طرح توجیهی راه اندازی کشتارگاه صنعتی طیور برای راه اندازی یک مجموعه اقتصادی در جهت تولید گوشت طیور می باشد. معمولا کشتارگاه های صنعتی طیور به گونه ای راه اندازی می شوند که صفر تا صد تولید گوشت طیور شامل ذبح تا انجام برخی فرآیند ها بر روی گوشت، در یک مجموعه انجام شود. کشتارگاه های صنعتی طیور در کشورمان تازه تاسیس هستند و نیاز به کسب اطلاعات بیشتری برای شروع دارند. در ادامه این مقاله اطلاعات کاملی از طرح کشتارگاه صنعتی طیور ارائه کرده ایم.
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح کشتارگاه صنعتی طیور
در سال های گذشته برای تهیه و تولید گوشت طیور، یک مکان متمرکزی وجود نداشت. ارائه و فروش گوشت طیور به افراد مختلف به این صورت انجام شد که هر گوشت فروشی و قصاب دام و طیور را در مکان خود ذبح می کرد و پس از پاک کردن در اختیار افراد دیگر قرار می داد. این روش ضمن اینکه کاری زمانبر بود، از نظر رعایت مسائل بهداشتی نیز مشکل داشت.
به همین دلیل در ابتدا با برنامه ریزی دولت و کمک شهرداری، مکان هایی بهداشتی برای ذبح طیور و ارائه آن به مشتریان در نظر گرفته شد و پس از مدتی به بخش های خصوصی تحت نظر سازمان بازرسی گوشت واگذار گردید که در این حالت نیز دولت کنترلی بر کشتارگاه ها نداشت.
تمامی این دلایل در کنار رشد جمعیت و شهر ها باعث شد برای تولید گوشت سفید طیور و مواد غذایی پروتئینی، کشتارگاه های صنعتی طیور راه اندازی شوند. کنترل و بازرسی در این کشتارگاه ها توسط دامپزشکان و بازرسان مربوطه انجام می شود.
اداره کشتارگاه های صنعتی طیور تعاونی بر عهده شرکتی می باشد که شرکت های تعاونی تعیین کرده اند. در هر بازه زمانی، در آمد های حاصله محاسبه شده و با کسر مخارج و هزینه های مربوط به نوسازی تجهیزات، به حساب شرکت های تعاونی واریز می شود.
از مهم ترین اهداف احداث کشتار گاه صنعتی طیور به عنوان یک مجموعه صنعتی که با بهره دهی کامل، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
از مهم ترین منابع غذایی حاوی پروتئین برای انسان، گوشت مرغ می باشد. از آنجایی که میزان پروتئین موجود در گوشت مرغ از دیگر گوشت ها بیشتر است و همینطور احتمال انتقال بیماری از این مرغ ها به انسان بسیار کم تر می باشد، جزو مواد غذایی پر مصرف در کشورمان می باشد. به طور کلی گوشت مرغ به دلیل داشتن پروتئین بالا باعث سلامت استخوان ها، جلوگیری از پوکی استخوان و … می شود. ضمن اینکه دارای انواع ویتامین ها و مواد معدنی نیز هست.
لازم به ذکر است اگر گوشت مرغ در مرحله آماده سازی آلوده شود، می تواند موجب انتقال بیماری های سالمنلوزیس به انسان شود. بنابراین رعایت بهداشت در مراحل مختلف شامل سر بریدن، پر کنی و … بسیار حائز اهمیت است تا گوشت سالم و بدون آلودگی به دست مصرف کننده برسد.
در این قسمت کد آیسیک مرتبط با محصولات غذایی تولید شده در کشتارگاه صنعتی طیور را ارائه کرده ایم.
کدهای زیر نیز شامل کشتارگاه صنعتی طیور می شوند :
محصولاتی که علاوه بر مرغ در کشتارگاه طیور تولید و به مشتریان عرضه می شود، شامل موارد زیر است:
کشتارگاه های صنعتی طیور شامل بخش های مختلفی است که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم.
واحدهای مختلف کشتارگاه مرغ نیز شامل بخش های متفاوتی که به شرح موارد زیر می باشد:
لاشه مرغ تازه باید در تمامی اجزا، ویژگی های مورد قبولی داشته باشد تا بتوان آن را به عنوان یک ماده غذایی سالم مصرف کرد. از مهم ترین ویژگی های لاشه مرغ تازه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
لاشه مرغ منجمد علاوه بر ویژگی های لاشه مرغ تازه، باید دارای ویژگی های زیر نیز باشد:
فرآیند تولید گوشت مرغ در کشتارگاه های صنعتی طیور در چندین مرحله انجام می شود که در ادامه آن ها را توضیح داده ایم.
در این مرحله مرغ توسط کامیون و یا وانت هایی که دارای قفسه های مخصوص حمل مرغ زنده است، وارد کشتارگاه صنعتی طیور می شود. پس از انتقال مرغ ها به سالن، یکی یکی از پا از قلاب هایی آویزان می شوند.
مرغ های آویزان از پا به نوار نقاله هوایی برای آرام شدن وارد دستگاه شوک الکتریکی می شوند. شوک اکلتریکی با وارد شدن مرغ به دستگاهی که دارای وانی از فایبرگلاس با آب حاوی الکتریسیته ضعیف است برای 10 تا 15 ثانیه انجام می شود.
مرغ ها پس از شوک الکتریکی به روش اسلامی ذبح می شوند. به دلیل آویزان بودن مرغ ها، خون از بدن مرغ سریعا خالی می شود.
شستشوی اولیه مرغ ها توسط این دستگاه انجام می شود. در این مرحله پرهای مرغ ها آماده جداسازی می گردد. بقایای خون از بدن مرغ ها خارج می شوند و شسته و تمیز می گردند. برای اینکه پرها به راحتی جدا شود تا دمای 55 تا 60 درجه سانتیگراد نیز گرم می شوند.
مرغ ها برای جداسازی پرها توسط خط نقاله هوایی وارد دستگاه می شوند و پر آن ها بدون هیچ آسیبی به مرغ ها، جدا می شود.
سر مرغ در این مرحله جدا می گردد.
پای مرغ ها در این مرحله از قلاب خارج می شود.
در مرحله هشتم، مرغ ها بر روی یک دیسک آلومینیومی هدایت می شوند و پس از خم شدن پا از مفصل، با تیغ ثابت برش داده می شوند و در نهایت توسط تیغ متحرک از مفصل جدا می شوند.
قسمت مقعد مرغ توسط ماشین رکتوم بریده می شود تا هیچ گونه آلودگی وارد شکم مرغ نشود. در این مرحله یه کمک سیستم نگهدارنده پای مرغ و همینطور سیستم نگهدارنده دم مرغ، مقعد تا جناح سینه مرغ نیز پاره و باز می شود. در این مرحله نیز برش ها به گونه ای انجام می شود که پارگی روده موجب آلودگی مرغ نشود. تیغ ها پس از هر بار استفاده، به طور اتوماتیک شسته می شوند.
در این مرحله شکم مرغ تخلیه می شود به طوری که قاشق تخلیه شکم از جلوی سینه وارد شکم مرغ می شود و با یک حرکت تمامی شکم مرغ را خالی می کند. تمامی قاشق ها بعد از هراستفاده به صورت اتوماتیک شسته می شوند.
پس از اینکه شکم مرغ را تخلیه می کنند، باید قسمت های مختلف آن را از یکدیگر جدا کنند. در این مرحله قسمت های خوراکی مرغ مثل دل و جگر و سنگدان تمیز و شسته می شوند و وارد نوار نقاله و میز مربوطه می گردند. دیگر قسمت های غیر خوراکی مرغ نیز از طریق کانالی برای دپوی زیر زمینی انتقال می بابد تا به خوراک دام تبدیل شود.
مرغ ها وارد چیلر حلزونی می شوند تا ضمن شستشو با پودر یخ نیز به درجه حرارت 4 درجه سانتی گراد برسند.
در نهایت مرغ ها باید بسته بندی شوند و برای عرضه به مشتری آماده گردند. برای اینکار ابتدا آب های اضافی مرغ حاصل از مرحله شست و شو را از آن خارج می کنند. بسته بندی های دل و جگر را نیز درون مرغ ها قرار می دهند و در نهایت در کیسه هایی از جنس نایلون قرار داده می شود و پس از تخلیه هوا، پلمپ می گردد. مرغ ها پس از بسته بندی در سرد خانه نگهداری می شوند.
برای کشتالرگاه صنعتی شیور در هر بخشی از کشتار، به برخی ماشین آلات و ابزار مناسب نیاز است که در ادامه به تمامی آن ها اشاره کرده ایم.
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح کشتارگاه صنعتی طیور