طرح توجیهی تولید پودر سیر با گرید دامی برای تولید یکی از پرمصرف ترین چاشنی های غذا طراحی و نوشته می شود. سیر دارای خواص متعددی است که امروزه محققان پیرامون استفاده از پودر سیر با گرید دامی در غذای دام و طیور نتایج مثبتی را منتشر کرده اند. بطور مثال استفاده از سیر منجر به تقویت سیستم ایمنی مرغان تخمگذار میگردد و از کلسترول موجود در زرده تخم مرغ نیز می کاهد. بد نیست بدانید در کشورهای خارجی به منظور بهبود بیماری های تنفسی حیوانات خانگی شامل سگ و گربه از پودر سیر استفاده می شود. در صورتی که علاقه مند به فعالیت در زمینه تولید پودر سیر با گرید دامی هستید، برای اطلاع از تمامی جزئیات این طرح تا انتهای مقاله همراه ما باشید. جهت سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منبع: طرح توجیهی تولید پودر سیر با گرید دامی
سیر از شاخه گیاهان علفی به شمار میآید که حداکثر تا ارتفاع 49 سانتی متری رشد می کند. قسمتی از این گیاه که در قسمت زیر زمین قرار می گیرد، به صورت متورم است که از 5 تا 12 قطعه تشکیل شده و به صورت محصور شده در داخل غشاءهای نازک و ظریف قرار گرفته است. برگ های سیر باریک و نواری شکل می باشند که رنگشان سبز تیره است و گل هایی به رنگ صورتی در ابعاد کوچک دارد.
سیر از گیاه های آسیای بومی میانه است که حالا در تمامی جهان یافت می شود. از مهم ترین قسمت های سیر، هسته آن است که در مصارف طبی و دارویی نیز مورد استفاده قرا میگیرد. جالب است بدانید که سیر دارای ترکیبات گوگردی است که خاصیت ضدعفونی کننده و میکروب کشی دارد. عنصر اصلی و فعال موجود در سیر “صر آلین” نام دارد که پس از کوبیده شدن تبدیل به آلیسین می گردد که تمامی خواص بو و درمانی سیر از این عنصر است.
همینطور آلیسین دارای خواص آنتی بیوتیکی است که از ابتلا به کلسترول جلوگیری می نماید. در سیر ماده فعال دیگری به نام آجون وجود دارد که پس از ورود به بدن از بسته شدن رگ ها و سکته مغزی جلوگیری می کند. در ترکیب سیر موادی شامل آب، مواد نشاسته ای، چربی، کلسیم، فسفر، پتاسیم، آهن، سدیم، ویتامین آ، ویتامین ب 1، ویتامین ب 2 و ویتامین ث وجود دارد.
بر اساس سیستم طبقه بندی وزارت صنایع و معادن، کد آیسیک مجزایی برای سیر و یا پودر سیر تعریف نشده است. در ادامه به کد های آیسیک مرتبط با طرح تولید پودر سیر با گرید دامی اشاره کرده ایم:
کد تعرفه گمرکی در امر واردات و صادرات از اهمیت بالایی برخوردار است. شماره تعرفه گمرکی مرتبط با پودر سیر گرید دامی، کد 07032000 می باشد.
با توجه به قانون واردات و صادرات کالا، هیچ گونه محدودیتی در زمینه واردات پودر سیر و یا سیر به کشور وجود ندارد.
متاسفانه در بخش صادرات پودر سیر با گرید دامی، کشور ایران حضور فعالی در بازار های جهانی ندارد. دلیل این موضوع تا حد زیادی وابسته به کیفیت پایین محصولات کشاورزی است.
از راه حل های مناسب در این زمینه این است که برای کشاورزی و تولید محصولات از ماشین آلات مناسب استفاده شود و همینطور آزمایشگاه های مجهزی نیز اقدام به تست و بررسی محصولات نمایند.
از سویی دیگر داشتن حضور فعال در زمینه صادرات و بازارهای جهانی، نیازمند این است که برنامه ریزی های لازم در این زمینه انجام شود و از ابتدایی ترین مراحل تا مرحله فرآوری با نظارت صحیح و اصولی انجام گیرد و در نهایت یک محصول باکیفیت و مطابق با استانداردهای جهانی تولید گردد.
سیر از مواد غذایی پرکاربرد شناخته می شود که از آن هم به خاطر خواص بیشماری که دارد و هم به عنوان چاشنی غذاها استفاده می کنند. در ادامه به برخی از خواص پودر سیر اشاره کرده ایم:
جالب است بدانید که در مطالعات جدید از خواص پودر سیر در خوراک طیور گزارش شده است که در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره کرده ایم:
برای اینکه بتوان کالاهای جایگزین پودر سیر را شناسایی کرد، باید متناسب با سلیقه افراد جامعه مواردی را در نظر گرفت که قابل جایگزین شدن با پودر سیر است.
پودر سیر به عنوان یک چاشنی در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین دیگر چاشنی ها و ادویه ها می تواند به عنوان جایگزین آن معرفی شود. البته هیچ گونه چاشنی دیگری، قابلیت های پودر سیر را ندارد.
از پودر سیر یا به عنوان یک گیاه دارویی و یا به عنوان چاشنی استفاده می شود. در طول سالیان متمادی انسان ها از پودر سیر به عنوان درمانی برای فشارخون بالا، برونشیت و هر گونه ناراحتی های مجاری معده و روده، سرفه و … استفاده می کنند.
بر اساس تحقیقات پزشکی، سیر بسیاری از انواع باکتری ها، ویروس ها، عفونت های قارچی و انگل های روده ای را از بین می برد. این ماده ضد اکسید نیز به حساب میآید و منجر به افزایش سیستم ایمنی بدن می گردد. حتی پزشکان بر این باور هستند که سیر در پیشگیری از ابتلا به سرطان نیز موثر است.
تمامی مواد تشکیل دهنده سیر دارای تاثیر مثبتی بر روی سیستم ایمنی قلب و عروق هستند و در درمان کلسترول و تری گلیسرید بالا نیز موثر واقع می شوند.
پودر سیر به عنوان یک چاشنی پرطرفدار برای غذا شناخته می شود که همواره آماده مصرف است و استفاده از آن آسان است.
امروزه مزایای محصولاتی همچون سیر در میان مردم شناخته شده است به همین دلیل استفاده از آن ها افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر در برخی کشورهای اروپایی، آسیای میانه و خارمیانه، سیر خام و یا فرآوری شده را از دیگر کشورها وارد کرده و ضمن استفاده در صنایع غذایی در غذای دام و طیور خود نیز استفاده می کنند. از مهم ترین کشورهایی که بیشترین مصرف پودر سیر را دارند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
به منظور تولید پودر سیر از سیر خام، مراحل مختلف شامل شستشو، ضدعفونی، پوست گیری، خرد کردن، خشک کردن، آسیاب کردن و تبدیل سیر به پودر سیر انجام می گردد.
البته ممکن است کارخانجات مختلف از روش های دیگری نیز استفاده کنند اما به طور کلی تغییرات جزئی با این روش گفته شده خواهد داشت. فرآیند تولید پودر سیر در نه مرحله انجام می شود که در ادامه هر کدام را توضیح داده ایم:
طی مرحله آماده سازی اولیه، ریشه های سیر گرفته می شود و در نهایت توسط انتقال دهنده هایی به سمت دستگاه شست و شو هدایت می گردد.
دستگاه شستشو متشکل از یک نقاله و چندین دوش آب است که عملیات شستشو و سپس ضد عفونی کردن را انجام می دهد. برخی از دوش ها برای ضدعفونی کردن سیر از محلول آب و ضدعفونی کننده پر کلرین استفاده می کنند.
پس از اینکه شستشو و ضدعفونی کردن سیر به پایان رسید، سیرهای شسته شده به دستگاه پوست گیری منتقل می شوند و پوست آن ها جدا می گردد.
حبه های سیر توسط دستگاه خرد کن و اسلایسر در اندازه های کوچک و در حدود 5 میلی متر برش داشته می شوند. پس از این مرحله سیر ها برای خشک شده وارد دستگاه خشک کن می شوند.
طی این مرحله نیز سیرها برای بار دوم شسته می شوند و شستشوی آن ها با ریزش آب بر روی آن ها صورت می گیرد.
سیر های خرد شده در دمای حداکثر 65 درجه سانتی گراد خشک می شوند.
طی این مرحله خرده های سیر خشک شده در داخل یک آسیاب غلطکی به صورت پودر در می آیند و در نهایت به کمک بالابر های حلزونی در سیلوها ذخیره می گردند.
پودر سیر از سیلوهای ذخیره به ماشین های پرکن منتقل می شوند و در بسته های کوچک بسته بندی میگردند.
معمولا بسته های کوچک پودر سیر در جعبه های مقوایی نیز بسته بندی می گردد.
به منظور ارائه محصول به فروشندگان، جعبه های مقوایی پودر سیر در داخل یک کارتن نیز قرار می گیرند و به انبار منتقل می شوند. کارتن های انبار شده به منظور رساندن پودر سیرها به دست مصرف کننده از انبار به بازار حمل می گردند.
لازم است اشاره کنیم که برای تولید پودر سیر روش های مختلفی و با استفاده از تکنولوژی های مختلفی وجود ندارد که بتوان نقاط ضعف و یا نقاط قوت آن را تعیین کرد.
از نکات مهم در تولید پودر سیر این نکته است که پارامترهای کیفیت مورد بررسی قرار بگیرند و از استاندارد های لازم برای مصرف برخوردار باشند.
برای راه اندازی خط تولید پودر سیر با گرید دامی به ماشین آلاتی به شرح موارد زیر نیاز است:
برای آشنایی بیشتر با سایر طرح توجیهی صنعتی کلیک کنید.
برای تهیه طرح توجیهی در زمینه های مختلف می توانید با کارشناسان تماس بگیرید. از جمله خدمات مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توان به موارد زیر اشاره داشت :
برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.