طرح تولید تی بگ tea bag جهت بررسی امکان سنجی راه اندازی یک واحد تولیدی در زمینه تولید چای کیسه ای نوشته و تدوین میشود. یکی از پرمصرف ترین نوشیدنیها پس از آب، چای است و یکی از اقلام پرمصرف در میان تمامی اقشار جامعه محسوب میشود. در این طرح میزان سرمایه گذاری، سودآوری و دیگر جوانب مورد نیاز بررسی میشود. در صورتی که شما عزیزان علاقه مند به فعالیت در زمینه تولید tea bag و چای کیسه ای هستید؛ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با تمامی جوانب این طرح آشنا شویم. جهت سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی میتوانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح تولید تی بگ tea bag
چای کیسه ای و یا tea bag، یک پاکت از جنس کاغذ، پارچه و یا نایلون است که در بردارنده یکی از انواع مختلف چایها است. کاربرد اصلی tea bag این است که فراوری چای (به اصطلاح دم کردن) با آنها بسیار راحت است و با سرعت بیشتری انجام میشود. معمولا به چای کیسه ای یک رشته نخ نیز متصل است که برای خارج کردن چای از داخل لیوان و نوشیدنی، مورد استفاده قرار میگیرد. لازم است اشاره کنیم که به انتهای نخ نیز تکه ای کاغذ وصل شده است که ضمن کمک به خارج کردن چای کیسه ای، در بر دارنده علائم تجاری واحد تولید کننده نیز هست.
tea bag با دیگر عناوین همچون چای کیسه ای، چای پاکتی، نپتون و … نیز شناخته میشود. تولید کنندگان، چای کیسه ای را در اشکال مختلفی همچون مربع، مستطیل، مثلت و حتی دایره تولید میکنند. کاغذ مورد استفاده در تولید چایهای کیسهای معمولا تهیه شده از چوب و یا الیافهای گیاهی است. در حال حاضر واحدهای تولیدی مختلف از انواع چای مرغوب یا نیمه مرغوب و متوسط برای تولید چایهای کیسه ای استفاده میکنند.
بر اساس سیستم طبقه بندی وزارت صنایع و معادن، کد آیسیک چای کیسه ای، کد 1068931717 است. در ادامه به دیگر کدهای آیسیک مرتبط با طرح تولید tea bag اشاره کرده ایم:
بر اساس آماری که در اختیار داریم سالانه 65 تا 70 تن چای سیاه در کشور تولید میشود که تقریبا پاسخگوی 70 درصد از نیار داخلی است. به همین دلیل برای تامین 30 درصد باقی مانده واردات چای انجام میشود. واردات چای از سال 1379 ممنوع اعلام شده است و متاسفانه بیشترین آمار مربوط به واردات چای، به صورت غیررسمی و از طریق قاچاق انجام میشود. در حال حاضر واردات چای از کشورهای تایوان، آمریکا، ژاپن، اندونزی، کره جنوبی، مکزیک، مالزی، شیلی، کانادا و … به کشور است.
با افزایش دانش بشری، ضرورت استفاده از استانداردهای ملی و بین المللی در تولید چای کیسه ای نیز بیشتر شده است. رعایت استانداردهای تدوین شده توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران امری الزامی است. برای مشاهده سایر انواع طرح توجیهی صنایع غذایی کلیک کنید.
تی بگ و یا چایهای کیسه ای حاوی انواع نوشیدنیهای آرام بخش هستند که میتوان در طول روز از آنها استفاده کرد. از آنجا که زمان کوتاهی برای دم کردن این نوع محصول نیاز است، مصرف کنندگان میتوانند در محل کار، مسافرت و هر مکانی که دسترسی کافی به وسایل دم کردنی ندارند از تولیدات تی بگ استفاده نمایند.
چایهای کیسه ای در دسته نوشیدنیها قرار دارند؛ به همین دلیل میتوان انواع آشامیدنیها را به عنوان جایگزینی برای آنها معرفی کرد. اما از آنجایی که انواع چایها دارای خاصیت آرام بخشی نیز هستند، میتوان قهوه را به عنوان جایگزین آن معرفی کرد.
در حال حاضر در داخل ایران چای با درجه کیفی متفاوتی تولید میشود. متاسفانه چای باکیفیت ایرانی به دیگر کشورها صادر میشود و چایهایی که کیفیت چندان مطلوبی ندارند، برای مصرف داخلی در نظر گرفته میشوند. همین موضوع سبب شده است که مصرف کنندگان استفاده از چایهای خارجی را جایگزین چای بی کیفیت ایرانی کنند. لازم است اشاره کنیم که این موضوع سبب سوء استفاده دلالان نیز شده؛ به طوری که چایهای ایرانی بیکیفیت را با چایهای خارجی ترکیب میکنند و با قیمتی بیشتر به فروش میرسانند. از سویی دیگر واردات چای غیرقانونی است و ن داخل از طریق قاچاق برطرف میشود. این موضوع ضمن اینکه دارای ضررهای اقتصادی است، دارای مشکلات بهداشتی نیز است. با توجه به توضیحاتی که ارائه کردیم به دلیل پایین بودن کیفیت چایهای ایرانی مصرف کنندگان نیز نسبت به استفاده از آن بی انگیزه هستند و گرایش بیشتری به مصرف چایهای خارجی دارند. برای تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح کلیک کنید.
بر اساس آماری که در اختیار داریم کشور انگلستان با 151 هزار تن در سال بیشترین میزان تولید و مصرف چای را در جهان دارد.
به طور کلی کشورهای انگلستان، روسیه، مصر، پاکستان و ایالات متحده بیشترین آمار مربوط به تولید و مصرف چای را در اختیار دارند.
در داخل کشور میزان تولیدات مربوط به چای و همینطور چای کیسه ای کم است و با توجه به نیاز داخلی، صادرات آن در شرایط محدود تری صورت میگیرد.
برای تولید چای کیسه ای از ماشینهای تمام اتوماتیک استفاده میگردد. چای تمیز و یک دست از سیلوهای ذخیره به مخزنهای مخروطی شکل ماشینها هدایت میشوند. چایهای قرار گرفته در مخازن مخروطی شکل به تدریج وارد دستگاه توزین میشوند. در کنار دستگاه نامبرده، رولهای کاغذی قرار دارد که دستگاه توزین در هر کدام مقدار مشخصی از این چایها را میریزد. در قسمتهای بعدی کاغذها در اندازههای مشخصی برش داده میشوند. با قرار گرفتن کاغذ به حالت عمودی قسمت فوقانی آن به جلو رانده شده و تا میخورد. در مراحل بعدی نخ به بستههای کاغذی متصل میگردد. پوشش کاغذی چایهای کیسه ای به اندازه لازم برش داده میشوند و بستههای کاغذی درون آن قرار میگیرند.
بسته بندی چایهای کیسهای باید به گونهای باشد که محتویات داخل بسته نمایان شود و یا اگر محتویات دیده نمیشود، شکلک محتویات بر روی بسته درج شده باشد. در تولید چایهای کیسه ای و دمنوشها به دلیل اینکه تعداد محصولات زیاد است و طرح و رنگ آنها متنوع است و گاهی ترکیبی از چندین گیاه است، بهتر است نام محتویات بر روی بسته بندی درج گردد. از دیگر نکات بسته بندی چایهای کیسه ای این است که باید سبک و کم جا باشند؛ دلیل این موضوع نیز این است که افراد بیشتر در مسافرتها و یا محل کار خود از چایهای کیسه ای استفاده میکنند. برای آشنایی بیشتر با سایر طرح توجیهی صنعتی کلیک کنید.
برای راه اندازی خط تولید چای کیسه ای به ماشین آلات زیر نیاز است:
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی میتوانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح تولید تی بگ tea bag