چرا طرح احداث سفره خانه سنتی از اهمیت بالایی در صنعت گردشگری برخوردار است؟ از هر 4 شغل جدید ایجاد شده در سراسر جهان در شرایط عادی یک شغل در حوزه گردشگری ایجاد شده است. در مجموع 6/10درصد از مشاغل بینالمللی برابر 334میلیون نفر در جهان درحوزههای مرتبط با گردشگری فعالیت مینمایند و 1/4درصد از تولید ناخالص داخلی جهان معادل 9.2 تریلیون دلار ازمحل فعالیتهای مرتبط باگردشگری حاصل شده است.
یکی از مظاهر زیبای جذب گردشگر داخلی و خارجی رستورانهایی با معماری و ساختار سنتی جهت سرویس دهی و ارایه غذاهای با کیفیت و بومی همراه با ایجاد محیط شاد آرام و مفرح برای مشتریان میباشد. به همین دلیل است در تدوین و اعلام مفاد ضوابط فنی، ساختمانی، تجهیزاتی، خدماتی و درجه بندی سفره خانههای سنتی بر دارا بودن المانهای نشانگر فضای کلاسیک همانند محل ﻣﺨﺼﻮص اﺟﺮای ﻣﻮﺳﻴﻘﻰ زنده ﺳﻨﺘﻰ و داشتن ﺣﻮﺿﭽﻪ ﺑﺎ ﻓﻮاره با ساختار معماری خاص منطقه و کشور تاکید شده است. از آنجا که مشتریان و گردشگران در صورت دریافت سرویس مطلوب و فراتر از انتظار میتوانند با آشنایی و تاثیرپذیری از فضای فرهنگی و پذیرایی سفره خانه به عنوان سفیران توسعه اقتصادی بنگاه عمل نمایند؛ لذا تاکید بر فضای معماری زیبا و سرویس دهی عالی سبب پایداری، اشتغال و درآمد بیشتر سفرهخانه خواهد شد. برای درج سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها میتوانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
سفره خانه سنتی مکانی است که در آنجا امکان سرو غذاهای سنتی صبحانه، نهار و شام و انواع نوشیدنی و دم نوشها را در فضایی با معماری زیبای سنتی و با استفاده از تخت فراهم مینماید.
این رستورانهای سنتی در کنار سرویسهای رستورانی تمهیدات خاص موسیقایی و سرویسهای متناسب را در ایجاد محیطی مفرح برای مشتریان فراهم مینمایند. برای بازدید از سایر طرح توجیهی مجتمع گردشگری کلیک کنید.
منطقه مورد بررسی موضوع طرح دارای مزیتهای طبیعی و ترانزیت کشور است و هر ساله چندین هزار بازدید کننده دارد. گردشگری در این منطقه به طور مستقیم اشتغال منطقه را تحت تاثیر قرارداده و توانسته به توسعه اقتصاد محلی کمک نماید. پروژه سرمایه گذاری در احداث زیرساختهای مورد نیاز گردشگری با رعایت الزامات مورد نیاز سفرهخانه سنتی کمک شایانی به توسعه اقنصاد منطقه مینماید. در این پروژه توجه خاصی بر حلقههای مفقود صنعت گردشگری شده است و الزماتی همانند ارتقا فناوری اطلاعات، بازاریابی، حفظ میراث طبیعی و فرهنگی، رعایت ضوابط و مقررات قانونی، لجستیک و حمل ونقل را در برنامه ریزی احداث زیرساختهای مورد نیاز همانند اقامتگاه و رستوران، با دید ترکیبی از طراحی سنتی و مدرنیته ملحوظ نموده است.
در بررسی احداث طرح با استفاده از فرصتهای پیش رو به موازات توجه به تهدیدات در برنامه ریزی مبتنی بر جلب مشارکت ذینفعان منطبق با تحلیل جدول سنوات اهمیت داده شده است. بررسی و بکارگیری نقاط قوت در تهیه پلانها و دادهها و تکنیکهای اجرایی و بهره برداری طرح بعنوان هاب گردشگری منطقه و استفاده از ابتکارات در طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز این فعالیت در کنار رفع نقاط ضعف و موانع مورد توجه بوده است.
سفره خانه همزمان با داشتن فضای رستورانی سرپوشبده و آلاچیقی و نشیمنگاهی زیبا در محوطه برای مشتریان فضایی سرسبز و زیبا را در جوار معماری آب نما و جریان آن به همراه موسیقی سنتی فراهم مینماید و قادر است فضا و خاطره به یاد ماندی و متفاوت را با محیط شهری و فضای مسکونی معمول را برای خانوادهها فراهم نماید.
در این طرح با توجه به موقعیت اقلیمی و شبکههای ارتباطی و مکان سنجی با هماهنگی دستگاههای اجرایی مرتبط همانند جهاد کشاورزی، اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری دانشگاه علوم پزشکی مجوز سفره خانه سنتی دارای سالن مسقف و محوطههای باز جهت سرویس دهی به مشتریان اخذ گردیده است.
طبقه بندی استاندارد بین المللی SICTA یک ساختار طبقه بندی استاندارد بین المللی فعالیتهای مرتبط با گردشگری است که با ساماندهی دادههای مرتبط قابلیت ارائه اطلاعات آمـار را فراهم میسازد. سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان دستگاه متولی صدور مجوز از این ساختار برای طبقهبندی حوزه گردشگری استفاده مینماید.
کد (SICTA | فعالیت |
45001 | تسهیلات تجاری- هتلها، خردهفروشیها و غیره |
52396 | فروشگاههای خردهفروشی هدیه و سوغات |
55101 | هتلها و متلهای دارای رستوران |
55202 | رستورانها با خدمات کامل |
صنعت توریسم جایگزین ندارد، ولی شیوههای ارائه خدمات در صنعت گردشگری و غذا خوریهای سنتی به شدت با رشد تکنولوژیهای نوین زیرساخت، اطلاعات و ارتباط متحول میگردد و مزیتی که مناطق و کشورهای مختلف از آن برای توسعه فعالیتهایشان باید استفاده نمایند.
محلی است که در آن برای مشتریان خوراک و نوشیدنی تهیه و در همانجا صرف میشود. در رستوران مطلوبیت و کیفیت خوراک ارائه شده، چیدمان مناسب و پاکی و تمیزی و فضای سالن و سرویسها میتواند در شهرت آن نقش به سزایی ایفا نماید. در مجتمعهای بزرگ غذاخوریها غیر از سالن اصلی رستوران، آشپزخانه، سرویس بهداشتی، بخش اداری دارای گریل روم طبخ غذا، فود کورت، سرویس غذاهای خاص یا دسرهای مختلف، تریا برای ارایه بستنی، نوشابه، چای، قهوه، کیک و غذاهای ساده مانند همبرگر و ساندویچ و بوفه برای چیدن انواع غذاهای مختلف و متنوع همراه با دسر آماده روی میز بدون محدودیت برای استفاده چند باره هستند.
سفره خانه سنتی ویژگیهای یک رستوران را انضمام ﻏﺬاﻫﺎی ﻣﺤﻠﻰ، ﺳﻨﺘﻰ، اﺟﺮای ﻣﻮﺳﻴﻘﻰ زنده و اﺻﻴﻞ اﻳﺮاﻧﻰ و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ اﺟﺮای ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻫـﺎی ﻓﺮﻫﻨگی ﻫﻨـﺮی ﻣﺎﻧﻨـﺪ ﻧﻘـﺎﻟﻰ و ﭘﺮدهﺧﻮاﻧﻰ ﺑﻮده و ساختار معماری آن از المانهای فضاهای سنتی به شکلی نوین بهره میبرد و برای اخذ مجوز باید تمامی ﺿﻮاﺑﻂ ﻓﻨﻰ طراحی و ﺳﺎﺧﺘﻤﺎنی شامل موارد زیر باشد.
مساحت زمین، زیربنا، نما و سردرب ورودی، پنجره و پردهها، ارتفاع و عرض راه پلههای دسترسی، طراحی سالن پذیرایی اصلی با ﻛﻒ، ﺳﻘﻒ و ﻃﺎق و دیوارهای ﺳﺎﻟﻦ ﭘﺬﻳﺮاﺋﻰ ﺑﺎ ﻣﻌﻤﺎری اﺻﻴﻞ ﺑﻮﻳﮋه ﻛﺎﺷﻴﻜﺎری، ﮔﭽﺒﺮی، آﺟﺮﻛﺎری، رنگ وآﻳﻨﻪﻛﺎری، سن و جایگاه ویژه اجرای موسیقی سنتی، بخشهای اداری و مدیریتی، اتاقکهای رختکن پرسنل و مهمانان، تنور و شربتخانه، فواره و آبشار مصنوعی خاص جریان آب، فضاهای پشتیبانی استاندارد همانند انبار و سردخانه، آشپزخانه، سرویسهای بهداشتی، نمازخانه، پارکینگ، فضا و محوطه باز پذیرایی و فضای سبز، خروجیهای اضطراری به همراه موتورخانه و تاسیسات عمومی برودتی، تجهیزات تولید غذا.
در فرایند تهیه طرح و اخذ مجوزهای لازم با نگاه به طرح جامع شهر و بررسی طرح تفضیلی، و پروژههای بهسازی، نوسازی، بازسازی، انطباق محل اجرا با موضوعیت طرح بررسی گردیده است. تحقیقات بازار بر ارزیابی ارزش آفرین پروژه برای سرمایهگذار استوار است و با مطالعه محیط پیرامون بازار رقابتی پیرامون طرح تهدیدات، مزیتهای کیفی و قیمتی ارایه خدمات و نقاط ضعف و قوت سفرخانهها و رستورانهای پیرامون و روند آینده بررسی میگردد.
در طرح سفره خانه سنتی بررسی مکان استقرار طرح، مزیتها و بررسی کانونهای تقاضای جمعیتی محلی و گردشگران برای خدمات سفره خانه و کاربریهای اطراف مطابق ضوابط شهرسازی و فرهنگ و الگوی زندگی در منطقه و سهولت دسترسی به زیرساختهای جادهای، شبکه حمل و نقل و انرژی اهمیت دارد با تحلیل موازنه عرضه و تقاضا و قیمتها جایگاه سفرخانه براساس پوشش دادن بخشی از ظرفیت تقاضای موثر آتی تعریف و راهبردهای تقویت نقاط قوت و کاهش، اصلاح و رفع نقاط ضعف طرح به موازات ارایه طریق نحوه مواجه با عوامل خارجی که بعنوان تهدید و مزیتهای طرح هستند، کلاسه بندی میگردد. پیش بینی درآمدهای طرح براساس تعدد خدمات و تعرفه قیمتی اعلام شده شکل میگیرد.
بررسیهای فنی و هزینهای احداث سفره خانه سنتی براساس شرح ضوابط فنی مصوب ابلاغی سفرخانههای سنتی با توجه به درجه و مجوزهای صادره و ابلاغیههای کارگروه و ﻣﻮاﻓﻘﺖ ﻛﻤﻴﺴﻴﻮن ﻓﻨﻰ شکل میگیرد که مبنای تهیه مشخصات فنی سازه، سایت پلان، نقشهها، پلان طبقات در بخش عمرانی و محاسبات و معماری سفره خانه است. براساس الزامات فنی مصوب تمامی قیمتهای تاسیسات و تجهیزات اخذ و برآورد هزینههای پروژه شامل تامین زمین ومحوطه سازی، احداث بنا، تجهیزات و تاسیسات عمومی اداری و فروش، هزینههای قبل از بهره برداری و شیوه تامین منابع مالی مشخص میشود.
قیمت فروش غذاها، نوشیدنی و خدمات قابل ارایه سفرهخانه براساس ظرفیت اسمی روزانه و بر مبنای قیمتهای اعلام شده برآورد فروش و درآمد بنگاه را شکل میدهد. تدوین برنامه فروش براساس فعالسازی هفتاد درصد ظرفیت ارایه خدمات در سال اول برآورد شده است. تبلیغات و حضور و معرفی بنگاه و مزیتهای آن در دنیای مجازی و تبلیغات ملی و منطقهای جهت برند نمودن سفرخانه براساس مزیتهای گردشگری منطقه نقش ارزندهای دارد.
پس از انجام برآوردهای هزینهای ثابت و متغیر طرح سفرخانه شناخت از خالص جریان نقدینگی جهت مشخص شدن اختلاف مابین درآمدها و هزینههای پروژه ضروری است. اگر جریان نقدینگی طی دوره منفی باشد، نشانگر بیشتر بودن هزینههای طرح سفره خانه به نسبت درآمد آن است و بلعکس. سرجمع جریان نقدینگی خالص، طرح سود یا زیان سفره خانه را بدون ملحوظ نمودن ارزش زمانی پول نشان میدهد.
در برآورد نرخ بازده داخلی جریان نقدینگی با نرخ بازگشت نامعلوم به نرخ کنونی تنزیل میگردد. در صورتی که این نرخ بازگشت از نرخ بهره زیادتر باشد، میتوان بر سودآور بودن پروژه تاکید کرد. دوره بازگشت سرمایه مدت زمانی است که طی آن هزینه انجام شده برای پروژه پس از بهره برداری باز خواهد گشت و میزان زود یا دیر بازده بودن طرح را مشخص مینماید. در محاسبه دوره بازگشت سرمایه نرمال تاثیر تغییرات ارزش زمانی پول در محاسبه ملخوظ نمیگردد، ولی در دوره بازگشت سرمایه متحرک این تغییرات ملحوظ میگردد.
طرح توجیهی سفرخانه سنتی / چکیده مطالعات اقتصادی- مالی
مساحت کل زمین : 2500 متر مربع
زیر بنا: 1300 متر مربع
سرمایهگذاری: 122,542 میلیون ریال
نرخ بازده داخلی 4/29 در صد
دور برگشت سرمایه : 1/3سال
برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها میتوانید با کارشناسان مرکزمشاوره کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
نوآوری یکی از مهمترین ویژگی های افراد خلاق است. با تحولات روز افزون امروزی در حیطههای مختلف زندگی انسانی، خلاقیت نقش اساسی در موفقیت هر کسب و کاری بازی میکند. کارفرمایان علاوه بر تخصص و مهارت، به دنبال کسانی هستند که در کار خلاقیت داشته و میتوانند از فرصتها بهترین بهرهبرداری را نمایند. با آگاهی از ویژگی های افراد خلاق شما نیز میتوانید آنها را در خود پرورش داده و فرصتهای شغلی مناسبتری را برای خود رقم بزنید. اگر به دنبال فردی خلاق برای سازمان خود هستید نیز با اطلاع از این ویژگیها، راحتتر میتوانید افراد خلاق را شناسایی کرده و در جایگاه مناسب بگمارید.
برای دریافت مشاوره کسب و کار می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: افراد خلاق
خلاقیت برای هر فردی به صورت متنوعی تعریف میشود، اما احساس سرخوشی و سرزندگی مسلما در زمان به نتیجه رسیدن کار خلاقانه رخ میدهد. تجربه همین احساس خوشایند است که او را به سمت ابتکارهای بعدیش سوق میدهد. در عملکرد مغزی خلاقیت امری پیچیده است، برای خلق یک اثر فرد بخشهای متعددی از مغزش را به کار میگیرد؛ همین امر موجب شده تا درک کاملی از نحوه عملکرد آن نداشته باشیم. اما به طور کلی میتوان خلاقیت را نگاهی متفاوت به اتفاقات و اجسام دانست. در واقع دیدن چیزهایی است که دیگران قادر به دیدن آنها نیستند. در این شرایط نوآوری و راهحلی متفاوت ارائه میشود. توصیه میشود مقاله موانع خلاقیت را نیز مطالعه نمایید.
هوش میتواند به صورت وراثتی و یا اکتسابی به دست آید. برای آنکه بتوانید از هوش خود استفاده کنید، نیاز به آموزش، هدایت، تمرین و الگوسازی دارید. بدون این اقدامات افراد باهوش نیز نمیتوانند به موفقیت برسند. اما خلاقیت به معنای خودباوری و نوآوری است که موجب رشد و شکوفایی ذهن میشود. همین توانایی است که فرد را در هر موقعیتی از دیگران متمایز کرده و او را برتر میسازد.
خلاقیت را میتوان در چهار گروه طبقه بندی کرد :
1- خلاقیت عملی: این نوع خلاقیت به افراد کمک میکند تا در زمانهای حساس از راهبردها و راهکارهای مناسب جهت بهبود اوضاع استفاده نمایند.
2- خلاقیت ذهنی: دادن ایدههای خلاقانه نیز ارزش دارند. کسانی که دارای این توانایی هستند میتوانند حتی یک جامعه را دچار دگرگونی کنند.
3- خلاقیت هنری: ابتکار عمل در کارهای هنری، طراحی و خلق آثاری که تعریفی جدید در زیباشناسی هستند، بخشی از خلاقیت هنری است.
4- خلاقیت غیرکلامی و تحلیلی: این نوع خلاقیت بیشتر در قالب سازمان ها و ارگانها کاربرد دارد. در این نوع خلاقیت فرد فراتر از چهارچوبها و موازین سازمان خود فکر و عمل میکند.
باید گفت شناخت افراد خلاق حتی برای خود این افراد نیز کار آسانی نیست؛ چرا که دارای شخصیتهای پیچیدهای هستند. در اغلب شخصیتهای خلاق تناقضات شخصیتی و خیال پردازی بیشتر از هر ویژگی دیگری به چشم میخورد. در ادامه رایجترین ویژگیهای مشترک در افراد مشهور خلاق را نام بردهایم.
طبق مطالعات انجام شده، خیال پردازی منجر به ارتباط بیشتر سلولهای مغزی شده و بینش فرد را در مورد موضوعات مختلف گسترش میدهد. بنابراین خیال پردازان، میتوانند به اجسام و موقعیتهای خود شکل دیگری داده و آنها را تغییر دهند.
خلاقها فرصتها را بهتر میبینند. آنها پیچیدگیها را بهتر درک کرده و نشانهها را پررنگتر و زودتر از باقی افراد به چشم میبینند.
خلاقها میدانند که کار کردن در هر زمانی نمیتواند مفید باشد. چرا که آنها میدانند سود بیشتر زمانی عایدشان میشود که بهترین بهره برداری را داشته باشند. پس علاوه بر شناسایی زمان مناسب برای کار کردن، به دنبال خلق موقعیتهایی هستند که بتوانند بیشترین بهره وری را داشته باشند.
خلاقها به طور مداوم اوقاتی از روز را صرف اندیشیدن و توجه به خود میکنند. آنها میدانند که باید به خود تکیه کنند و از تنهایی خود به عنوان فرصتی برای شکوفایی استفاده نمایند.
دیدگاه و توانایی متفاوت نگریستن به خلاقها اجازه میدهد تا بتوانند موانع و مشکلات پیش رو را تبدیل به فرصتهای ارزنده نمایند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد، درست زمانی که همه چیز به نظر به بدترین شکل تمام شده، متوجه شدهاید که بهترین اتفاقات پس از بدترینها میآید.
یکی از ویژگیهای افراد خلاق که بسیار به آنها کمک میکند، علاقه و میل آنها به تجربیات تازه است. این میل به آنها اجازه میدهد تا گستره دید بیشتری به دنیا پیدا کنند.
شاید فکر کنید در مقابل مواجهه با شکست دیگر نباید حرکت کرد و شروع دوباره نتیجهای جز شکست نخواهد داشت. بر عکس خلاقها از هر شکست یاد میگیرند که چگونه در مواجهه مجدد با چنین مسائلی برخورد مناسب داشته باشند.
سوال پرسیدن، جستجو کردن، نگریستن و پافشاری برای به دست آوردن جواب از جمله ویژگی افراد خلاق است. این ویژگی میتواند با مشاهده دیگران، مطالعه، پرسه زدن در اطراف و… نمود پیدا کند.
شجاعت و اعتماد به نفس آنها برای رسیدن به اهدافشان، به آنها قدرت ریسک کردن میدهد. با ریسک کردن و مواجهه با خطرات به رشد و شکوفایی میرسند.
تمرکز یکی از مهارتهایی است که نیاز به تمرین دارد. خلاقها میدانند برای موفقیت در کارهای خود باید قدرت تمرکز خود را افزایش دهند. برای این کار مهارت خود را به تقدیر نمیسپارند؛ بلکه با در دست گرفتن آن سعی در ارتقا و بهبود آن مینمایند.
بسیاری از ایدهها و نوآوریها بدون آن که شنیده بشوند، خاک شده و از بین میروند. نبود امکانات جهت به کارگیری این ایدهها یکی از اصلیترین دلایل نادیده گرفته شدن آنهاست. از طرف دیگر سرمایههای کلانی که میتوانند با به چرخه درآمدن زندگی هزاران خانواده را تحت تاثیر قرار دهند، در حال از بین رفتن هستند.
امروزه ایده یابی و فروش آنها یکی از بخشهای مهم چرخه اقتصادی محسوب میشود. شرکتهایی چون کاردوک با ایجاد ارتباط میان سرمایه داران و ایده پردازان این امکان را فراهم کرده تا دو منبع مهم اقتصادی با هم ارتباط پیدا کرده و به بهره برداری برسند. شما با دریافت مشاوره از کارشناسان و متخصصان اقتصادی کاردوک میتوانید سرمایه خود را با بالاترین نرخ سوددهی به گردش در آورده و یا ایدههای خود را به حقیقت تبدیل کنید.
برای دریافت مشاوره می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: افراد خلاق
آدرس اداره صنایع و معادن استان زاهدان چیست؟ بسیاری از کسب و کارها و صاحبان مشاغل برای دریافت خدمات مربوطه، باید به اداره صنایع معادن مراجعه کنند. اما قبل از مراجعه باید بدانید که بسیاری از این خدمات به صورت اینترنتی از طریق سامانه بهین یاب ارائه میشود. کارشناسان کاردوک به شما برای دریافت خدمات هر چه بهتر راهنمایی لازم را ارائه میدهند.
برای دریافت خدمات از کارشناسان با تجربه کاردوک میتوانید از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: صنایع و معادن سیستان و بلوچستان
آدرس و اطلاعات مهم در مورد صنعت، معدن و تجارت استان زاهدان به شرح زیر میباشد:
ساعات کاری : از شنبه تا چهارشنبه از ساعت هفت و نیم تا دو نیم (7:30 تا 14:30) و پنجشنبه ها از ساعت (7:30 تا 13:30)
تمام کسانی که با حوزه صنعت، معدن و تجارت درگیر هستند میدانند که این سازمان خدمات بسیاری از گرفتن وام تا ارائه جواز را انجام میدهد. مهمترین خدمات صنعت و معدن عبارتند از؛
بررسی و ارائه جواز و پروانه برای طرحهای صنعتی
ارائه واحدی با امکانات صنعتی در شهرکهای صنعتی
ارائه وام برای طرحهایی با توجیه اقتصادی
ارائه سهمیه مواد اولیه
اعلام آمارهای واحدهای تولیدی و صنعتی
و….
سازمان صنایع، معادن و تجارت (صمت) با توجه به پیشرفت تکنولوژی همانند سایر حوزهها بسیاری از خدمات خود را به صورت آنلاین و از طریق اینترنت ارائه میدهد. بهین یاب یکی از جامعترین سامانه های مربوطه به صنایع، معادن و تجارت کشوری است.
شرکت کاردوک به صاحبان مشاغل و کارآفرینان در تمامی مراحل انجام پروژه خدمات ارائه میدهد. شما میتوانید در زمینههای زیر با کارشناسان تماس گرفته و راهنمایی لازم را دریافت کنید.
اصلاح طرح توجیهی و نوشتن طرح توجیهی
انجام تمام امور مربوط به سامانه بهین یاب
عیب یابی پروژه
مکان یابی و اجرای پروژه
دریافت جواز تاسیس صنعتی و پروانه بهره برداری
تامین مالی و دریافت وام
تامین تجهیزات و معرفی دستگاه های مناسب
برای دریافت خدمات از کارشناسان با تجربه کاردوک میتوانید از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
براساس چشم انداز بازار جهانی، طی سالهای 2021- 2026 به نقل از گروه بین المللی تحقیقات بازار ایمارک حجم بازار سرکه در سال 2020 بالغ بر 25/2 میلیارد دلار رسیده است و انتظار میرود تا سال 2026 به ارزش 55/2میلیارد دلار نیز برسد. بررسی بازار جهانی سرکه، همراه با پیش بینی رشد در سطح جهانی، منطقهای و کشورها طی سالهای 2021- 2026 بر اساس نوع سرکه، منبع تامین مواد اولیه و مصرف نهایی در کانالهای توزیع به ترتیب اولویت، سرکه بالزامیک، سرکه قرمز، سرکه سیب، سرکه سفید، سرکه برنج و سایر سرکهها میباشند. در ادامه خلاصهای از طرح توجیهی تولید انواع سرکه را آوردهایم. جهت سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه شروع کار و طرح توجیهی از مشاوره مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح توجیهی تولید انواع سرکه صنعتی معطر
سرکه نوعی مایع اسیدی ترش مزه و مناسب برای مصرف خوراک انسان است که از فرآیند تخمیر الکلی و سپس تخمیر استیکی موادی که دارای نشاسته و قند میباشند، به دست میآید و در انواع تخمیری و تقطیری، تولید و عرضه میشود و حاوی اسید استیک (اسید اتانولیک) است.
غلظت اسید استیک در سرکههای خوراکی موجود در بازار که بیشتر مصرف آشپزخانهای دارند، بین ۴ تا ۸ درصد و سرکههایی که برای تهیه ترشیجات استفاده میشوند، تا ۱۸ درصد غلظت دارند. سرکه طبیعی حاوی مقدار کمی اسید تارتریک، اسید سیتریک و دیگر اسیدهای گیاهی معطر و سرشار از ویتامین1 B، ریبوفلاوین و همچنین نمکهای معدنی میباشند. سرکه به طور گستردهای به عنوان طعمدهنده، مواد نگهدارنده و متعادل کننده طعم در صنایع غذایی استفاده میشود. انگور، سیب، نارگیل، مالت، نیشکر، لیمو، انجیر و تمشک از رایجترین طعم دهندههای سرکه موجود در بازار هستند.
سرکهای است که از تخمیر الکلی و سپس تخمیر استیکی انواع میوه و یا غلات به دست میآید.
سرکهای است که از تخمیر الکلى و سپس استیکی انواع میوه سالم، تمیز، بدون دم، شاخه، هسته، تخمدان و یا از آب میوه و یا کنستانتره میوه به دست میآید. رنگ سرکه بسته به نوع میوه مورد مصرف در فرایند تولید متغیر است. سرکه میوه را میتوان از انواع میوه همانند سیب، به، تمشک، انواع انگور سیاه و سفید و خرما، نیشکر، کیوی و نارگیل به دست آورد.
سرکهای است که از هیدرولیز آنزیمی نشاسته انواع غلاتی مانند برنج و مالت و سپس تخمیر الکلى و استیکی آنها به دست میآید.
سرکه تقطیری سرکه تولید شده از اتانول میباشد و سرکه ای است که از راه تخمیر استیکی (الکل اتیلیک) تقطیر شده به دست میآید. سرکه تقطیر شده بیرنگ است. این نوع سرکه عطر و طعم تندی دارد، غلظت اسید استیک آن بین ۵ تا ۸درصد میباشد و به نام سرکه سفید معروف است.
از آن در حوزههای بهداشتی و غذایی همانند آزمایشگاهها، موارد طبی و در تهیه ترشیجات، سس و آشپزی استفاده مینمایند. در صورت رقیق شدن با آب میتوان از آن به عنوان ماده تمیز کننده طبیعی و یا پاک کننده خانگی نیز استفاده کرد. استفاده از آن طعم مناسبی به سالادها، سس کباب ،ترشی سبزیجات میدهد. اصطلاح سرکه تقطیرشده گاهی برای سرکههایی که اسید استیک آن بین ۵ تا ۲۰درصد میباشد نیز به کار میرود. سرکههای تقطیری را از اتانول نیشکر، چغندر قند و یا الکل سنتزی تهیه میکنند.
سرکه حاصل از عسل به دلیل گرانی آن کمیاب است. سرکه عسل تجاری محصولی از ایتالیا و فرانسه است و در ایران نیز تولید آن شروع شده است.
نوعی سرکه کهنه و معطر سنتی کشور ایتالیایی است که از آب غلیظ انگور سبز به دست میآید. این نوع سرکه دارای رنگ قهوهای تیره و مزهای قوی است.
گاهی در فرایند تولید سنتی آن را برای چند سال در بشکه های چوب درختان معطر همانند بلوط، شاه بلوط، گیلاس، توت، سرو و درخت زبان گنجشک بدلیل طعم گیری نگه میدارند. طول عمر سرکههای بالزامیک واقعی بین 10 تا ۲۵ سال میباشد. این سرکه مستقیماً از انگورهایی تهیه میشود که در بشکههای بلوط تخمیر میشوند. بسیاری از انواع این سرکه را به دلیل گرانی میتوان یک محصول خاص و لوکس دانست. عطر و طعم آن شیرین و به لحاظ فیزیکی همانند شربت است.
این سرکه هرچه پیر و ماندگارتر باشد، گرانتر است . سرکه بالزامیک جوان و تازه فراوری شده در فروشگاههای مواد غذایی یافت میشود و آن را همراه روغن زیتون به عنوان سس سالاد و یا به عنوان یک سس غلیظ برای طعم دارکردن گوشت و سبزیجات و درآشپزی استفاده میکنند.
بر اساس سیستم طبقه بندی آیسیک، کد دو رقمی 15 گروه صنعتی غذایی و آشامیدنیها و انواع سرکه با کد آیسیک ده رقمی 1549312397 طبقه بندی میشود.
سرکه جهت مصارف خانگی و کارخانجات تولید کننده صنایع غذایی از جمله کنسرو سازی، سس سازی و در تولید ترشی کاربرد وسیعی دارد. برای طعم و مزه دادن و حفظ مواد غذایی در انواع غذاها از سرکه به عنوان نوعی چاشنی استفاده میکنند. در تهیه انواع ترشی و طعم دارکردن گوشت هم کاربرد وسیعی دارد و سبب ماندگاری میوههای ترش شده وجا افتادن طعم آنها میشود.
سرکه نوعی ماده پاک کننده خنثی (منظور از خنثی، داشتن ثابت اسیدی بازی ۷ است) و ارزان قیمت است که به محیط زیست هم آسیبی نمیرساند. مصرف سرکه میتواند سطح قند خون را کاهش دهد و با دیابت مقابله کند. به کاهش وزن و کاهش چربی بدن کمک میکند و میتواند سطح کلسترول را کاهش دهد و به عنوان درمانی برای بیماریهای مختلف استفاده شود.
همچنین در درمان مراقبت از پوست و درمان شوره سر نیز استفاده میشود. سرکه با کنترل چربی و قند خون، افزایش سطح کلسترول”خوب” HDL و کمک به کاهش وزن ارتباط دارد. تعدادی از سرکهها میزان بالایی اسیدهای فنولیک دارند که این مواد خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. پلیفنولها رادیکالهای آزاد تولید شده در بدن را خنثی میکنند و تمامی انواع آن ضد بیماری بوده در نتیجه مصرف، عملکرد سیستم ایمنی بهبود مییابد.
برای محصولات تولید سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی الزامات عمومی و اختصاصی خود را در قالب استانداردهای تدوین شده بشرح ذیل اعلام نموده است. تمامی این دستورالعملها با هدف تضمین و ماندگاری و تکرار پذیر بودن تولید محصولاتی با کیفیت برای مصرف مشتریان میباشد.
استانداردهای ملی تدوین شده در خصوص ویژگیهای سرکه و اصلاحیههای آن به شرح ذیل است.
استاندارد ملی ایران 355 ” سرکه-ویژگیها”
استاندارد ملی ایران 12830 ” سس سرکه و سبزی – ویژگیها و روشهای آزمون”
استاندارد ملی ایران 1394 ” ادویه و چاشنی – سرکه – روشهای آزمون”
استاندارد ملی ایران 21142 “سرکه بالزامیک -ویژگیها و روشهای آزمون”
طرح توجیهی تولید سرکه | روش تولید صنعتی سرکه از الکل
در روند تولید سرکه، الکل به تدریج تبدیل به سرکه میشود. ابتدا میوه تبدیل به الکل و سپس سرکه میشوند. در فرایند تهیه سرکه از الکل برای تولید سرکه میکروارگانیسمهای تولیدکننده سرکه که همان باکتری های اسید استیک یا استوباکترها هستند، پس از مدتی که از تولید الکل گذشت، آن را مصرف و تبدیل به اسید یا همان سرکه می کنند در صنعت هم باکتری های اسید استیک را برای تولید سرکه به الکل اضافه می کنند و با پمپ، هوایی به داخل محصول می دمند تا تمام الکل تبدیل به سرکه بشود.
در فرآیند سرکه سازی به روش تخمیر غوطه وری باکتریهای اسید استیک (سرکه) به طور همگن در مش تخمیر پراکنده میشوند و از هیچ ماده دیگر حاملی استفاده نمیشود. برای رشد بهینه باکتریها، مواد مغذی خاص به مش اضافه میشوند و یک توربین خود آغازگر اکسیژن لازم را برای تخمیر هوازی تأمین مینماید.
در مرحله مش سازی مواد خام در مخزن تزریق، الکل خالص با آب فرآوری و تصفیه شده رقیق شده و با سرکه خام حاوی باکتریهای اسید استیک مخلوط میشود. مواد مغذی و مقداری سرکه به همراه گلوکز و برموفرم در ظرف غذایی مخلوط و سپس به مخزن تزریق اضافه و مخلوط میشوند تا رقیق گردد.
این آماده سازی مش به صورت دستهای هفتهای یک یا دو بار در یکی از مخازن تزریق انجام میشود، در حالی که مخازن دیگر به عنوان مخزن تغذیهای برای تخمیر استفاده میشود. ماده مغذی برموفرم برای تخمیرات سرکه ترکیبی از ویتامینها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی است. برای باکتریهای سرکه که با توجه به نوع ماده اولیه فرموله شده است این مخلوط مواد مغذی برای بهینهسازی تولید به کار گرفته میشود تا انتشار باکتری سرکه در تخمیر غوطه وری بدرستی انجام شود.
تخمیر سرکه در این روش به صورت نیمه مداوم انجام میشود. مش الکلی با استفاده از سیستم هوادهی اختصاصی خودکار در مخزن تخمیر هوادهی میشود. چرخه تخمیر زمانی به پایان میرسد که غلظت سرکه به حداکثر خود برسد و میزان الکل به حدود 3/0 در حجم کاهش یابد. سپس حدود یک سوم محتوای تخمیر شده به مخزن دیگر پمپ میشود. تخمیر با مش تازه از مخزن تزریق برای مرحله بعدی تخمیر پر میشود. چرخه زنجیرهای تخمیز حدود یک روز طول میکشد، اما زمان دقیق به میزان و مشخصات الکل به عنوان ماده اولیه بستگی دارد.
جداسازی و تمرکز محصول سرکه تازه (خام) تخلیه شده از دستگاه و سیستم تخمیر برای جا افتادن چندین هفته در مخازن نگهداری قرار میگیرد. در طی دوره بلوغ ناخالصیهایی که باعث کدورت میشوند (مانند باکتریها، پروتئینهای انعقادی، نمکهای رسوبی) در ته مخازن رسوب میکنند. جهت شفاف سازی سرکه خام، میتوان از مواد رسوب گیر در مخازن مخصوص استفاده کرد. برای جدا سازی ذرات جامد باقیمانده، سرکه بالغ آن را از یک ماژول فیلتری عبور میدهند تا قبل از پر کردن بطریها یا در ظرف بزرگ حمل فله، فیلتراسیون و شفاسازی و رقیق سازی با آب فرآوری و تصفیه شده جهت تنظیم غلظت استاندارد مورد نظر انجام شده باشد.
کنترل فرایند تخمیر سرکه میتواند به صورت کاملاً اتوماتیک از یک سیستم اندازه گیری مجهز به انواع سنسور برای تشخیص آنلاین درجه الکل در مش تخمیر استفاده نماید و غلظت الکل به طور مداوم در طول فرآیند تخمیر اندازهگیری شود.
به محض رسیدن میزان الکل باقیمانده به مقدار تنظیم شده، سرکه خام به طور خودکار خارج میشود و مخزن تخمیر با مواد اولیه تازه پر و فرایند به طور مستمر ادامه مییابد. منبع تغذیه اضطراری نیز با شروع خودکار تخمیر بدون وقفه حتی در صورت قطع برق استمرار فرایند را تضمین میکند.
ماشین آلات خط تولید سرکه عبارتند از:
برای مشاهده جدیدترین تکنولوژی های تولید سرکه کلیک کنید.
بر اساس مطالعات انجام شده احداث واحد تولید سرکه در سال جاری نرخ بازدهی داخلی سرمایه گذاری بیشتر از 33درصد بوده که ظرف سه سال بعد از تولید، برگشت سرمایه گذاری را خواهید داشت. در ادامه خلاصهای از نیازمندیهای احداث این واحد با ظرفیت عملی 1500 تن سرکه در سال ارائه شده است.
تحقیقات بازار و برآورهای مالی فنی و اقتصادی تهیه شده طرح در سال 1400 نشان دهنده و تحلیل شاخصهای مالی و اقتصادی طرح با محاسبات مالی که از نرمافزار Comfar III Expert وضعیت قابل قبولی را در شرایط خاص بلحاظ مالی و منطقهای برای تولید سرکه نشان میدهد.
جهت اخذ مجوزهای تولید این محصول و تامین زیرساخت براساس پلانهای مهندسی تولید استاندارد و صادرات محور میتوانید در تمامی مراحل انجام کار از زمان بررسی ایده تا پیاده سازی و زمان بهرهبرداری از مشاوران و کارشناسان خبره و با تجربه کاردوک کمک بگیرید. برای مشاهده سایر طرح توجیهی صنعتی های نوشته شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها میتوانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح توجیهی تولید انواع سرکه صنعتی معطر
ثبت شرکت چیست و چه زمانی باید شرکت ثبت کرد؟ زمانی که دو یا چند نفر شروع به فعالیت اقتصادی میکنند بعد از مدتی احساس به بستن قراردادی بین خود کرده و به دنبال تاسیس شرکت میروند. ولی در این مسیر با سوالات اساسی بسیاری مواجه میشوند؛ که بر آینده تجاری آنها تاثیر مستقیمی خواهد داشت. برای ثبت شرکت باید با انواع آن، سمتها و اختیارات هر عضو آشنایی داشته باشید، تا بتوانید قراردادی متناسب با نیاز موسسهتان بنویسید. در ادامه کلیاتی درباره ثبت شرکت آورده شده است.
برای دریافت مشاوره و ثبت شرکتها با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: ثبت شرکت
قبل از اینکه به توضیح چگونگی راه اندازی شرکت بپردازیم باید مهمترین اشتباهاتی که اکثر کسانی که حین ثبتشرکت مرتکب میشوند را بدانید.
1- عدم توجه به نام تجاری
2- عدم توجه به امور مالیاتی و سرمایه اولیه
3- عدم آگاهی از تفاوت ثبت برند با ثبت شرکت
4- عدم توجه به اهداف شرکت و اقدام عجولانه
5- عدم توجه به آدرس اعلامی و ایجاد مشکل در دارایی
6- عدم توجه به سرمایه اعلامی اولیه
7- عدم توجه به انتخاب مدیر عامل
8- عدم تفکیک وظایف بر اساس اختیارات
9- عدم شناخت کافی شرکاء و مشکلات حقوقی آتی
با توجه به 9 موردی که در اغلب پروندههای ثبت شرکت مواجه شدهایم، توصیه میشود حتما قبل از اقدام به احداث شرکت آگاهی لازم را دریافت نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مقالات اهمیت برند و نحوه ثبت برند کلیک کنید.
شرکت به مجموعهای از اشخاص گفته میشود که واحدی را به منظور انجام فعالیت اقتصادی با هم تشکیل دادهاند تا با آن نفعی ببرند و پس از کسر هزینهها، سود باقیمانده بین اعضای شرکت تقسیم گردد.
شاید اشخاصی را ببنید که به صورت شراکتی با هم کاری را راه انداختند و تمام این قوانین را رعایت میکنند؛ ولی شرکتی ثبت نکردهاند. تفاوت فعالیت این دست افراد تنها در رسمی نبودن آن است، البته که این نحوه همکاری علاوه بر منافع دارای ریسک بالایی نیز هست.
شرکتها به طور کلی به دو دسته شرکتهای تجاری و شرکتهای مدنی تقسیم میشوند. از جمله انواع شرکتهای میتوان به موارد زیر اشاره داشت :
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع شرکتها توصیه میکنیم مقاله انواع شرکتها را مطالعه نمایید تا مفاهیم آن به طور کامل آشنا شوید. برای مطالعه مقاله انواع شرکت ها کلیک کنید.
ثبت شرکت بین شرکا دارای مزایای زیادی است که از جمله مهمترین این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره داشت :
ثبت شرکت برای شما عیبهایی را به همراه خواهد داشت. این عیبها در واقع جنبههای قانونی هستند که باید قبل از تاسیس در مورد آنها اطلاعات کافی را داشته باشید تا مشکل ساز نشوند.
بعد از ثبتشرکت باید شرکت خود را به امور مالیاتی و دارایی معرفی کنید و سالانه شرح کاملی از عملکرد فعالیت شرکت خود به سازمانی دارایی ارائه دهید. باید دفاتر حسابداری را پر نمایید و باید نسبت به سود خالصی که در سال برای شما میماند، درصدی را به عنوان مالیات به سازمان مالیاتی و دارایی بپردازید.
ثبت شرکت بسیاری از مزیتها و مسائل قانونی مشکل ساز (در صورت عدم توجه به آنها) را به همراه خواهد داشت که بحث در مورد آن خارج از حوصله این مطلب است. شما میتوانید با تماس با کارشناسان کاردوک اطلاعات کافی در این زمینه بدست آورید.
باید نامی را برای شرکت خود به اداره ثبت شرکتها ارائه دهید. این اداره بعد از بررسی نام درخواستی شما و اینکه نام شما مشابه با شرکتهای دیگر نباشد، به شما اجازه استفاده از آن را خواهد داد. برای استعلام نام مد نظرتان میتوانید با کارشناسان مرکز کاردوک تماس بگیرید.
هزینه ثبت شرکت نسبت به شرکتی که قصد تاسیس آن (مسئولیت محدود، سهامی عام، سهامی خاص و … ) را دارید، متفاوت است. میتوانید با تماس با کارشناسان مرکز کاردوک از هزینه تاسیس شرکت مد نظر خود مطلع گردید.
مراحل ثبت شرکتها دارای پیچیدگیهایی است که ممکن است بسیاری از افراد در زمان تاسیس شرکت دچار مشکل شود.
با توجه به ایجاد سیستم ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری، متقاضیان میتوانند برای ثبتشرکت به جای مراجعه حضوری به این اداره از طریق سامانه http://sherkat.ssaa.ir اقدام به ثبت شرکت و حتی ثبت صورت جلسه تغییرات شرکت خود نیز به صورت اینترنتی بکنند. همچنین میتوانند آخرین صورت جلسه ابرازی، مدارک لازم بخشنامهها و شیوه نامههای اجرایی ثبت شرکتها و اطلاع رسانیهای آنی و پیگیری درخواست انواع تاسیسی و تغییر و … شرکتها و موسسات غیر تجاری نیز در همین سامانه صورت می گیرد. برای اطلاع دقیق از روند و مراحل ثبت شرکت کلیک کنید. جهت آشنایی با مراحل ثبت شرکت ها کلیک کنید.
در زمان تاسیس شرکت نکاتی وجود دارد که قبل از تاسیس باید از آنها آگاه باشید از جمله این نکات میتوان به موارد زیر اشاره داشت :
1- اظهارنامه ثبتشرکت از اوراق بهادار بوده که باید از طریق اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری تهیه گردد. برای دریافت اظهارنامه نام برده شده باید تقاضانامهای به منظور تاسیس تنظیم گردد.
2- به موجب ماده 5 قانون اصلاحی آیین نامه ثبت شرکتها، اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری قائم مقام دفترخانههای اسناد رسمی هستند. از همین رو برای تظیم شرکت نامه رسمی، نیازی به مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی نیست.
3- در صورت جلسه شرکت باید نکات ذیل درج گردد :
زمان تشکیل جلسه شرکت، تصریح به تصویب و امضا رسیدن اساسنامه، اضهارنامه و شرکت نامه توسط کلیه اعضای شرکت. تعیین و تصریح امضای اعضای هیئت مدیره و میزان مدیریت آنها، تعیین دارندگان حق امضای اسناد تعهدآور شرکت، تعیین مبلغ سرمایه شرکت و تحویل آن توسط مدیر عامل و اقرار مدیر عامل به وصول سرمایه شرکت، تعیین شخصی.
از آنجایی که لیست شرکتهایی که برای تاسیس نیاز به جواز دارند بسیار زیاد است برای اطلاع از لیست این شرکتها می توانید مقاله لیست شرکت هایی که نیاز به جواز دارند را مطالعه نمایید یا با متخصصان مرکز کاردوک تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک آماده است تا با بهرمندی از تیمی مجرب و با تجربه در زمینه ثبت شرکت شما را یاری کند تا بتوانید تاسیس شرکت و مسائل مربوط به آن را به راحتی انجام دهید. شما در هرجایی که باشید می توانید با تماس با شماره 09351520300 از خدمات این مرکز بهرمند شوید.
برای دریافت مشاوره در این زمینه با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: ثبت شرکت