته شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها میتوانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
بر خلاف سایر غلات، گندم در تولید بسیاری از محصولات مختلفی از جمله در تهیه نان، بیسکویت، کیک، اسپاگتی، ماکارونی و … مورد مصرف قرار میگیرد. از نشاسته گندم در صنایع کاغذسازی، چسب سازی نیز استفاده میشود. سبوس و کاه گندم نیز به عنوان خوراک دام استفاده میگردد. بلغور گندم یک نوع شناخته شدهتر از دانههای کامل گندم است. بلغور دارای چربی کم و در عوض سرشار از مواد معدنی همچون منگنز، منیزیم و آهن است و منبع خوبی از پروتئین گیاهی محسوب شده و میتواند دوز بسیار خوبی از فیبر مورد نیاز سلامت گوارش و قلب انسان را تامین کند. به همین دلیل بلغور گندم بخشی از یک رژیم غذایی سالم میتواند باشد. برای اشنایی با بیشتر با طرح تولید بلغور گندم با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
منبع: طرح تولید بلغور گندم
بلغور به لحاظ معنای لغوی به هر چیز در هم شکسته و در هم له شده اطلاق میشود و به طور خاص گندم یا جوی پخته شده و خشک کرده را بلغور مینامند که از فرایند آسیاب و نیمکوب شدن بدست میآید و ماندگاری بسیار بالایی دارد و آن را مدتها میتوان نگهداری نمود، بدون آنکه کپک بزند و یا بوی رطوبت بگیرد.
جهت سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.
با افزایش جمعیت و روبه رو شدن با مشکلات ناشی از آن از جمله کمبود مواد خوراکی، پیدا کردن راه حلهایی برای تهیه منابع غذایی وسیع و به صرفه اقتصادی بسیار مورد توجه قرار گرفته. تولید جایگزینهای مختلف برای منابع غذایی عموم مردم از جمله راهکارهای تولید منابع جدید غذایی میباشد. از آنجا که سالانه مقدار قابل توجهی برنج برای مصارف روزانه به ایران وارد میشود و همچنین ایران از لحاظ تولید گندم به خودکفایی کامل رسیده، میتوان بخشی از مصرف برنج را با فراورده معرفی شده جایگزین نمود. در این شرایط از حجم واردات بی رویه برنج کاسته شده و میزان اشتغالزایی در سطح کشور بالا خواهد رفت.
از ویژگیهای بارز بلغور گندم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بر اساس سیستم طبقهبندی آیسیک کد محصولات طرح جاری به شرح جدول ذیل میباشد.
جدول کد آیسیک محصولات مورد نظر
ردیف |
نام کالا |
کد ISIC |
1 |
گندم پوست گیری شده |
1531412331 |
2 |
گندم پوست گیری و نیم کوب شده |
1531512364 |
3 |
گندم پرک شده |
1531512369 |
3 |
گندم پوست گیری و نیم کوب شده |
1531512364 |
با توجه به توضیحات ارائه شده تنها مواد اولیه این محصول گندم است که باید با تجهیزات و مراحل مناسب که در ادامه در مورد آن توضیح خواهیم داد پوسته گرفته و کوبیده شود که به بلغور گندم تبدیل شود. گندمها نیز انواع گوناگونی دارندکه به آنها اشاره میشود.
این دو نوع علاوه بر آن که دانههایشان از نظر رنگ ، بافت ، شکل و … باهم متفاوتند شرایط رشد آنها نیز باهم تفاوت دارد. این دو نوع گندم را در دو زمان مختلف در سال کشت مینمایند. از لحاظ ظاهری عمق شیار روی دانه گندم پاییزه زیاد و در گندمهای بهاره کم است. همچنین از لحاظ مصرف گندمهای بهاره و پاییزه به دو گروه نرم و سخت تقسیم میشوند. نرم بهاره و پاییزه برای مصرف در صنایعی همچون بیسکویت سازی، شیرینی پزی و کیک پزی مناسبند. در حالی که گندمهای سخت بهاره و پاییزه در نانوایی استفاده بیشتری دارند.
گندم دوروم از گروه گندمهای تتراپلوئید هستند. گندم دوروم از نظر ویژگیهای تغذیهای بهتر از سایر گونههای گندم است. ویژگیهای بارز این گندم شامل دارا بودن میزان زیاد پروتئین، بتاکاروتن و برخی املاح و ویتامینها است. خواص کیفیتی گندم دوروم تاثیر بسزایی در فرایند عمده صنایع آسیابانی و ساخت محصولات خمیری دارد. در حقیقت، سمولینای مورد استفاده جهت ساخت محصولات خمیر، یک محصول پیچیده میباشد که از غلات با دقت بالایی بدست میآید.
گندم دوروم در مقابل خشکسالی و بیماریها از گندمهای سخت بهاره مقاومتر است. انواع پاییزه آن در مقابل سرما مقاومند و برای تهیه آرد ماکارونی کشت میشوند. همچنین گندم دوروم گندم سختی است و تورم نشاسته آن بیشتر از گندمهای سخت دیگر است.
بلغور به صورت گرانولهای تولید شده از گندم مورد استفاده انسان میباشد که میتواند جایگزین بسیار مناسبی برای برنج باشد. بستهبندی این فراورده در کیسههای پلاستیکی در وزنهای مختلف است و به دلیل پائین بودن میزان نشاسته و بالا بودن میزان پروتئین نسبت به بسیاری از مواد غذایی مانند نان، سیب زمینی و برنج میتواند جایگزین مناسبی بوده و ایجاد تنوع غذایی برای مصرف کننده را به همراه داشته باشد.
بهترین نوع گندم برای تولید بلغور با کیفیت مناسب، گندم دوروم است. پس از بارگیری و انتقال این نوع گندم به کارخانه گندم را ابتدا به بخش بوجاری برده و توسط دستگاههای مربوطه بوجاری میگردد. بعد از مرحله بوجاری، گندم را شستشو میدهند. شستشو به دو روش استفاده از وانهای مربوطه و یا استفاده از نوار نقاله متحرک و اسپری آب بر روی آن انجام میشود.
گندم را پس از شستشو در وانهای استیل پر شده از آب به مدت یک ساعت توسط همزن خیس میگردد و سپس عملیات پخت مقدماتی را در اتوکلاو و دیگ بخار را انجام میدهند. بسته به بافت و نوع گندم این عملیات در دماهای بالای مختلف و در مدتهای گوناگونی انجام میشود. در اثر این عمل نشاسته گندم ژلاتینه میگردد. پس از مرحله پخت گندم و پوستگیری محدود گندم را در کابینتهای خشک کن هدایت میکنند. البته میتوان گندمها را توسط بستر سیال نیز خشک کرد. در آخر گندم خشک شده را آسیاب و در بستههایی از جنس سلوفان به وزن 1کیلو گرم توسط دستگاه بسته بندی و سپس انبار و براساس سفارش به بازار حمل میگردد. جهت بازدید از سایر طرح توجیهی صنعتی های نوشته شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.
آمار تولید انواع بلغور و جبوبات پوست کننده شده کشور |
|||||
تعداد |
سرمایه |
اشتغال |
|||
کل |
177 |
7400128 |
5695 |
805900 |
تن |
پروانه |
52 |
1400484 |
1964 |
104192 |
تن |
جواز تاسیس |
125 |
5999644 |
3731 |
701708 |
تن |
برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها میتوانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح تولید بلغور گندم