طرح توجیهی کارخانه سیمان برای تولید یکی از مصالح پرکاربرد در صنعت راه و ساختمان که خواص و کاربردهای مختلفی دارد، نوشته میشود. سیمان ترکیبی از برخی مصالح شامل آهک، رس، سیلیس و اکسیدهای معدنی است که به دلیل برخورداری از ویژگی چسبندگی، قابلیت اتصال ذرات مختلف به یکدیگر را دارد. میزان مواد اولیه به کار رفته در تولید سیمان سبب ایجاد انواع مختلفی از این نوع مصالح می شود که عمده ترین آن سیمان از نوع پرتلند است. در صورتی که علاقه مند به فعالیت در زمینه تولید سیمان می باشید می توانید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با جوانب مختلف طرح تولید سیمان آشنا گردید. جهت سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید
منبع: طرح توجیهی کارخانه سیمان
سیمان از جمله مصالح مهم و پرکاربردی است که انواع مختلف آن در زمینه های مختلفی استفاده می شوند. همین موضوع صنعت تولید سیمان را به یکی از صنایع مهم در کشور تبدیل کرده است که با بازار و تقاضای خوبی همراه می باشد.
امروزه با گسترش اقتصاد و پیشرفت شهر نشینی جوامع، لزوم تاسیس و راه اندازی کارخانه های سیمان بیش از گذشته است. همینطور سود آوری و حالت پایدار اقتصادی موجود در صنعت تولید سیمان، سبب جذب متقاضیان در بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این زمینه شده است.
توصیه کارشناسان در زمینه احداث کارخانه های سیمان با طرح های جدید، این است که تولید کنندگان در جهت کم کردن ریسک سرمایه گذاری، با ظرفیت های محدود روزانه 2000 تن فعالیت خود را آغاز نمایند. هر چند این میزان محصول تولیدی یک کارخانه سیمان به ظرفیت تکنولوژی خط تولید وابسته است.
برای بازدید از سایر طرح توجیهی صنایع ساختمانی نوشته شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.
سیمان یکی از مصالح ساختمانی مورد استفاده در سراسر جهان است. با توجه به آماری که از میزان تولید سیمان در اختیار داریم، این محصول بیشترین سهم تولیدات ماده صنعتی را به خود اختصاص داده است.
تولید زیاد در کنار تقاضای بالا به این معنی است که بازار سیمان حالت اقتصادی پایداری را تجربه می کند و دچار رکود نمی شود. همین موضوع اجرای طرح تولید سیمان را بسیار توجیه پذیر نموده. در واقع اگر تولید کنندگان در این زمینه، اقدام به راه اندازی کارخانه سیمان با تکنولوژی جدید و ظرفیت تولید بالا نمایند، می توانند به سود خوبی در این زمینه برسند.
همانطور که اشاره کردیم سیمان از مصالح ساختمانی پرمصرف است که از آن در موارد مختلفی استفاده می کنند. در واقع خواص مواد اولیه سیمان به گونه ای است که در صورتی که با آب ترکیب شود قابلیت چسباندن شن و ماسه را به یکدیگر دارد.
این ماده پس از سفت و سخت شدن با آب ترکیب نمی شود و یا به عبارتی در آب حل نمی گردد. سیمان در ترکیب خود اکسید کلسیم، اکسیدهای سلیسم، آلومینیوم و آهن دارد که سبب ایجاد خاصیت چسبندگی در این ماده می شوند.
سیمان از نظر ظاهری و فیزیکی مادهای پودری شکل است که در اثر جذب آب و ترکیب شدن با آن، خاصیت چسبندگی پیدا میکند. در ادامه به انواع مختلف سیمان و کاربرد آنها اشاره کردهایم:
کد آیسیک یک کد گذاری برای تعیین هویت کالا بر اساس سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع است که بر اساس آن کد آیسیک انواع سیمان به شرح موارد زیر است :
کد تعرفه گمرکی مرتبط با طرح تولید سیمان، جهت ترخیص آن از گمرک می باشد که در ادامه به مهم ترین ان اشاره کرده ایم.
با توجه به اینکه تمامی مواد اولیه مورد استفاده برای تولید سیمان در کشورمان به وفور یافت می شود؛ نام ایران در میان هفت کشور بزرگ تولید کننده سیمان قرار دارد.
مطابق با آخرین آماری که در اختیار داریم، در حال حاضر سالانه 85 میلیون تن سیمان در کشور تولید می شود که 65 میلیون تن از آن اختصاص به برطرف کردن نیاز داخلی دارد. دیگر تولیدات این زمینه به دیگر کشور ها شامل موارد زیر صادر می گردند :
بر اساس آخرین اعلامی گمرک ایران در سال 99، نزدیک به 6 میلیون تن از سیمان تولیدی کشور، به 28 کشور مختلف در جهان صادر شده است. اما تحریم های صورت گرفته شده و عدم تناسب میان عرضه و تقاضا این صنعت را نیز با مشکل مواجه کرده است.
جهت تولید سیمان به برخی مواد اولیه به شرح موارد زیر نیاز است:
کارخانه های مختلف سیمان در کشور با توجه به تکنولوژی خط تولید از سه روش مرسوم جهت تولید این محصول استفاده می کنند :
تولید سیمان از معدن شروع می شود و در نهایت با بسته بندی سیمان به پایان می رسد. در ادامه سعی کرده ایم مراحل تولید سیمان را به صورت مختصر برایتان ارائه کنیم.
مواد اولیه مورد نیاز برای تولید سیمان شامل سنگ آهک، خاک رس و … پس از استخراج از معادن به وسیله کامیون به کارخانه ها منتقل می شوند و وارد قسمت سنگ شکن می گردند.
خاک رس و سنگ آهک در این مرحله به صورت جداگانه خرد و ریز می شوند و در ابعاد کوچک در سالن های مخصوص با نسبت های مشخص با یکدیگر ترکیب می گردند. در این مرحله متناسب با نوع سیمان تولیدی ممکن است دیگر مواد اولیه شامل سیلیس و … نیز به ترکیب سنگ آهک و خاک رس اضافه شود.
مواد اولیه خرد شده با نسبت های مشخصی وارد آسیاب می شوند و در نهایت به صورت پودر و با درصد رطوبت کم تر از آن خارج می گردند. به مواد خارج شده از آسیاب، خوراک کوره گفته می شود.
در جهت خشک کردن و جابه جایی مواد پودری شکل در آسیاب، از گازهای خروجی کوره استفاده می شود. طی این مرحله ذرات مواد و گرد غبار از پودر حاصله جدا می گردد.
مواد پودری شکل پس از غبار گیری وارد سیلو های ذخیره مواد می شوند. در این مرحله نمونه گیری انجام شده و آزمایش هایی جهت متناسب بودن میزان مواد اولیه در این ترکیب انجام می شود. با رضایت بخش بودن نتیجه آزمایش مواد پودری وارد سیلو های ذخیره خوراک کوره می شوند و آماده مصرف در کوره هستند.
مواد خام پودر شده از قسمت بالای پیش گرم کن وارد سیستم پخت می گردند و پس از عبور از آن وارد کوره دوار می شوند. طی عبور مواد اولیه از پیش گرم کن فرآیند خشک، گرم و کلسینه بر روی مواد اولیه صورت می گیرد. در نهایت دانه های کلینکر از کوره خارح می شوند.
به طور کلی سیستم پخت شامل فرآیند های پیش گرمکن، کلساینر، کانال هوای سوم، کوره دوار، خنک کن و دستگاه جداسازی قلیایی است. لازم است اشاره کنیم که طی این مرحله میزان مقادیر مواد، گاز، هوا، سوخت، کلینکر و … نیز محاسبه و بررسی می شود.
کلینکر خروجی از کوره دارای دمای 1300 درجه سانتی گراد است که توسط خنک کن تا 100 درجه سانتی گراد خنک می شود.
در این مرحله به کلینکر خنک شده، به میزان چهار درصد از سنگ گچ را اضافه می کنند و مواد ترکیب شده را راهی آسیاب سیمان می کنند. در واقع هدف از استفاده سنگ گچ این است که سرعت ترکیب پودر کلینگر با آب را کاهش دهند.
در این مرحله سنگ گچ خرد شده و کلینکر وارد آسیاب سیمان می شوند تا به صورت پودر در آیند و سیمان تولید گردد. مواد پودری حاصل از این مرحله به سیلو های سیمان انتقال داده می شوند.
با توجه به ظرفیت تولیدی کارخانه سیمان، از سیلو هایی برای ذخیره سیمان استفاده می شود. در نهایت سیمان تولیدی در کسیه هایی با وزن های مشخص بسته بندی می شوند و از طریق حمل با کامیون، قطار و یا کشتی به مشتریان عرضه می گردند.
برای آشنایی بیشتر با سایر طرح توجیهی صنعتی کلیک کنید.
برای تهیه طرح تولید کلید و پریز برق و سایر طرح توجیهی ها در زمینه های مختلف می توانید با کارشناسان تماس بگیرید. از جمله خدمات مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توان به موارد زیر اشاره داشت :
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح توجیهی کارخانه سیمان