طرح تولید شیشه سکوریت برای تولید یک شیشه مقاوم تر از شیشه معمولی طی یک فرآیند حرارتی طراحی و نوشته می شود. شیشه سکوریت های دارای مقاومت سه تا پنج برابر بیشتر نسبت به شیشه های معمولی هستند و در اثر شکستن نیز به تکه هایی با لبه های تیز و کوچک تبدیل نمی شوند و تبدیل به ذرات ریز و کوچک و بدون آسیب می گردند. از شیشه سکوریت بیشتر در مکان هایی استفاده می شود که موضوع ایمنی مطرح است. به عنوان مثال در نمای خارجی ساختمان ها، فضاهای داخلی امکان عمومی و … کاربرد دارد. در صورتی که علاقه مند به این حوزه هستید و قصد راه اندازی کارگاه تولیدی شیشه سکوریت را دارید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با طرح توجهیی تولید شیشه سکوریت آشنا شویم.
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح تولید شیشه سکوریت
شیشه از بسیاری از عناصر تولید می گردد، ولی مواد اولیه اصلی در تولید شیشه سکوریت سه ماده کربنات دو سود، سنگ آهک و سیلیس می باشد. البته به جزو این عناصر شیشه از سیلیس، دی اکسید بور، پنتا اکسید و فسفر نیز تولید می گردد که مورد تایید موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران نیز می باشد.
تولید شیشه و شیشه سازی در ایران تاریخچه ای کهن دارد و قدیمی ترین ظروف شیشه ای دیده شده در ایران مربوط به قومی در 3500 سال قبل می باشد. اما به طور کلی اولین ماشین تولید شیشه در سال 1340 وارد ایران شد.
برای افزایش مقاومت شیشه های معمولی و استفاده از آن ها در کاربردهای خاص، عملیات سکوریت کردن که یک عملیات حرارتی است، بر روی آن ها انجام می گیرد. تمامی شیشه های رنگی، رفلکتیو، چاپ شده و یا لعاب خورده نیز قابلیت سکوریت شدن را دارند.
برای سکوریت کردن شیشه، دمای آن را تا حدود 700 درجه سانتی گراد بالا می برند و تحت شرایط خاصی آن را به صورت ناگهانی سرد می کنند. این عملیات حرارتی باعث افزایش مقاومت شیشه در برابر ضربه و حرارت می گردد. از سوی دیگر ذرات ایجاد شده در اثر شکستن شیشه سکوریت ها مکعبی شکل و ریز هستند و آسیبی نمی رسانند. شما در هر جایی که هستید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طرح تولید شیشه سکوریت می توانید با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید.
کاربرد اصلی شیشه های سکوریت در ویترین فروشگاه ها، درهای شیشه ای و پنجره های جانبی خودرو ها، در برخی از لوازم خانگی همچون یخچال، اجاق گاز و مایکروفر، محافظ گوشی های هوشمند، صنایع نشکن، آینه سازی، میزهای شیشه ای، تیغه کاری ساختمان و …می باشد. دلیل این موضوع نیز ویژگی های شیشه سکوریت است که در ادامه به آن ها پرداخته ایم:
شیشه سکوریت در کنار تمامی مزایایی که نام بردیم، دارای برخی معایب نیز می باشد. زمانی که شیشه های معمولی طی یک فرآیند حرارتی تبدیل به شیشه های سکوریت می شوند، قابلیت برش و سوراخ کاری بر روی شیشه را از دست می دهند. بنابراین قبل از تولید شیشه سکوریت باید جای قفل، دستگیره و … بر روی آن مشخص شده و برش کاری شود؛ چراکه پس از تولید امکان اضافه کردن و یا حذف کردن سوراخی بر روی این شیشه وجود ندارد.
در صورتی که فرد برای مکانی از شیشه سکوریت استفاده کرده باشد نمی تواند آن را جا به جا کرده و در مکان دیگری مجدد استفاده نماید.
برای استاندارد بودن شیشه سکوریت ها، برخی استاندارد ها تعریف شده است که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم :
کد آیسیک تولید شیشه نشکن و شیشه سکوریت ساختمانی، کد 2610612335 می باشد.
در اوایل انقلاب 70 درصد از نیاز داخلی به شیشه سکوریت از طریق واردات تامین می شد و تولیدات داخلی متناسب با نیاز داخلی نبود. در حال حاضر و با توجه به اطلاعاتی که در اختیار داریم کشورمان در زمینه تولید شیشه سکوریت به خودکفایی رسیده است و از بزرگ ترین صادر کنندگان شیشه و شیشه سکوریت به کشورهای همسایه می باشد.
مطابق با آمار طی سال های اخیر، حدود 40 درصد از تولیدات داخلی در زمینه شیشه و مجموعا 670 هزار تن از انواع محصولات مرتبط با شیشه به کشورهای عربستان، عراق، افغانستان، حوزه خلیج فارس، آسیای میانه، ترکیه، هند و اروپا صادر گردیده است. شما در هر جایی که هستید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طرح تولید شیشه سکوریت می توانید با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید.
با توجه به کارگاه ها و کارخانه های فعال در صنعت شیشه، میزان تولیدات داخلی به صورت سالانه به مرز 3 میلیون تن می رسد که بر اساس پیش بینی ها این میزان در چند سال آینده به مرز 5 میلیون تن در سال نیز خواهد رسید.
با توجه به این آمار بخش عمده محصولات تولیدی در صنعت شیشه به دیگر کشورها صادر می گردد و تولیدات داخلی مازاد بر نیاز ایرانیان می باشد.
برای تولید شیشه سکوریت، مواد اولیه شیشه های معمولی قالب گیری و پرس می شوند و در یک عملیان حرارتی و نشکن سازی تبدیل به شیشه های سکوریت می گردند.
مواد اولیه شیشه های خام آسیاب می شوند و سپس در یک دستگاه مغناطیسی قرار می گیرند تا اگر داخل آن ها ذرات آهن وجود دارد، جداسازی شده و محصول نهایی از کیفیت بالایی برخوردار باشد.
پس از تمام مراحل آماده سازی مواد اولیه شیشه، برای ترکیب شدن با آب وارد دستگاه مخلوط کن می شوند و در نهایت نیز به کوره منتقل می گردند. خمیر آماده شده در کوره تبدیل به حالت مذاب می گردد و گازهایی را نیز ایجاد می کند. گازهای تولید شده با استفاده از کلرید سدیم یا پتاسیم حذف می شوند.
دما به تدریج کاهش پیدا کرده و مواد مذاب ریخته شده در قالب ها کم کم شکل می گیرد. پس از تولید شیشه های معمولی آن ها را از نظر کیفیت مورد ارزیابی و بررسی قرار می دهند و برای تبدیل به شیشه سکوریت آماده می کنند. شما در هر جایی که هستید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طرح تولید شیشه سکوریت می توانید با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید.
در ادامه فرآیند تولید شیشه سکوریت را در چند مرحله آورده ایم :
شیشه های سکوریت معمولا در ضخامت های 3 الی 20 میلی متر تولید و روانه بازار می گردند. محصول نهایی تحمل دمای حداکثر 250 تا 300 درجه سانتی گراد و حداقل 80- درجه سانتی گراد را دارد.
در طرح توجیهی تولید شیشه سکوریت به برخی تجهیزات و دستگاه ها نیاز است که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم :
برای بازدید از سایر طرح توجیهی صنعتی های نوشته شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.
برای تهیه طرح تولید شیشه سکوریت و سایر طرح توجیهی ها در زمینه های مختلف می توانید با کارشناسان تماس بگیرید. از جمله خدمات مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توان به موارد زیر اشاره داشت :
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح تولید شیشه سکوریت