طرح تولید انواع کیک و کلوچه با توجه به وارد شدن این محصول به میان وعده خانوار، می تواند با بازدهی و سود بالایی همراه باشد. برای تولید انواع کیک و کلوچه معمولا از آرد سفید قنادی نرم با میزان پروتئین پایین استفاده می شود. بطور کلی کیک ها و کلوچه ها ارزش غذایی پایینی دارند، اما با این حال بسیاری از افراد در وعده های بین غذایی خود، انواع کیک و کلوچه و بیسکوئیت را همراه با چایی میل می کنند. در صورتی که به حوزه شیرینی پزی و پخت انواع کیک و کلوچه علاقه مند هستید، جهت اطلاع از تمامی موارد مرتبط با این طرح، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. جهت سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح تولید انواع کیک و کلوچه
کیک جزو غذاهای مخصوصی است که دستور پخت آن در قرن های گذشته با آسیاب گندم ایجاد شده و تا امروز مورد استفاده قرار گرفته است. کیک ها ماندگاری طولانی تری دارند همچنین در شکل و مزه آن ها تنوع بالایی وجود دارد به همین دلیل در تمام فصول سال می توان آن ها را تهیه نمود.
انواع کیک و کلوچه، به عنوان غذای باکیفیت و اشتها آور در میان مردم شناخته می شوند. تولید این نوع از تنقلات و شیرینی جات به گذشته های دوری برمی گردد که افراد از بی کربنات سدیم (که محصولی از خاکستر دریایی بود) برای پوک کردن خمیر نان و خمیرهای شیرینی استفاده می کردند.
استفاده از جوش شیرین جهت پوک کردن خمیر، طی فرآیند عمل آمدن خمیر به 130 سال گذشته برمی گردد. حالا صنایع کیک به اندازه ای پیشرفت کرده اند که از روش های مختلفی برای تولید کیک با تنوع بالا استفاده می گردد. لازم است اشاره کنیم که گاها ارزش غذایی کیک های تولید شده نیز با یکدیگر متفاوت می باشد و کیک ها در قالب کیک های انرژی زا و یا کیک های رژیمی به مصرف کنندگان ارائه می گردد.
در طرح تولید انواع کیک و کلوچه از مواد اولیه به شرح موارد زیر استفاده می گردد:
مطابق با سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع، کد آیسیک انواع کیک و کلوچه، کد 1541312315 می باشد. لازم است اشاره کنیم که کد تعرفه گمرکی انواع کیک و کلوچه نیز کد 1905 است.
مصرف انواع کیک و کلوچه در ایران کمتر از سرانه مصرف انواع کیک و کلوچه در جهان است. بیشترین سرانه مصرف کیک متعلق به کشور انگلیس به ازای هر یک نفر 35 کیلوگرم در سال است.
در حالی که میزان مصرف انواع کیک و کلوچه در کشور ما به ازای هر نفر سالانه 21 کیلوگرم است. مقایسه این آمار و ارقام نشان می دهد که این صنعت در کشور ما به اندازه دیگر کشورها نتوانسته جایگاه واقعی خودش را به دست آورد.
معمولا فرآیند تولید انواع کیک و کلوچه در کارخانه های مختلف با یکدیگر مشابه است. در ادامه به مراحل مختلف تولید انواع کیک و کلوچه در کارخانه های تمام اتوماتیک اشاره کرده ایم.
از دستگاه میکسر تهیه خمیر کیک جهت مخلوط و میکس مواد اولیه استفاده می شود. برای ترکیب مواد اولیه روش های مختلفی وجود دارد که طی چند مرحله مواد اولیه اضافه شده و مخلوط می شوند.
در این مرحله دستگاه باید قدرت کافی برای مخلوط کردن و ترکیب مواد اولیه را داشته باشد و نهایتا 5 دقیقه خمیر را برای رسیدن به قوام مورد نظر ترکیب نماید. جنس پره های همزن و مخزن میکسر معمولا از جنس استیل است.
بهترین کیک، کیکی است که دارای حفره های زیادی باشد. در هنگام میکس مواد اولیه هوا به داخل خمیر نفوذ می کند و سبب ایجاد حفره می شود.
برای وارد کردن هوای بیشتر به داخل بافت کیک از دستگاه اوکس استفاده می شود تا کیک نهایی دارای حفره های بیشتری نسبت به حالت معمولی باشد.
در کارخانه هایی که میزان تولید روزانه آن ها زیاد است از دستگاهی به نام دستگاه کاغذ گذار استفاده می شود. در کارگاه ها و یا کارخانه های کوچک این مرحله به صورت دستی و توسط کارگران انجام می گردد.
دستگاه کاغذگذار دارای چندین محفظه نگهداری کاغذ است که اهرم هایی این کاغذها را داخل قالب ها می گذارند.
در دستگاه دیپازیتور دیس هایی فلزی وجود دارد که در کدام بیش از 18 قالب کیک جا می شود. هر قالب پس از قرار گرفتن در زیر نازل های دستگاه دیپازیتور در حجم از قبل تعیین شده ای پر می گردد. به این ترتیب قالب ها ردیف به ردیف پر شده و به جلو رانده می شوند.
مهم ترین مرحله تولید انواع کیک و کلوچه، مرحله پخت آن ها در فر است. برای پخت کیک ها از انواع فرهای دوار و ریلی استفاده می گردد تا با چرخش مناسب، دما و رطوبت به تمامی قسمت های کیک برسد.
دستگاه سرد کننده کیک دارای چندین فن است که از قسمت بالایی بر روی کیک ها هوای خنک را می وزند و سبب خنک شدن کیک ها می گردند.
بعضی از کیک و کلوچه ها به صورت مغزدار تولید می شوند. برای تزریق مربا و یا هر گونه مواد میانی همچون انواع مارمالات ها، دانه های بادام، پسته، گردو و … به این کیک ها از دستگاه مخصوصی استفاده می شود.
دیس های شامل قالب های کیک پخته شده از یک قسمت دستگاه وارد می شوند. نازل های تزریق مربا به داخل کیک نقوذ کرده و مواد میانی را اضافه می کنند. پس از اتمام فرآیند دیس از سویی دیگر از دستگاه خارج می گردد.
تخلیه دیس ها در بیشتر کارخانه ها به صورت دستی انجام می شود اما در کارخانه های تمام اتوماتیک تخلیه دیس ها توسط رباط های انجام می گردد.
این رباط ها دارای گیرنده هایی اند که دو طرف کیک را بلند می کنند و پس از چرخش 45 درجه آن ها را بر روی نقاله فیدر قرار می دهند تا جهت بسته بندی وارد دستگاه پیلوبک شوند.
از دستگاه های بسته بندی S.F.F افقی، دستگاه بسته بندی پیلوپک است. محصولات تولید شده یکی یکی وارد این دستگاه می شوند و پس از قرار گرفتن در بسته بندی مورد نظر با دوخت افقی توسط دستگاه دوزنده دوار، پلمپ می شوند. معمولا این دستگاه ها توانایی بسته بندی 400 بسته در دقیقه را دارند.
لازم است اشاره کنیم که بسته بندی انواع کیک و کلوچه از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به گونه ای باشد که از فساد و آلودگی آن ها جلوگیری گردد.
معمولا برای بسته بندی محصولات تولید شده از آرد گندم از پوشش هایی همچون کاغذهای مقوایی، کاغدهای مومی، مقواهای پوشش دار، سلون، آلومینیوم،؛ پلی اتیلن، پلی پروپلین و … استفاده می شود.
همینطور لازم است بر روی بسته بندی کیک و کلوچه ها نام و نوع فرآورده، نام و آدرس واحد تولیدی همراه با علامت تجاری، وزن خالص، نام مواد تشکیل دهنده، شماره پروانه ساخت، تاریخ به روز مواد، تاریخ انقضا و … درج گردد.
برای تولید انواع کیک و کلوچه به دستگاه ها و تجهیزات مختلفی نیاز می باشد که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:
برای آشنایی بیشتر با سایر طرح توجیهی صنعتی کلیک کنید.
برای تهیه طرح تولید انواع کیک و کلوچه و سایر طرح توجیهی ها در زمینه های مختلف می توانید با کارشناسان تماس بگیرید. از جمله خدمات مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توان به موارد زیر اشاره داشت :
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.