نوآوری یکی از مهمترین ویژگی های افراد خلاق است. با تحولات روز افزون امروزی در حیطههای مختلف زندگی انسانی، خلاقیت نقش اساسی در موفقیت هر کسب و کاری بازی میکند. کارفرمایان علاوه بر تخصص و مهارت، به دنبال کسانی هستند که در کار خلاقیت داشته و میتوانند از فرصتها بهترین بهرهبرداری را نمایند. با آگاهی از ویژگی های افراد خلاق شما نیز میتوانید آنها را در خود پرورش داده و فرصتهای شغلی مناسبتری را برای خود رقم بزنید. اگر به دنبال فردی خلاق برای سازمان خود هستید نیز با اطلاع از این ویژگیها، راحتتر میتوانید افراد خلاق را شناسایی کرده و در جایگاه مناسب بگمارید.
برای دریافت مشاوره کسب و کار می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: افراد خلاق
خلاقیت برای هر فردی به صورت متنوعی تعریف میشود، اما احساس سرخوشی و سرزندگی مسلما در زمان به نتیجه رسیدن کار خلاقانه رخ میدهد. تجربه همین احساس خوشایند است که او را به سمت ابتکارهای بعدیش سوق میدهد. در عملکرد مغزی خلاقیت امری پیچیده است، برای خلق یک اثر فرد بخشهای متعددی از مغزش را به کار میگیرد؛ همین امر موجب شده تا درک کاملی از نحوه عملکرد آن نداشته باشیم. اما به طور کلی میتوان خلاقیت را نگاهی متفاوت به اتفاقات و اجسام دانست. در واقع دیدن چیزهایی است که دیگران قادر به دیدن آنها نیستند. در این شرایط نوآوری و راهحلی متفاوت ارائه میشود. توصیه میشود مقاله موانع خلاقیت را نیز مطالعه نمایید.
هوش میتواند به صورت وراثتی و یا اکتسابی به دست آید. برای آنکه بتوانید از هوش خود استفاده کنید، نیاز به آموزش، هدایت، تمرین و الگوسازی دارید. بدون این اقدامات افراد باهوش نیز نمیتوانند به موفقیت برسند. اما خلاقیت به معنای خودباوری و نوآوری است که موجب رشد و شکوفایی ذهن میشود. همین توانایی است که فرد را در هر موقعیتی از دیگران متمایز کرده و او را برتر میسازد.
خلاقیت را میتوان در چهار گروه طبقه بندی کرد :
1- خلاقیت عملی: این نوع خلاقیت به افراد کمک میکند تا در زمانهای حساس از راهبردها و راهکارهای مناسب جهت بهبود اوضاع استفاده نمایند.
2- خلاقیت ذهنی: دادن ایدههای خلاقانه نیز ارزش دارند. کسانی که دارای این توانایی هستند میتوانند حتی یک جامعه را دچار دگرگونی کنند.
3- خلاقیت هنری: ابتکار عمل در کارهای هنری، طراحی و خلق آثاری که تعریفی جدید در زیباشناسی هستند، بخشی از خلاقیت هنری است.
4- خلاقیت غیرکلامی و تحلیلی: این نوع خلاقیت بیشتر در قالب سازمان ها و ارگانها کاربرد دارد. در این نوع خلاقیت فرد فراتر از چهارچوبها و موازین سازمان خود فکر و عمل میکند.
باید گفت شناخت افراد خلاق حتی برای خود این افراد نیز کار آسانی نیست؛ چرا که دارای شخصیتهای پیچیدهای هستند. در اغلب شخصیتهای خلاق تناقضات شخصیتی و خیال پردازی بیشتر از هر ویژگی دیگری به چشم میخورد. در ادامه رایجترین ویژگیهای مشترک در افراد مشهور خلاق را نام بردهایم.
طبق مطالعات انجام شده، خیال پردازی منجر به ارتباط بیشتر سلولهای مغزی شده و بینش فرد را در مورد موضوعات مختلف گسترش میدهد. بنابراین خیال پردازان، میتوانند به اجسام و موقعیتهای خود شکل دیگری داده و آنها را تغییر دهند.
خلاقها فرصتها را بهتر میبینند. آنها پیچیدگیها را بهتر درک کرده و نشانهها را پررنگتر و زودتر از باقی افراد به چشم میبینند.
خلاقها میدانند که کار کردن در هر زمانی نمیتواند مفید باشد. چرا که آنها میدانند سود بیشتر زمانی عایدشان میشود که بهترین بهره برداری را داشته باشند. پس علاوه بر شناسایی زمان مناسب برای کار کردن، به دنبال خلق موقعیتهایی هستند که بتوانند بیشترین بهره وری را داشته باشند.
خلاقها به طور مداوم اوقاتی از روز را صرف اندیشیدن و توجه به خود میکنند. آنها میدانند که باید به خود تکیه کنند و از تنهایی خود به عنوان فرصتی برای شکوفایی استفاده نمایند.
دیدگاه و توانایی متفاوت نگریستن به خلاقها اجازه میدهد تا بتوانند موانع و مشکلات پیش رو را تبدیل به فرصتهای ارزنده نمایند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد، درست زمانی که همه چیز به نظر به بدترین شکل تمام شده، متوجه شدهاید که بهترین اتفاقات پس از بدترینها میآید.
یکی از ویژگیهای افراد خلاق که بسیار به آنها کمک میکند، علاقه و میل آنها به تجربیات تازه است. این میل به آنها اجازه میدهد تا گستره دید بیشتری به دنیا پیدا کنند.
شاید فکر کنید در مقابل مواجهه با شکست دیگر نباید حرکت کرد و شروع دوباره نتیجهای جز شکست نخواهد داشت. بر عکس خلاقها از هر شکست یاد میگیرند که چگونه در مواجهه مجدد با چنین مسائلی برخورد مناسب داشته باشند.
سوال پرسیدن، جستجو کردن، نگریستن و پافشاری برای به دست آوردن جواب از جمله ویژگی افراد خلاق است. این ویژگی میتواند با مشاهده دیگران، مطالعه، پرسه زدن در اطراف و… نمود پیدا کند.
شجاعت و اعتماد به نفس آنها برای رسیدن به اهدافشان، به آنها قدرت ریسک کردن میدهد. با ریسک کردن و مواجهه با خطرات به رشد و شکوفایی میرسند.
تمرکز یکی از مهارتهایی است که نیاز به تمرین دارد. خلاقها میدانند برای موفقیت در کارهای خود باید قدرت تمرکز خود را افزایش دهند. برای این کار مهارت خود را به تقدیر نمیسپارند؛ بلکه با در دست گرفتن آن سعی در ارتقا و بهبود آن مینمایند.
بسیاری از ایدهها و نوآوریها بدون آن که شنیده بشوند، خاک شده و از بین میروند. نبود امکانات جهت به کارگیری این ایدهها یکی از اصلیترین دلایل نادیده گرفته شدن آنهاست. از طرف دیگر سرمایههای کلانی که میتوانند با به چرخه درآمدن زندگی هزاران خانواده را تحت تاثیر قرار دهند، در حال از بین رفتن هستند.
امروزه ایده یابی و فروش آنها یکی از بخشهای مهم چرخه اقتصادی محسوب میشود. شرکتهایی چون کاردوک با ایجاد ارتباط میان سرمایه داران و ایده پردازان این امکان را فراهم کرده تا دو منبع مهم اقتصادی با هم ارتباط پیدا کرده و به بهره برداری برسند. شما با دریافت مشاوره از کارشناسان و متخصصان اقتصادی کاردوک میتوانید سرمایه خود را با بالاترین نرخ سوددهی به گردش در آورده و یا ایدههای خود را به حقیقت تبدیل کنید.
برای دریافت مشاوره می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: افراد خلاق