طرح توجیهی تولید کود پتاسیم برای برآورده هزینه های و زمان بازگشت سود کسب و کار نوشته میشود. کود پتاسیم یا پتاس شامل برخی املاح پتاسیم دار است ک که در آب حل قابل حل است. از کود پتاسیم معمولا به عنوان یک کود شیمیایی در صنایع کشاورزی استفاده میشود. این کود شیمیایی در ترکیب خود کلرور پتاسیم، سولفات پتاسیم، منیزیم و نیترات پتاسیم دارد. در ادامه سعی کردیم خلاصهای از اطلاعات لازم برای نوشتن طرح توجیهی کود پتاسیم را ارائه کنیم. برای سفارش و نوشتن طرح توجیهی واحد خودتان کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح توجیهی تولید کود پتاسیم
برای آشنایی با کود پتاسیم ابتدا باید با تعریفی از کلمه پتاس (Potash) آشنا شویم. به طور کلی به دستهای از نمکهای معدنی که در ترکیب خود عنصر پتاسیم دارند، پتاس گفته میشود. این نمکهای معدنی پتاسیم دار، محلول در آب هستند.
یک گیاه در تمامی مراحل رشد و تکثیر خود به عنصر پتاسیم نیاز دارد. اگر پتاسیم به اندازه کافی به یک گیاه نرسد، در برابر عوامل طبیعی شامل خشکسالی، رطوبت و آب زیاد از حد، تغییرات دمایی، آفات و بیماریها دارای مقاوت بسیار کمی خواهد بود.
تمامی کودهای شیمیایی که دارای عنصر پتاسیم هستند، به عنوان کود پتاس شناخته میشوند و در صنایع کشاورزی بسیار کاربرد دارند. چراکه بر روی اندازه، شکل، رنگ و قدرت دانه دارای اثرات مطلوب است. برای بازدید از سایر طرح توجیهی صنایع شیمیایی کلیک کنید.
کود پتاسیم به تمامی کودهایی گفته میشود که دارای عنصر پتاسیم هستند. در میان آنها سولفات پتاسیم به دلایل مختلفی جزو بهترین کودهایی است که بر روی گیاهان تاثیر بسیاری دارد. از مهمترین مزیتهای کود سولفات پتاسیم میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
با توجه به اینکه اشاره کردیم کود پتاسیم برای رشد گیاه بسیار ضروری است، در این قسمت از مقاله میخواهیم به این موضوع بپردازیم که کود پتاس و یا عنصر پتاسیم دارای چه تاثیری بر روی گیاه میباشد.
از آنجایی که عنصر پتاسیم برای رشد گیاه ضروری است، چنانچه گیاه دارای کمبود پتاسیم باشد، دارای علائم زیر خواهد بود :
همانطور که کمبود پتاسیم در یک گیاه علائمی دارد، زیاد بودن آن نیز علائمی به همراه خواهد داشت. از مهمترین علائم در گیاهانی که دارای پتاسیم اضافی هستند، کمبود کلسیم و منیزیم میباشد.
اشاره کوتاهی کردیم که کود پتاسیم به صورت محلول در آب می باشد. بنابراین بایستی این کود را به صورتی استفاده کنیم که ریشه بتواند آن را جذب کند.
معمولا شیوه مصرف کود پتاسیم بدین صورت است که به روش نواری، پخش در سطح خاک، آبیاری و محلولپاشی استفاده می شود که بهترین در میان آنها نیز زیرخاکی به صورت نواری است.
زمان استفاده از کود پتاسیم قبل از کشت است و پس از گذشت یک بازه زمانی 5 تا 10 هفتهای از اولین مصرف و متناسب با نوع گیاه، بایستی که نوبت دوم مصرف گردد.
اینکه چه میزان از کود پتاسیم برای گیاه مصرف شود که دچار کمبود پتاسیم و یا زیاد بودن پتاسیم و در نهایت کاهش منیزیم و کلسیم نشود، بسیار مهم است. از کود پتاسیم بایستی به اندازهای مصرف شود که کمبود پتاسیم گیاه برطرف گردد. برای اینکار لازم است که با توجه به خاک و آب و هوای منطقه، از گیاه آزمایشاتی گرفته شود، تا رابطه بین مقدار پتاسیم و عملکرد آن مشخص گردد.
کد آیسیک کود پتاسیم، کدهای 24121131 و 2412612337 و کد تعرفه گمرکی آن 31043000 میباشد.
کود پتاسیم دارای کاربردهای کشاورزی است که از مهمترین آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
مواد اولیه تولید کود پتاسیم شامل پتاسیم کلرید-سولفوریک اسید است. برای تولید پتاسیم سولفات بایستی دو ترکیب شیمیایی منیزیم سولفات و kcl با یکدیگر واکنش دهند. همینطور باید اشاره کنیم که در صورتی که شورابهها، تبخیر گردد، کنسانتره پتاس بدست میآید که با فرآیندهای مختلف از آن پتاسیم سولفات استخراج میگردد. به طور کلی مراحل تولید سولفات پتاسیم به شرح موارد زیر است :
برای تولید کود پتاسیم به برخی ابزار و ماشین آلات نیاز است، که از مهمترین آنها به شرح موارد زیر است:
برای بازدید از سایر طرح توجیهی صنعتی های نوشته شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.