طرح تولید خوراک ماهی جهت نصب و راه اندازی صحیح کارخانه تولید غذای آبزیان نوشته و تدوین میشود. خوراک ماهی و محصول مورد بررسی در این طرح به عنوان غذای آماده مورد استفاده برای تغذیه تمامی ماهیان گرم آبی و سردآبی، میگو و دیگر آبزیان پرورشی است. خوراک ماهی انواع مختلفی دارد و میتواند به صورت خشک یا تر با رطوبتی به اندازه 7 تا 13 درصد تولید گردد. از مزیت غذاهای آبزیان این است که حمل و نقلشان به راحتی انجام میشود و افراد میتوانند آنها را در حجمهای زیاد خریداری کنند. در صورتی که علاقه مند به فعالیت در زمینه تولید خوراک آبزیان است جهت آشنایی با ابعاد مختلف طرح تولید خوراک ماهی تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. جهت سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.
منبع: طرح تولید خوراک ماهی
آبزیان همانند سایر موجودات، جهت رشد و پرورش به مواد مغذی نیاز دارند؛ در خوراک تولید شده برای ماهیها تمامی مواد موردنیاز جهت تغذیه آنها از جمله پروتئینهای جیوانی و گیاهی، مواد انرژی زا، املاح، ویتامینها و … با نسبتهای استاندارد وجود دارد.
خوراک ماهی با توجه به سن ماهیها و مواد اولیه ای که در داخل آنها به کار رفته است، در اشکال مختلفی شامل پلت، خرد شده، پولکی، گرانول و رشته ای تولید می شود. ظاهر خوراک ماهی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که غذای آبزیان پرورشی باید یک دست و خوش رنگ باشد و نظر ماهیان را به خود جلب کند. از سویی دیگر خوراک ماهیها باید متناسب با سن ماهی و اندازه دهان آنها دارای اندازه، زبری، نرمی و خشکی متناسبی باشد.
خوراک ماهی به دلیل ارزان بودن مواد اولیه ای که در تولید آن به کار میرود، دارای قیمتهای به صرفه و اقتصادی است. همینطور استفاده از غذای خشک این امکان را به افراد میدهد که همراه با آنها داروهای خاص مثل آنتی بیوتیکها و … را نیز جهت کنترل بیماری در میان آبزیان، به غدا اضافه نمایند. شما در هر جایی که هستید میتوانید برای تهیه طرح توجیهی کشاورزی ، دام و طیور با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید.
تولید کنندگان خوراک ماهی باید در زمان تولید این محصول سعی کنند غذایی را برای آبزیان تولید کنند که دارای ویژگیهای لازم باشد. در ادامه به مهم ترین ویژگیهای خوراک ماهی اشاره کردهایم:
مواد اولیه مورد نیاز در طرح تولید خوراک ماهی در کشورمان جزو مواد اولیه در دسترس و ارزان محسوب میشود که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم:
در سالهای اخیر پرورش ماهی به خصوص ماهی قزل آلا به دلیل متناسب بودن مزه آن با ذائقه مردم کشورمان، رو به افزایش است و در صنعت مواد غذایی استقبال خوبی از آن کرده اند.
با توجه به جایگاه ویژه ماهی در رژیم غذایی مورد تایید سازمان جهانی غذا و درو، میتوان گفت پرورش ماهی به کسب و کاری پرسود مبدل شده است. در همین راستا تولید خوراک ماهی و آبزیان غنی جهت پرورش ماهیهای با کیفیت تر بسیار حائز اهمیت است.
جهت تولید خوراک ماهی ابتدا باید از رفتارهای تغذیه ای و نیاز غذایی ماهیان مختلف آگاه شد و سپس با استفاده از تکنولوژیهای نوین اقدام به تولید آنها کرد. البته لازم است اشاره کنیم که حساسیت بسیاری در تغذیه آبزیان وجود دارد و رعایت مسائل بهداشتی در پرورش آنها مهم است که همین موضوع لزوم تولید غذای ماهی باکیفیت را نشان میدهد.
کد آیسیک خوراک آبزیان، کد 15331120 و کد آیسیک بسته بندی خوراک دام، طیور و آبزیان، کد 15331170 است.
کد تعرفه گمرکی غذا برای میگو کد 23311313 و کد تعرفه گمرکی غذا برای سایر آبزیان پرورشی کد 23311323 است.
در مراکز پرورش ماهی و آبزیان، متناسب با میزان تولید و شرایط اقلیمی، در فصول مختلف سال از خوراک ماهی با مکملها و درصدهای متغیری از مواد اولیه استفاده میشود اما تا به امروز جایگزینی برای این نوع از خوراک ماهیها معرفی نشده است.
کاربرد اصلی خوراک ماهی برای پرورش آبزیان به خصوص ماهیهای سردآبی است . در کشورما شهرهای کردستان، کرمانشاه و ایلام جزو بزرگ ترین پرورش دهندههای ماهی در کشور هستند. با توجه به این توضیحات میتوان گفت بازار هد1ف تولید کنندگان خوراک ماهی، شهرهای موجود در خط زاگرس هستند. البته لازم است اشاره کنیم که علاوه بر این، خوراک آبزیان به دیگر کشورها همچون عراق نیز صادر میگردد.
در سالهای اخیر مردم به گوشت ماهی به عنوان یکی از انواع گوشت سفید بسیار توجه داشته اند. دلیل آن هضم آسان و همچنین ارزش غذایی بالایی است که گوشت ماهی از آن برخوردار است.
این موضوع نشان دهنده اهمیت پرورش آبزیان را نشان میدهد. به منظور افزایش کیفیت ماهیهای پرورش یافته، باید توجه بیشتری به غذای مصرفی آنها داشت و از فرمولاسیونهای علمی جهت بهبود کیفیت غذای آنها استفاده کرد.
آبزیان جزو موجودات آهسته خوار هستند که در آب زندگی میکنند. بنابراین نمیتوان برای آنها غذا را به صورت پودر و یا آردی شکل تولید نمود. عموما غذای مصرفی ماهیها و آبزیان پرورشی به صورت اکسترود پلت یا کرامبل است.
طی این روش در درجه حرارت بالای 90 درجه سانتی گراد، به اندازه 16 درصد بخار آب به این خوراکها اضافه میگردد. پس از اتمام مراحل تولید، خوراک تولید شده دارای دانسیته بالایی بوده و با وزن مناسبی که دارد در آب فرو میرود. در این روش تولید باید مقادیر مناسبی از افزودنیها، جهت پیونده اجزا و مواد اولیه به کار گرفته شود.
فرآیند تولید خوراک ماهی در 10 مرحله خلاصه میشود که در ادامه به آنها اشاره کردهایم :
در طرح توجیهی تولید خوراک ماهی به برخی ماشین آلات و تجهیزات نیاز است که در ادامه به لیست کامل آن اشاره کرده ایم:
برای تهیه طرح توجیهی در زمینههای مختلف میتوانید با کارشناسان تماس بگیرید. از جمله خدمات مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک میتوان به موارد زیر اشاره داشت :
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی میتوانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح تولید خوراک ماهی