آدرس اداره صنایع و معادن استان شهرکرد چیست؟ بسیاری از کسب و کارها و صاحبان مشاغل برای دریافت خدمات مربوطه، باید به اداره صنایع معادن مراجعه کنند. اما قبل از مراجعه باید بدانید که بسیاری از این خدمات به صورت اینترنتی از طریق سامانه بهین یاب ارائه میشود. کارشناسان کاردوک به شما برای دریافت خدمات هر چه بهتر راهنمایی لازم را ارائه میدهند.
برای دریافت خدمات از کارشناسان با تجربه کاردوک میتوانید از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: صنایع و معادن شهرکرد
آدرس و اطلاعات مهم در مورد صنعت، معدن و تجارت استان شهرکرد به شرح زیر میباشد:
ساعات کاری : از شنبه تا چهارشنبه از ساعت هفت و نیم تا دو نیم (7:30 تا 14:30) و پنجشنبه ها از ساعت (7:30 تا 13:30)
تمام کسانی که با حوزه صنعت، معدن و تجارت درگیر هستند میدانند که این سازمان خدمات بسیاری از گرفتن وام تا ارائه جواز را انجام میدهد. مهمترین خدمات صنعت و معدن عبارتند از؛
بررسی و ارائه جواز و پروانه برای طرحهای صنعتی
ارائه واحدی با امکانات صنعتی در شهرکهای صنعتی
ارائه وام برای طرحهایی با توجیه اقتصادی
ارائه سهمیه مواد اولیه
اعلام آمارهای واحدهای تولیدی و صنعتی
و….
سازمان صنایع، معادن و تجارت (صمت) با توجه به پیشرفت تکنولوژی همانند سایر حوزهها بسیاری از خدمات خود را به صورت آنلاین و از طریق اینترنت ارائه میدهد. بهین یاب یکی از جامعترین سامانه های مربوطه به صنایع، معادن و تجارت کشوری است.
شرکت کاردوک به صاحبان مشاغل و کارآفرینان در تمامی مراحل انجام پروژه خدمات ارائه میدهد. شما میتوانید در زمینههای زیر با کارشناسان تماس گرفته و راهنمایی لازم را دریافت کنید.
اصلاح طرح توجیهی و نوشتن طرح توجیهی
انجام تمام امور مربوط به سامانه بهین یاب
عیب یابی پروژه
مکان یابی و اجرای پروژه
دریافت جواز تاسیس صنعتی و پروانه بهره برداری
تامین مالی و دریافت وام
تامین تجهیزات و معرفی دستگاه های مناسب
برای دریافت خدمات از کارشناسان با تجربه کاردوک میتوانید از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: صنایع و معادن شهرکرد
فرایندهای تولید سرکه را به طور کلی میتوان در دو گروه صنعتی و سنتی تقسیم کرد و روشهای تولید را نیز میتوان به روشهای کند و سریع تولید سرکه دسته بندی نمود. برای هر کدام از این روش های تکنولوژی خاصی برای تولید سرکه به کار گرفته میشود. با توجه به شرایط محیطی و نیاز بازار هدف باید تکنولوژی و روش مناسب را برای کار تولیدتان برگزینید. در ادامه انواع روشهای کشت و تولید سرکه و انواع تکنولوژی مورد استفاده برای تولید سرکه را شرح دادهایم.
برای دریافت مشاوره در زمینه شروع کار و طرح توجیهی از مشاوره مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: تکنولوژی تولید سرکه
در روشهای تولید غیرپیوسته و استاتیک تولید سرکه همانند روش تولید سرکه خانگی و روش فرانسوی مایع الکلی در طول دوره ترش شدن حرکتی نداشته و جابجا نمیشود. فرایند ترش شدن عصاره طبیعی میوهها به آرامی و خودبه خودی انجام میشود. در این مراحل تخمیر و اکسیداکسیون تحت تاثیر عوامل زیادی از قبیل کیفیت میوه، درجه حرارت، رعایت بهداشت محل و ظروف مورد استفاده، نوع مخمر و یا باکتریهایی که برحسب تصادف در ظرف عصاره رشد و نمو مییابد قرار دارد.
کیفیت سرکه حاصله را نمیتوان پیشبینی نمود. در روش فرانسوی با تنظیم حرارت محل تولید و امکان اکسیژن دهی بیشتر برای باکتریهای تخمیر کننده در بشکه چوبی ویژه زمان لازم برای تولید سرکه را کاهش دادهاند. در تمام روشهای کند که به نامهای مختلف در منابع مختلف از آنها یاد میشود روشهای اصلاح شده اورلئان میباشد.
در روش سنتی تولید سرکه خانگی، ابتدا میوهها را خرد میکنند و داخل ظرف میریزند. سپس در ظرف را برای مدتی میبندند تا تخمیر الکلی توسط مخمرها انجام بشود. بعد از اینکه مخمرها، کربوهیدراتها را در شرایط بیهوازی به الکل تبدیل کردند، باید درِ ظرف را باز کرد تا هوا وارد محیط الکلی میوهها بشود. در این شرایط هوازی، استوباکترها وارد عمل میشوند و با مصرف الکل، سرکه تولید میکنند.
معمولاً کسانی که سرکه خانگی تهیه میکنند، از روی تجربه میدانند که چه زمانی باید درب ظرف را باز کنند؛ اما بهترین زمان برای این کار وقتی است که میوهها جوش آمده و حباب ساز میگردند و حالت حباب سازی در سطح ظرف و میان آنها تشکیل شود. در این صورت است که الکل تولید شده است.
این جوش و حباب، ناشی از خارج شدن گازکربنیک از میوههایی است که برای مدتی در شرایط بیهوازی باقی ماندهاند. بعد از باز کردن در ظرف، یک قاشق سرکه به محتویات آن اضافه میشود تا شرایط لازم برای تولید سرکه به خوبی فراهم گردد.
در این روش مایع الکلی دائماً در حرکت و جابجائی است. همانند روشهای چکهای، تعلیقی تولید سرکه در این روشها از مخمر استفاده میشود و در طی فرایند ابتدا مواد قندی موجود در میوهها به الکل تبدیل شده و سپس الکل تولید شده به کمک هوادهی و هوادمی به سرکه تبدیل میشود.
در این روش جهت افزایش سطح تماس استوباکتر با هوا، فضای میانی مولد با ذرات ریز همانند کک و یا تراشههای چوب پرمیگردد و با عبور دادن مایع سرکه قوی غیر پاستوریزه از لابه لای آنها موجب نشستن استوباکترها بر روی سطح تراشهها میشوند. حال اگر مایع الکلی به صورت ملایم روی تراشهها چکه کند (ژنراتور چکهای) الکل اتیلیک توسط استوباکتر به اسید استیک اکسید شده و مایع خروجی در کف ژنراتور سرکه ضعیفی است که میتوان آن را پس از خنک کردن مجدداً به قسمت ورودی ژنراتور پمپاژ وارد نمود.
امروزه در تجارت از این روش بخصوص با مولدهای مجهز به مکانیسم پخش کننده، سیستم هوادهی و خنک کننده استفاده فراوان میگردد.
در این پروسه حبابهای کوچک هوا در میان مایع الکلی که توسط همزن پروانهای درحالی بهم میخورد که با مش خالص استوباکتر تلقیح شده اضافه میگردد. حبابهای ریز هوا در این روش امکان اکسیده شدن و تبدیل اتانول به اسید استیک را توسط استوباکتر فراهم میکنند.
دستگاههای طراحی شده غوطه وری تولید سرکه در این روش نامهای مختلفی دارند که معروفتر از همه استاتور، کاویتاتور و اسپیراتور هستند که در آنها شیوه ورود حبابهای هوا و چگونگی پخش شدن آنها در دستگاه تفاوت دارد.
امروزه از استاتور مجهز به الکل گراف، الکترود اتوماتیک تنظیم PH، فیلتر هوا، فلومتر جهت تنظیم هوای ورودی، نازل پاشش، ترمومتر، ضد کف و بالاخره تنظیم مبدل حرارتی اتومات در واحدهای بزرگ جهت تهیه انواع سرکه استفاده میگردد.
در این روش سرکه را با استفاده از خود میوهها تهیه میکنند. میوههایی که برای تولید سرکه به کار برده میشوند، باید دارای کربوهیدرات بالایی باشند، یعنی یا میزان نشاسته آنها زیاد باشد یا به اندازه کافی، شیرین باشند. به همین دلیل برای تهیه سرکههای صنعتی بیشتر از میوههایی مانند انگور، سیب و خرما استفاده میکنند.
در این روش که کاربرد بیشتری در صنایع تولید سرکه دارد، کارخانهها برای تولید سرکه، در زنجیره تامین مواد اولیه از الکل استفاده میکنند. در روش تولید سرکه تقطیری، از قبل آبمیوهها یا ضایعات آبمیوههای کارخانههای تولید را که دارای کربوهیدرات بالایی هستند، صاف و از آنها برای تهیه سرکه استفاده کرده و تبدیل به الکل میکنند و محصول آنها به عنوان مواد اولیه مورد استفاده قرار میگیرد.
گاهی هم کارخانههای تولید سرکه، محصول خود را با استفاده از الکل تهیه شده از ملاس چغندر، درست میکنند. به طور کلی، تولید سرکه از الکل در صنایع، بسیار سهلتر از تولید مستقبم آن از خود میوهها است.
سرکه محصولی از تخمیر دو مرحلهای است. در مرحله اول، مخمر قندها را به صورت بی هوازی به اتانول تبدیل میکند. در مرحله بعد اتانول توسط باکتریهایی از جنس استوباکتر و گلوکونوباکتر به صورت هوازی به اسید استیک اکسید میشود. سه روش تخمیر اورلئان، ژنراتور و غوطه وری برای تولید سرکه بکار گرفته میشود.
یکی از روشهای زودرس و کندتر ایجاد سرکه با کیفیت بالا است. در این روش مواد اولیه تخمیر سرکه درون بشکهای قرار میگیرد. بشکههای چوبی در کنار هم گذاشته شده. بشکهها در سمت بالا و انتهایی سوراخ میشوند و قسمت بالایی آن با درپوش مسدود میشود.
الکل از طریق قیفهای بلند که در سوراخها قرار داده شده به داخل بشکه ریخته میشود. مادر و مایع سرکه در این مرحله اضافه میشود (سرکه مادر یک عامل فراوری مهم است که سبب تبدیل الکل تولید شده به سرکه شده و حاوی مقدار زیاد و غلظت بالایی از استوباکتورها است). این ماده از قسمت فوقانی به بشکههای بعدی الکل نیز اضافه میشود تا تشکیل سرکه گسترده شود.
بشکهها تا سطح زیر سوراخهای انتهایی آن پر میشود و تورها یا صفحهها خاصی روی سوراخها را میپوشانند تا از ورود حشرات به داخل بشکه جلوگیری نمایند. بشکهها برای چند ماه در دمای حدود 29 درجه سانتیگراد نگهداری میشود. نمونهگیری از محصول با قرار دادن یک خروجی در سوراخهای کناری و کشیدن مایع جمع شونده انجام میشود. هنگامی که الکل به سرکه تبدیل شد آن را از طریق مجرا تخلیه خارج میکنند و حدود 15درصد از مایع سرکه تولیدشده را نیز برای اختلاط در تولید مرحله بعد نگهداری میکنند.
سرکه نقطیری و صنعتی را میتوان با این روش تولید کرد. در این روش بشکههای بلند بلوط با تراشههای چوبی مرطوب شده و زغال چوب یا تفاله پر میشوند. مواد اولیه در قسمت بالایی ظرف ریخته میشود و به آرامی با عبور از مسیرهای تعبیه شده به پایین میریزد. هوادهی نیز بصورت همزمان از دو طرف ظرف مولد وارد میشود.
یک مسیر از طریق سوراخ تعبیه شده در دو طرف بشکه و مسیر سوراخی در ته مولد قرار دارد. کمپرسور واقع در این سیستم با فشار، هوا را از سوراخها خارج میکند تا فرآورده دارای الکل به ته مولد برسد. این فرایند طی چند روز تا تبدیل محصول به سرکه ادامه مییابد و در انتها سرکه تولید شده از ته دیگ مولد به مخازن ذخیره سازی منتقل میگردد
سرکه تولید شده در این روش غالباً تا 14درصد اسیدی است و باید با آب رقیق شود تا سطح اسیدی محلول به حداکثر 5 تا 6درصد برسد. در ادامه برای تولید سرکه مقطر، مایع رقیق شده را در دیگ ریخته و آن را به نقطه جوش میرسانند. بخار خارج شده از مایع در کندانسور جمع و سپس سرد میشود و دوباره مایع میشود، سپس این مایع را به صورت سرکه مقطر در شیشه قرار میدهند.
این روش ویژه تولیدصنعتی تولید سرکه از الکل است. در فرآیند تولید انبوه و پیوسته سرکه از روش تخمیر غوطه ور استفاده میکند. در این روش باکتریهای اسید استیک (سرکه) به طور همگن در مش تخمیر پراکنده میشوند و هیچ ماده حاملی دیگری استفاده نمیشود.
برای رشد بهینه باکتریها، مواد مغذی خاص به مش اضافه میشود و یک توربین خود آغازگر اکسیژن لازم را برای تخمیر هوازی تأمین میکند. در روند تولید سرکه، الکل تولید شده به تدریج تبدیل به سرکه میشود. میوهها برای سرکه شدن، ابتدا تبدیل به الکل و سپس سرکه میشوند.
یعنی زمانی میوهها را برای تهیه سرکه در ظرف میریزند یا از الکل برای این کار کمک میگیرند، میکروارگانیسمهای تولیدکننده سرکه که همان باکتریهای اسید استیک یا استوباکترها هستند، پس از مدتی که از تولید الکل گذشت، آن را مصرف و تبدیل به اسید یا همان سرکه میکنند. در صنعت هم باکتریهای اسید استیک را برای تولید سرکه به الکل اضافه میکنند و با پمپ، هوایی به داخل محصول میدمند تا تمام الکل تبدیل به سرکه بشود.
این روش از روشهای جدید، سریع و کارآمدتر برای تولید سرکه است. در این روش مخازن بزرگ استیل ضدزنگ بنام استاتور از مواد اولیه پر میشوند. این مخازن مجهز به پمپهای گریز از مرکز در پایین هستند که میتوانند در حین فرایند حبابهای هوا را به مخزن وارد میکند، دقیقاً به همان روشی که پمپ آکواریوم کار میکند، همزمان با تحریک الکل توسط هوای پمپ شده، مواد مغذی استوزیم نیز به درون مخزن وارد شده و این مواد مغذی باعث رشد استوباکتورها روی حبابهای اکسیژن در شرایط گرمایی ایجادشده توسط بخار در مخزن در دمای26 الی 38درجه سانتی گراد میشوند.
این فرایند در عرض چند ساعت قادر است محصول الکلی را به سرکه تبدیل نماید. سرکه تولید شده از دستگاههای مولد به دستگاه فیلتراسیون صفحهای منتقل و صفحات فولاد ضد زنگ برای جداسازی رسوبات، معمولاً حدود 3درصد از کل محصول را از طریق فیلتر لولهای به صورت فشرده شده جدا میکنند. سرکه پس از شفاف سازی و فیلتر شدن به سمت ایستگاه رقیق سازی حرکت میکند و همزمان رسوبات فرایند نیز به داخل یک منبع هدایت میگردد.
اساس کار سرکه سازی تبدیل الکل به سرکه از طریـق فعالیـت باکتریهای اسـید سـاز از جملـه استوباکتر است. برای تهیه سرکه ابتدا مش تهیه میگردد که شامل الکل 96 درصـد بـه مقـدار 11 درصد و سرکه 11درصد به مقدار 4/1درصد و استئوزوم D به مقدار 1/0درصد و اسـتئوزوم GZ بـه مقـدار 08/0 درصد و آب بدون کلر است.
عواملی که در رشد و تکثیر باکتریهای اسـیدسـاز موثرند، عبارتند از: هوادهی پیوسته، ثابت بودن درجه حـرارت (30 درجـه سـانتیگراد ) کنتـرل درصـد اسید و الکل، بدین طریق که همیشه 60 درصد سرکه داخل استاتور باقی بماند.
استاتور طوری طراحی شده که قسمت ته آن محدب است و انتهای لوله ورود هـوا و ورود مش مجاور یکدیگر قرار دارند. هوادهی توام با فشار موجب ایجاد حباب هوا در تـه اسـتاتور شـده و در این قسمت باکتریها تکثیر مییابند و به تدریج شروع بـه تولیـد سـرکه میکنند.
بـه مـوازات افـزایش اسیدیته، درصد الکل کاهش مییابد تا درانتها به 5/0درصد میرسد، دراین مرحله دستگاه تخلیه میگردد. سرکه به دست آمده به دلیل وجود پیکره باکتریها دارای کدورت میباشد کـه ابتدا بـه آن خـاک بنتونیت زده و سپس عمل صاف کردن انجام میگیرد. در مرحله بعـد جهـت تهیـه سـرکه رنگـی از رنـگ طبیعی کارامل به میزان 04/0 گرم درصد استفاده میشود. سرکه بدسـت آمـده دارای اسـیدیته 11 الی 15 است که برای مصارف خانگی سرکه با مقدار لازم آب تا حد اسیدیته 5 رقیق گردد.
تجهیزات خط تولید محصول تولید شده مطابق بـا تکنولوژیهای روز دنیـا، باید بتواند همواره کلیـه خـصوصیات محصول نهایی ذکر شده در استانداردهای معتبر و یا ضوابط اعلام شده از سوی اداره کل غذا و دارو را تامین نماید.
تجهیزات مورد نیاز برای تولید سرکه تقطیری عبارتند از:
این تجهیزات مربوط به واحدهای تولیدکننـده سرکه تقطیری است، آب مورد استفاده جهت استفاده درخط تولیـد منحـصراً بایـد آب آشـامیدنی باشد. آب مصرفی برای این منظور نباید دارای کلر باشد و بایستی قبل از ورود به سیستم کلر گیری شود.
مقدار و وضعیت فیزیولوزیکی محیط کشت ارگانیسم انتخاب شده باید درست و دقیق انتخاب شده و محیط استرلیزه باشد. دستگاه فرمانتور تخمیر اولیه برای رشد و شروع فرایند در اندازه کوچک و محصول پس از آن به فرمانتوز بزرگ انتقال مییابد که بتوانند حجمهای وسیعی از ارگانیسم مورد نظر را درخود جای دهد.
پایداری وضعیت محیط کشت برای جداسازی سلولها، جمعآوری مواد شناور و تخلیص محصول لازم است.
همچنین فرمانتورها و بیوراکتورها با یک دمنده هوا برای تامین اکسیژن مورد نیاز فرایندهای هوازی و نیز یک سیستم حرکت دهنده برای یکنواخت ساختن غلظت محیط کشت و ترموستات برای تنظیم دما و دتکتور pH و ابزارهای کنترلی مجهز شدهاند. امروزه این سیستمها بوسیله سیستمهای کامپیوتر کنترل میشوند که شرایط مناسب را برای رشد ارگانیسمها به لحاظ ترکیبات شیمیایی خاص به عنوان ماده غذایی یا واسط رشدی، pH، دما، خلوص ارگانیسم کشت، رشد و تکثیر و در نتیجه تولید بیو مس و نیز ترکیبات مختلف تاثیرگذار است را فراهم مینمایند.
جهت اخذ مجوزهای تولید این محصول و تامین زیرساخت براساس پلانهای مهندسی تولید استاندارد و صادرات محور میتوانید در تمامی مراحل انجام کار از زمان بررسی ایده تا پیاده سازی و زمان بهرهبرداری از مشاوران و کارشناسان خیره و با تجربه کاردوک کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و تکنولوژی تولید سرکه میتوانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: تکنولوژی تولید سرکه
زندگی کارمندی و کسب درآمد با حقوقهای ناچیزی که از طرف کارفرمایان داده میشود نمیتواند انتظارات بسیاری از افراد را برآورده کند. اگر شما هم جز کسانی هستید که به دنبال افزایش کیفیت زندگی خود هستید و میخواهید با اندک سرمایهتان تغییراتی ایجاد کنید، باید راههای مختلف را جستجو کنید. با دست روی دست گذاشتن و اندوه خوردن هیچ تغییری ایجاد نمیشود. اما چگونه میتوان راهی برای افزایش درآمد خود پیدا کنیم؟ شاید در سایتهای مختلف ایدههای مختلفی برای کسب سود و کار با سرمایه کم خوانده باشید، اما ما در ادامه این مقاله به شما یاد خواهیم داد که چگونه کسب و کار مختص خودتان را راه اندازی کنید، به طوری که اولین و بهترین باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه نوشتن طرح و دریافت جواز از مشاوره مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: کار با سرمایه کم
لازم است پیش از آن که کاری را شروع کنید، ابتدا با خود صادق بوده و هدفتان را از انجام آن کار مشخص نمایید. پس کاغذ و قلم را برداشته و میزان درآمدی که در ماه و یا در سال مد نظرتان هست را بنویسید. مشخص کنید که برای به دست آوردن این هدف چقدر به خود زمان میدهید. خوب است انتظارات خود را بر اساس واقعیت و نیازی که دارید برآورد کنید. برای مثال اگر قرار است ماهی 5 میلیون درآمد داشته باشید، این را هم مشخص کنید که چقدر برای به دست آوردن آن حاضرید انرژی و زمان بگذارید. مشخص کردن تمام جوانب کار به کاری که می خواهید بکنید فرم میدهد.
مسلما وقتی فعالیتی را از رو علاقه انجام میدهید، نتایج بهتری نیز به دست میآورید. پس بهتر است برای شروع از علایقتان شروع کنید. اما به یاد داشته باشید همیشه حرکت به سمت علایق پرسودترین کار نمیتواند باشد. شاید مهارتی دارید، اما از انجام آن به عنوان شغل شرم دارید. برای مثال پسری به آشپزی علاقه دارد و در خانه خلاقیت زیادی در این زمینه از خود نشان میدهد، اما تنها به دلیل شاُن اجتماعی خانواده به این کار مبادرت نمیورزد (البته منظور این نیست که آشپزی شغلی مناسب نیست، بلکه تنها اشاره به دیدگاه افراد و خانوادهها به مشاغل مختلف داریم).
حتما شما هم دارای مهارتهایی هستید که میتوانید از آنها در کسب و کارتان استفاده نمایید. لازم نیست حتما خیاطی، طراحی، آشپزی، مکانیکی و… بدانید (چه بسا داشتن چنین مهارتهایی به شما در شروع کار جدید، ایدههای بهتری میدهد)؛ با مهارتهای ذاتی نیز میتوانید به کسب و کار خود رونق دهید. توانایی قانع کردن، داشتن مهارتهای ارتباطی، مهارتهای مدیریتی، صبوری و حوصله در انجام امور نیز مهارتهایی هستند که نقطه قوت محسوب شده و شما را از دیگران متمایز مینمایند.
بعد از آن که مطالب گفته شده را بررسی و ارزیابی کردید، باید نکاتی را در مورد شروع کار بدانید. با به کار گرفتن این نکات میتوانید خود را در مسیر درست ببینید. توصیه میکنیم مقاله راه اندازی کسب و کار را نیز مطالعه نمایید.
در کشورهایی چون آمریکا موسساتی با استفاده از ابزارهای مختلف نیاز روز جامعه را مورد ارزیابی قرار داده و اطلاعات با ارزشی در این زمینه به دست میآورند. مسلما کسانی که به این اطلاعات دسترسی پیدا بکنند، گویی نقشه گنجینهای را به دست آوردهاند که تنها باید با کشتیشان به سمت آن حرکت کنند.
یکی از این موسسات مشاغل پردرآمد و پرتقاضا را در حوزههای فناوری اطلاعات، پزشکی، بازاریابی و فروش اعلام کرد. این نیازها تا حد زیادی با نیازهای بازار کشور ما نیز مطابقت دارند. اما خبر خوش آن که در کشور ایران نیز شرکتهایی در حال به وجود آمدن هستند که میتوانند این اطلاعات را به طور اختصاصی در رابطه با منطقه شما ارائه دهند. یکی از این شرکتها مرکز مشاوره کاردوک هست که به سرمایه داران کمک میکند تا چند گام جلوتر از دیگران حرکت کنند.
با شروع چند کار با سرمایه کم میتوانید زودتر به نتیجه دلخواه برسید. لازم نیست برای شروع کار همه چیز به طور کامل انجام شود، بلکه میتوانید چند کار را که مکمل یکدیگرند و یا میتوانند همزمان انجام شوند را شروع کنید. برای مثال کار تولید کیک و شیرینی در خانه آغاز کردهاید و یک صفحه اینستاگرام هم در کنار آن راه اندازی کردهاید. همزمان میتوانید به نوشتن دستور پختهای خود بپردازید و آنها را به فروش رسانده و یا فالور جذب نمایید.
دیگر معنای کار در منزل مفهومی متفاوت به خود گرفته است. با پیشرفت تکنولوژی بسیاری از مشاغل بدون نیاز به مراجعه از طریق اینترنت انجام میشوند. میتوانید در خانه خود کلاسهای آموزشی برگزار کنید، پروژههای طراحی (در زمینههای مختلف) قبول کنید، مشاوره بدهید و کارهای بزرگتری انجام دهید. لازمه همه اینها داشتن کامپیوتر و اینترنت هست. از دیگر مشاغل خانگی پرسود نیز میتوان به پرورش گیاهان خاص، تولید و بسته بندی، تولید غذا، وبلاگ نویسی، بازاریابی تلفنی، ترجمه، تدریس خصوصی و…. اشاره کرد. خوب است بدانید تنها این کارها مختص خانمها نبوده و مردان زیادی خانه خود را تبدیل به دفتر کارشان کردهاند.
اگر در مرکزی مشغول به کار هستید و درآمد ثابتی کسب میکنید؛ لازم نیست برای کسب سود بیشتر از آن جا بیرون آمده و از صفر شروع کنید. میتوانید در کنار شغل ثابت خود به دنبال شغل دومی باشید. شاید فکر کنید زمان کافی برای انجام کار دیگری را ندارید، اما تنها با یک برنامه ریزی ساده این کار محقق خواهد شد. پس با توجه به آن چه که از ابتدای مقاله گفته شد، میتوانید فرصتهای خود را شناسایی کرده و آنها را تبدیل به واقعیت نمایید.
بنابه آن چه که گفته شد برای شروع به کار باید جوانب مختلفی را درنظر بگیرید. اما بدون داشتن مهارتهای مدیریتی نمیتوانید در این عرصه موفقیتی کسب نمایید. برای اطلاع از اصول مدیریت کلیک نمایید.
همچنین یاد آور میشویم که با دریافت یک مشاوره کسب و کار میتوانید بهترین انتخاب را با کمترین هزینهها داشته باشید. برای این منظور توصیه میکنیم با متخصصان این امر شرایط خود را در میان بگذارید.
برای دریافت مشاوره در زمینه های نوشتن طرح و دریافت جواز از مشاوره مرکز کاردوک می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: کار با سرمایه کم
طرح توجیهی احداث سردخانه با چه هدفی نوشته میشود؟ طول عمر کوتاه ماندگاری مواد غذایی در شرایط محیط طبیعی علل الخصوص در مناطقی گرمسیر و یا در زمان جابجایی و ضرورت دسترسی به بسیاری از موادغذایی تازه و سالم در تمام طول سال، نیازمند نگهداری کنترل شده محصولات خوراکی است. ضرورت حفظ ارزش و ظاهر محصولات غذایی، احداث انبارهای سردخانه را به یک صنعت جهانی تبدیل کرده است. سردخانهها برای نگهداری محصولات خوراکی به بهترین شکل نیازمند کنترل موارد مختلفی همانند شرایط استاندارد کنترل دما، رطوبت و تهویه کاملا اتوماتیک میباشند، با وجود سردخانهها ضایعات محصولات غذایی بسیار کاهش مییابد. در نتیجه تعداد جمعیت بیشتری را میتوان با زراعت محصول کمتر تغذیه نمود و امکان عرضه مواد غذایی را در تمام فصول سال نیز فراهم کرد. تبعات فرایندهای سردخانه کاهش قیمت تمام شده محصولات، جلب رضایت مشتری و افزایش میزان مصرف بموازات ارزش افزوده بیشتر محصول غذایی است.
منبع: طرح توجیهی احداث سردخانه
انبار محلی است که از آن برای نگهداری مواد و کالاها استفاده میشود. در صنایع مختلف برای موارد گوناگونی ازجمله؛ نگهداری مواد اولیه، یا محصولات تولیدی،کالای در جریان ساخت، اقلام و کالاهای خریداری شده از روش انبارکردن استفاده میگردد. در کشاورزی و دامپروری نیز وجود انبار و سردخانه از الزامات نگهداری و فراوری محصولات میباشد. برای مشاهده سایر طرح توجیهی صنایع غذایی و آشامیدنی کلیک کنید.
ISIC نوعی طبقه بندی استاندارد برای فعالیتهای اقتصادی تولیدی است. هدف اصلی ISIC فراهم کردن مجموعهای از ردههای فعالیتی است. به طوری که در آن بتوان موجودیتهای اقتصادی را بر اساس نوع فعالیتی که انجام میدهند طبقه بندی کرد. وزارت صنعت معدن و تجارت و کمیتههای صنایع روستایی جهاد کشاورزی از این طبقهبندی برای دستهبندی فعالیتهای صنعتی استفاده مینماید. براساس این سیستم طبقه بندی کد آیسیک محصولات پیش بینی شده در طرح به شرح ذیل میباشد.
کد آیسیک ذخیره سازی و نگهداری کالا در سردخانه: 6302312301
کد آیسیک ذخیره سازی و نگهداری مواد غذایی در سردخانه در دمای بالای صفر درجه سانتیگراد: 6302612306
از آنجا که بسیاری از مواد غذایی در همه طول سال به صورت مصرف تازه خوری یا برای واحدهای صنعتی در دسترس نیستند یا در مناطقی به دلیل شرایط آب و هوایی، محصولات خاصی تولید نمیشود یا بیش از میزان مصرف تولید میگردد. بنابراین برای جلوگیری از فساد و ذخیره طولانیتر این مواد ناگزیر به احداث انبارهای سردخانهای هستیم که علاوه بر عمر بیشتر سبب سودهی بیشتر و حمل و نقل آسانتر محصولات میشود. کشاورزان و تجار زیادی جهت نگهداری طولانیتر و کاهش ضایعات محصولاتشان، آنها را در سردخانه نگهداری میکنند.
سردخانهها براساس نحوه تقسیم بندی داخل سازه سردخانهای، ظرفیت، نحوه چیدمان، محصولاتی که در آن نگهداری میکنند و همچنین نوع تهویه با هم تفاوت دارند. محصولاتی که در سردخانه نگهداری میشوند؛ میتواند شامل مواد خوراکی و یا غیرخوراکی (بذری) باشند. برای مثال سردخانههای مخصوص نگهداری محصولات پروتئینی و دامی، محصولات کشاورزی و باغی، نگهداری مواد شیمیایی و دارویی، سردخانه انجماد سریع محصولات غذایی (IQF)، سردخانههای پیش سردکن وجود دارند.
مواد تبریدی سردخانه بلحاظ سطح امنیت در سه دسته قرار میگیرند؛ دسته اول را مبردهای هالوژنه و انیدرید کربنیک در بر میگیرد که غلظت این گروه کمتر از ۲ تا ۴ درجه حجمی در هوا بوده که برای تنفس بی خطر است و قابل اشتعال نمیباشد.
دسته دوم شامل مواد مبردی نظیر آمونیاک، اتیلن کلراید، متیل کلراید، انیدریدسولفورو و نظایر آن میباشد. این مواد خورنده سطوح بوده و سمی هستند و در غلظت بین ۵ تا ۲۵ درصد قابل انفجار هستند.
دسته سوم را مبردهایی از نوع هیدروکربورها مانند اتان، پروپان، بوتان و غیره تشکیل میدهند که قابل اشتعال هستند. این مواد با غلظت بین4/0 تا ۵درصد بوده و برای تنفس در زمانهای کوتاه مضر نمیباشند ولی چون قابلیت اشتعال آنها خیلی زیاد است، بایستی احتیاطهای لازم را در استفاده از آنها به عمل آورد.
این سردخانه از مبرد آمونیاکی بدلیل قیمت مناسب گاز آمونیاک بهره میبرند، این گاز آسیبی به لایه اوزون وارد نمیکند ولی باید توجه داشت تماس و تنفس آن مخاطره آمیز است و غالباً در سردخانههایی با ظرفیتهای بالاتر از 2000 تن به کار میرود.
دی اکسید کربن گاز نسبتاً بی خطری است و به لایه ازون آسیب نمیرساند. این گاز برای استفاده در سیستمهای برودتی مناسب است و خطرات آمونیاک را نیز ندارد.
این مبردها توان برودتی خوبی دارند، اما گاز فریون به لایه اوزون آسیب وارد میکند و از آن در سردخانههای کوچک مقیاس استفاده میشود. به دلیل تبعات زیست محیطی در کشورهای پیشرفته استفاده از آن ممنوع شده است و از آن در سردخانههای کوچک مقیاس استفاده میشود.
ساختار سازههای سردخانهای را هم با سولههای فلزی، هم سازههای خرپایی و یا با اسکلتهای تیر ورقی میسازند.
سازههای خرپایی دارای وزن واحد سطح و ورقهای نازکتر و سبکتری نسبت به سازه تیرورقی هستندو هزینههای نگهداری کمتر را به دلیل رطوبت موجود در سردخانه یا رطوبت مناطق مرطوب دارد.
سردخانه تیرورقی از سازه خرپایی و در برابر رطوبت موجود در سردخانه مقاومتر هستند و در طولانی مدت بدلیل طول عمر بالا مقرون به صرفهتر میباشند.
بدلیل تنوع در شرایط نگهداری محصولات، سردخانههای بزرگ سالنهای زیاد و متعددی دارند. به همین دلیل در وسط اتاقکهای سردخانهای جهت ترانزیت محصولات یک راهرو قرار میدهند. غالباً سردخانههای 1000تا 2000تن نیازی به راهرو ندارند. در صورت کمبود فضا حتی میتوان دو سردخانه مجزا ساخت که دارای دو درب خروجی و بدون راهرو باشند.
ارتفاع مناسب سردخانه تا 10 متر است. بالا بودن ارتفاع سردخانه، نه تنها سبب هزینه اضافی نمیشود؛ بلکه میزان فضا سردخانه را به سادگی افزایش میدهد.
کف سالن سردخانه را جهت ایزوله شدن با پنل و عایق پلیمری که مانع نفوذ دما و رطوبت است میپوشانند و بر روی عایق، اسکرید یا بتون ریخته میشود و در آن از لولههای انتقال سیال برای جلوگیری از یخ زدگی نیز استفاده میشود. کاربرد پایههای عنکبوتی جهت جلوگیری از خروج سرما از کف است. در سردخانههایی که به صورت انجمادی هستند به دلیل سرمای زیاد کف اتاقکها برفک میزند و به همین دلیل برای جلوگیری از ایجاد یخ و آسیب به کف زیر عایق یک گرم کننده مرتبط با سنسور حرارتی قرار میدهند به خصوص در مناطق مرطوب که خاک خشک نیست، کنترل دقیق آن بصورت اتوماتیک انجام میگیرد.
سسیستم سرمایشی و سردخانههای صنعتی به سردخانههای بالای صفر که جهت نگهداری محصولات کشاورزی و لبنی به کار میرود و سردخانههای زیر صفر همراه تونل انجماد برای ذخیره سازی مواد پروتئینی و برخی مواد لبنی به کار میرود و سردخانههای دومداره و اتمسفریک تقسیم میشوند.
معمولا دمای آن بین 0 الی 5 درجه سانتی گراد است. محصولاتی قبیل؛ میوه جات، سبزیجات، لبنیات و همچنین گوشت تازه و تخم مرغ و … در سردخانههای بالای صفر درجه سانتی گراد نگهداری میشوند. این دما برای حفظ کیفیت و ساختار فیزیکی و شیمیایی محصولاتی نظیر مواد غذایی الزامی است. برای نگهداری انواع غلات و حبوبات و گل و گیاهان و … به طور معمول سطح دمایی حدود 25 درجه سانتی گراد به کار میرود.
دمای این نوع سردخانه گاه حتی به منفی 32 درجه زیر صفر نیز میرسد. مواد غذایی فاسد شدنی مانند گوشت، کره و … را در این سردخانه نگهداری و به حالت انجماد در میآورند تا مدت زمان بیشتری بتوان از آنها نگهداری کرد.
در این نوع سردخانه، از هر دو سردخانه زیرصفر و بالای صفر بهره میبرند. در این سردخانه بر اساس نوع کاربرد، دما سردخانه را مجددا تنظبم میکنند. به دلیل اینکه برای ساخت سردخانههای مجزا هزینه بالایی نیاز است، معمولا از سردخانههای دو مداره استفاده میکنند. قبل از تغییر دما در سردخانههای دومداره، ابتدا آن را کاملا تخلیه و ضدعفونی میکنند و مطمئن می شوند از محصولات قبلی چیزی باقی نماند.
محیط این سردخانهها میتواند به عنوان کنترل سطح گازهای محیط اطراف و در نتیجه گازهای داخل میوهها و سبزیها فرض گردد. سردخانههای اتمسفریک کنترل شده، با تنظیم و بازسازی مداوم اکسیژن و دی اکسید کربن در انبارها و کانتینرهای نفوذ ناپذیر ترکیب گاز بر اثر فعالیت تنفسی میوهها و سبزیهای انبار و نشت گازها از طریق درب و دیوار را کنترل میکند. بنابراین گازها در فاصلههای زمانی مشخص اندازه گیری میشوند و توسط هوای تازه، نیتروژن یا عبور اتمسفر انبار از میان یک ماده شیمیایی برای گرفتن دی اکسید کربن، تنظیم میشوند.
سازه سردخانه تا حد امکان ایزوله ساخته میشود و دارای سیستمهای برودت هوا نظیر اواپراتور و کمپرسور است.
کمپرسورهای سردخانهای به مثابه قلب سیستم عمل مینمایند. کمپرسورها وظیفه تراکم و انتقال ماده سرمازا را در سیستم تبرید برعهده دارند. گاز دریافتی از تبخیر کننده توسط کمپرسور با فشار از بخش رانش آن خارج میشود.
کمپرسور در واقع حجم گازها را با فشردگی کم میکند و به این ترتیب فشار آنها را افزایش میدهد و طی این عمل، درجه حرارت گاز افزایش مییابد. برای کاهش درجه حرارت، هنگام خروج گاز پرفشار آن را از یک سیستم خنک کننده عبور میدهند. کمپرسورها انواع مختلفی دارند و بلحاظ فنی میتوانند از نوع پیستونهای متقارن رفت و برگشتی، دورانی، حلزونی یا گریز از مرکز باشند.
کندانسور به عنوان یک مبدل و خنک کننده وظیفه جذب حرارت محیط نگهداری مواد و محصولات غذایی داخل اتاقکهای سردخانه و انتقال آن به عامل سرمازا را دارند. کندانسور با گرفتن گرما و انتقال آن به خارج سیستم، باعث تغییر شکل ماده تبریدی از حالت بخار به مایع میگردند. هوای موجود در محیط سرخانهای به کمک فنها امکان یکنواخت کردن شرایط محیط و افزایش سرعت انتقال حرارت را دارد.
دو عامل اساسی و مهم در کارآیی کندانسورهای خنک کننده سطح خنککنندههای در تماس با محیط سردخانه و حجم هوای دور کننده گرما در واحد زمان میباشد؛ به همین دلیل لولههای اواپراتور برای افزایش سطح تماس انتقال حرارت، در شبکهای از فلزات نازک با قابلیت هدایت حرارتی بالا قرار میگیرند تا از ایجاد اختلاف درجه حرارت زیاد بین دستگاه تبخیر کننده و محیط سردخانه جلوگیری نماید و هوا هنگام برگشت مجدد به محیط سردخانه رطوبتش را از دست بدهد و با ادامه این فرایند خشک شدن سطح محصول امکان پذیر میگردد.
اواپراتور حرارت موجود در سردخانه را جذب و به مایع سرمازا انتقال میدهد. برای کارایی بالاتر، لولههای اپراتور را در شبکهای از فلزات نازک قرار میدهند. این امر هم باعث افزایش سطح انتقال حرارت و همچنین سرعت انتقال بالاتر میگردد.
طراحی فنی متناسب با اقلیم و ظرفیت قدم اولیه و اساسی در احداث سردخانه است. عواملی که در طراحی و محاسبات احداث سردخانه موثر هستند، عبارتند از:
برای مشاهده سایر طرح توجیهی صنعتی نگارش شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها میتوانید با کارشناسان مرکز مشاوره کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح توجیهی احداث سردخانه
شاید در نگاه اول تعریف کارآفرینی مفهومی ساده و قابل فهم به نظر برسد، ولی تعریف دقیق و یکسانی میان همگان وجود ندارد. تعریفهای زیادی وجود دارد که ویژگی های مختلف کارآفرینی و جنبههای شخصیتی را توصیف میکنند. در این مقاله سعی داریم تا شما را با تعریف کارآفرینی و ویژگیهای یک کارآفرین آشنا سازیم. اگر قصد شروع کار جدید را دارید حتما مقاله راه اندازی کسب و کار را نیز مطالعه نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه های کارآفرینی از مشاوره مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: کارآفرینی چیست
همانطور که گفته شده علارغم تصور کلی در مورد کارآفرینی، تعریف واحدی برای کارآفرینی وجود ندارد. اینکه کارآفرینی را یک علم بدانیم و یا اینکه کسانی بخواهند بین کارمندی و کارآفرینی یکی را انتخاب کنند، دغدغهای است که در یک قرن اخیر ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغل کرده است. اما ژوزف شومپیتر (پدر کارافرینی) تعریف کارآفرینی را از مفهوم صرفه جویی و فرصت پروری میدید. شومپیتر به رابطه بین نوآوری و کارآفرینی توجه ویژه داشت. او پنج شیوه را در نوآوری مطرح میکند که عبارتند از:
ویژگی های رفتاری زیر از جمله ویژگیهایی است که به تمام کارآفرینان نسبت داده میشود:
در ادامه به توضیح هر کدام از ویژگیهای کارآفرینان میپردازیم تا با مفهوم هر کدام بهتر آشنا شوید. جهت آموزش مهارت های کارآفرینی کلیک کنید.
به کلی خلاقیت به معنی خلق یک اثر جدید با به کارگیری قدرت تخیل است. فرایند کارآفرینی فردی و سازمانی، از خلاقیت شروع میشود. خلاقیت و نوآوری اولین مرحله کارآفرینی است که با به کارگیری آن برای رفع یک مشکل در سطح جامعه و یا سازمان میتوانید مسیر کارآفرینی خود را شروع کنید.
در این مرحله شما باید ایده خود را عملی کنید. شاید اولین نفری باشید که شروع به ارائه این خدمت یا محصول میکنید، در نتیجه در این مسیر با مشکلات، مخالفتها و چالشهای بسیاری روبرو خواهید شد. فراتر رفتن از مرکز امکانات از جمله ویژگیهای یک کارآفرین است. کارافرینی یک فرایند است که در آن، فرصتهایی را که میبینید، بدون توجه به منابع و شرایطی که در زمان حال دارید، تعقیب کنید تا بتوانید از کالا و خدمت خودتان که در آینده خلق ارزش میکند، بهره ببرید.
تفاوت اصلی کارآفرینان با سایر افراد جامعه عمل است. آنها اقدام میکنند و فکر خود را عملی خواهند ساخت. اگر یک کارآفرین جایی حرفی بشنود، شکایتی داشته باشد، فرصتی ببیند، تهدیدی حس کند، راهکار را در اقدام کردن با خلق یک کسب و کار جدید ببیند، میکوشد تا نسبت به دیدهها و شنیدههای خود عکس العملی نشان دهد.
داشتن دیدگاهی وسیعتر نسبت به آینده، لازمه موفقیت در تولید یک محصول یا خدمت است. یک کارآفرین با آینده نگری، محصولی (کالا یا خدمتی) را ارائه میدهد، تنها برای زمان حال مخاطبانش طراحی نشده است بلکه پاسخگوی نیازهای آینده مشتریانش نیز میباشد.
اگر تاکنون شکست نخوردید یا اشتباهی نکردید به یقین بدانید که تا حالا کار بزرگی انجام ندادهاید. کسی که کسب و کاری را راه اندازی میکند، ریسک این کار را میپذیرد. به این امید که از این ریسک کردن سودی بدست آورد. البته ریسک پذیری منطقی و مبتنی بر استدلال با تصمیم گیری هیجانی تفاوت بسیاری دارد.
هدف اصلی یک کار آفرین چیست ؟ شاید ابتدا فکر کنید پول و ثروت هدف یک کارآفرین است. در حالی که برخلاف تصور عمومی کارآفرینان در تلاشند تا محصولی (کالا یا خدماتی) را به مخاطبان خود ارائه کنند تا با استفاده از آن چیزی به مشتریان خود اضافه کرده باشند. بدهی است که ارائه یک محصول ارزشمند منجر به رسیدن پول و ثروت میشود و حتی میتوان با سنجش گردش مالی کسب و کارتان، میزان موفقیت آن را ارزیابی کنید.
مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک با بهرمندی از یک تیم متخصص و با تجربه در زمینه کسب و کار، پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه کسب و کار میباشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه های کارآفرینی از مشاوره مرکز کاردوک می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: کارآفرینی چیست