مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک

بهترین مرجع در دسته یابی به بروز ترین اطلاعات در زمینه های مختلف کسب و کار، سرمایه گذاری، اخذ جواز، ثبت شرکت و ...

مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک

بهترین مرجع در دسته یابی به بروز ترین اطلاعات در زمینه های مختلف کسب و کار، سرمایه گذاری، اخذ جواز، ثبت شرکت و ...

طرح توجیهی تولید شیر سویا و نحوه اجرای پروژه

طرح توجیهی تولید شیر سویا طرحی برای راه اندازی کسب و کار در زمینه تولید شیر گیاهی است. شیر سویا از دانه سویا به دست می‌آید و ظاهری مشابه شیر گاو دارد. از مزیت‌های این شیر گیاهی این است که ضمن سرشار بودن از پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین B، ایزوفلاون و … فاقد لاکتوز نیز بوده و برای کسانی که نمی‌توانند شیر گاو مصرف کنند، انتخاب خوبی است. در ادامه خلاصه‌ای از طرح توجیهی تولید شیر سویا را ارائه کرده‌ایم، برای سفارش و نوشتن طرح توجیهی خود کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.


منبع: طرح توجیهی تولید شیر سویا




طرح تولید شیر سویا | معرفی محصول

شیر سویا همانطور که اشاره کردیم می‌تواند جایگزینی برای شیر گاو باشد، اما نکته‌ای مثبت درباره شیر سویا این است که در مقایسه با شیر گاو دارای پروتئن بیشتری می‌باشد. از طرفی دیگر دارای مقدار قابل توجهی ایزوفلاوین می‌باشد که برای کاهش کلسترول، کاهش عوارض یائسگی، جلوگیری از پوکی استخوان، کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه و پروستات، بهبود سیستم ایمنی بدن و … موثر است. بنابراین  شیر سویا نه فقط به عنوان ارزش غذایی بلکه ارزش دارویی نیز مورد توجه است.

از طرفی دیگر شیر سویا بدون هورمون است و دارای فیبر بوده که از اختلالات روده‌ای و معده‌ای جلوگیری می‌کند. همانند شیر از شیر سویا نیز می‌توان دیگر لبنیات ها شامل پنیر، بستنی و … را نیز تولید کرد، چراکه اولین دانه گیاهی است که دارای خواص مشابه فرآورده‌های حیوانی است و به دلیل پروتئین بالا مشابه گوشت می‌باشد. برای مشاهده سایر طرح توجیهی صنایع غذایی و آشامیدنی کلیک کنید.

طرح تولید شیر سویا | ویژگی های شیر سویا

شیر سویا به دلیل ویژگی‌هایی که دارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از مهم‌ترین ویژگی‌های شیر سویا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  شیر سویا دارای پروتئین با کیفیت بالا است.
  •  در شیر سویا از ویتامین‌های گروه B وجود دارد.
  • شیر سویا مشابه شیر گاو است، اما لاکتوز ( قند موجود در شیر) را ندارد، بنابراین برای کسانی که دچار حساسیت به شیر گاو هستند، مفید است.
  • مواد معدنی متفاوت‌تری نسبت به شیر گاو، در شیر سویا وجود دارد.
  • بر خلاف شیر گاو، شیر سویا دارای مقادیر زیادی فیبر است.
  • می‌توان شیر سویا را برای ذائقه‌های مختلف، طعم‌دار کرد.

طرح تولید شیر سویا | شیر سویا و پیشگیری از بیماری ‌ها

در متن فوق به برخی خواص شیر سویا در پیشگیری از بیماری‌ها اشاره شد. مهم ترین عملکردی که شیر سویا در پیشگیری از بیماری‌ها دارد، به شرح زیر است :

  • کاهش بیماری ‌های قلبی
  • کاهش کلسترول خون
  • جلوگیری از پوکی ‌استخوان
  • کنترل وزن
  • کاهش عوارض یائسگی به دلیل ترشح هورمون فیتواستروژن (استروژن بسیار ضعیف)
  • مفید برای کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند.
  • جلوگیری از مشکلات گوارشی و یبوست به دلیل داشتن فیبر و کاهش احتمال ابتلا به سرطان روده
  • مصرف شیر سویا در کودکان و نوزادان باعث تقویت دستگاه گوارش می‌شود.
  • مصرف شیر سویا در زنانی که از طریق کاشت تخمک، بارور شده‌اند، احتمال بارداری را بیشتر می‌کند.

 

طرح تولید شیر سویا | عوارض شیر سویا

شیر سویا تنها می‌تواند یک عارضه داشته باشد و آن هم ایجاد حساسیت است. اگر برای بار اول قصد دارید شیر سویا مصرف کنید، می‌توانید به میزان کمی از این شیر بخورید و تا دو،  سه روز صبر کنید و اگر علائمی نداشتید، یعنی به این محصول حساسیت ندارید و می‌توانید در تغذیه خود از آن استفاده کنید.

​کد آیسیک محصول

براساس سیستم طبقه بندی آیسیک، شیر سویا در کد گروه محصول (کد آیسیک) 1549412486 تعریف شده است.

 

​طرح تولید شیر سویا | معرفی کاربردهای محصول

از مهم‌ترین کاربردهای شیر سویا می‌توان به مصرف مسقیم به عنوان خوراک انسان به دلیل خواص متعددی که این محصول دارد، اشاره کرد. همچنین اشاره کردیم که از شیر سویا دقیقا مثل شیر گاو می‌توان انواع لبنیات را تولید کرد. از شیر سویا می‌توان برای تولید پنیر، تولید ماست، تولید بستنی و سایر لبنیات استفاده نمود.

طرح تولید شیر سویا | بررسی سابقه مصرف محصول

در کشورمان تولید شیر سویا در تعداد محدودی از کارخانه‌ها انجام می‌شود، و همیشه هم در بازار شیر سویا ایرانی به چشم نمیخورد. به همین دلیل بازار اصلی فروش این محصول از طریق واردات است. برای خرید شیر سویا بایستی به  فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی خارجی مراجعه کنید، که قیمت دلار متاسفانه در قیمت این محصولات نیز تاثیر خود را گذاشته است و تقریبا گران است. بنابراین نبود تولید داخل برای برآورد نیاز داخل و گرانی محصولات وارداتی، سرمایه گذاری و احداث واحد تولید شیر سویا می‌تواند فرصت خوبی برای سرمایه گذاری باشد.

طرح تولید شیر سویا | روش تولید شیر سویا

روش تولید شیر سویا به طور کلی در سیزده مرحله خلاصه می‌شود که در ادامه به ترتیب از اول تولید شیر سویا تا بسته بندی را به طور کامل توضیح داده‌ایم.

مرحله اول : دریافت دانه

در مرحله اول بایستی دانه‌های سویا وارد کارخانه شود و پس از عبور از صافی، اجزاء نامطلوب آن جداسازی شود. سپس این دانه‌ها از استوانه‌های دارای خاصیت مغناطیسی برای جداسازی خرده‌های آهن عبور می‌کنند. در نهایت نیز توسط نوار نقاله‌ای، وارد هاپر دریافت می‌شوند.

مرحله دوم : قیف دریافت HOPPER 

دانه‌های سویا وارد هاپر و یا قیف دریافت می‌شوند و توسط پمپ آب ضمن خیس شدن، وارد تانک مخصوص خیساندن سویا می‌گردند. از این جهت از قیف دریافت و فشار آب برای انتقال دانه‌های سویا استفاده می‌شود که این دانه‌ها کم‌ترین صدمه را ببینند و همینطور از ایجاد بوی بد لوبیا مانند نیز جلوگیری می‌کند.

مرحله سوم : تانک خیساندن ( SOAKING TANK )

تانک خیساندن دانه‌های سویا دارای سه منبع بر روی هم است. برای خیس خوردن دانه‌های سویا با آب 24 درجه، حداقل سه ساعت زمان نیاز دارد. در این مرحله سویا با جذب آب، پنج برابر بیشتر از وزن خودش، باعث جدا شدن قندهای عامل نفخ مانند رافینوز و استاکیوز می‌شوند. سپس دانه‌های خیس خورده وارد بخش خرد کن می‌گردد.

مرحله چهارم : خرد کردن دانه

دانه‌ها وارد مخزن دریافت خرد کردن می‌گردند. در قسمت زیر این مخزن دو الکترو موتور وجود دارد که در هر کدام تیغه‌هایی تعبیه شده است. دانه‌ها به کمک آب از مخرن خرد کن به سمت تیغه‌ها حرکت می‌کنند و پس از خرد شدن از صافی عبور می‌کنند. آنچه از صافی عبور می‌کند یک محلول عصاره مانند ( slurry ) است. به دلیل فعال شدن آنزیم در دانه‌های خرد شده، عمل آنزیم بری نیز به سرعت انجام می‌شود.

مرحله پنجم : بلانچینگ 

در عمل آنزیم بری، آنزیم‌های لیپوکسیژناز و بازدارنده تریپسین به وسیله تزریق بخار غیرفعال می‌شود. عصاره سویا وارد دستگاه شده و با استفاده از تزریق مداوم بخار (CONTINIOUS HEATERS) دمای آن به 120 درجه می‌رسد. عصاره خروجی داخل یک کوئل وارد می‌شود و پس از طی مسیر آن از بخش دیگر خارج می‌گردد که این فرآیند سه تا چهار دقیقه زمان نیاز دارد. حرکت در داخل کوئل باعث می‌شود دمای عصاره برای چند دقیقه در 120 درجه سانتی گراد باقی بماند.

مرحله ششم : بوگیری تحت خلا

در این مرحله slurry وارد دستگاه بوگیر تحت خلا می‌شود. عصاره به طور کلی دارای یک بو مثل بوی لوبیا است، که هدف از این مرحله از بین بردن این بو می‌باشد. عصاره از قسمت بالایی وارد دستگاه بوگیر تحت خلا می‌شود و پس از خروج دارای دمایی برابر با 85 درجه سانتی گراد است. در نهایت slurry وارد اکسترکتور می‌گردد.

مرحله هفتم : استخراج عصاره از slurry

در این مرحله با جداسازی عصاره از slurry ، پودر سفید رنگی نیز به وجود می‌آید که به آن اکارا گفته می‌شود. این عمل توسط اکسترکتورهای سانتریفیوژی انجام می‌شود. فرآیند جداسازی بدین صورت است که slurry وارد دستگاه شده که بر اثر حرکات سریع سانتریفوژی باعث جداسازی عصاره و اکارا می‌گردد. در این مرحله اکارا وارد مخازن اکارا می‌شود.

مرحله هشتم : فیلتراسیون

عصاره پروتئینی سویا و یا همان شیر سویا، مجدد از یک صافی قیف اکسترکتور دیگر عبور می‌کند، تا اکاراهای باقی مانده در آن نیز جدا شود. پس از پایین آمدن دمای شیر سویا تا 8 درجه سانتی گراد، در تانک‌های ذخیره شیر نگهداری می‌شوند.

مرحله نهم : شستشوی مجدد اکارا

در این مرحله برای اینکه در اکارا خروجی هیچ گونه شیر سویایی وجود نداشته باشد، مقداری آب داخل مخزن اکارا می‌ریزند و با استفاده از همزن، اکارا به سمت دو اکسترکتور هدایت می‌شود.

در این مرحله عصاره خروجی در واقع همان سیر سویای رقیق (Rewash) شده است که برای بالا بردن راندمان استخراج شیر از دانه به تانگ باز می‌گردد. اکارایی هم که تولید شده با استفاده از فشار باد ایجاد شده توسط دستگاه BLOWER از به سمت خروجی حرکت کرده و از چرخه خارج می‌شود.

مرحله دهم : فرمولاسیون محصول

در این مرحله برای شیر سویا از مواد مختلفی شامل اسانس، نمک، شکر، رنگ، پودر کاکائو، پودر قهوه، پایدار کننده‌ها و… استفاده می‌شود و پس از بالا بردن دمای شیر سویا و سپس میکس به تانک نگهداری منتقل می‌گردد.

مرحله یازدهم : استریلیزاسیون

از سیستم استریلیزاسیون تزریق مستقیم ( Direct injection )، جهت استریلیزاسیون شیر سویا استفاده می‌شود. شیر وارد بالانس تانک شده و مرحله پیش گرم کن انجام می‌شود تا دمای شیر سویا به 80 درجه سانتی گراد برسد. این مرحله نهایتا 30 ثانیه طول می‌کشد و برای پایدار کردن پروتئین‌ها و جلوگیری از رسوب آن‌ها در مرحله بعد انجام می‌شود. سپس شیر وارد بخش استریلیزاسیون نهایی می‌گردد.

توسط بخار دمای شیر سویا تا 140 درجه سانتی گراد افزایش می‌یابد. که در این مرحله نیز باید شیر 3 تا 4 دقیقه در این دما بماند و سپس وارد بخش خلا شود. در این بخش شیر سویا به دلیل شوک حرارتی تا دمای 65 درجه سانتی گراد خنک شده و سپس وارد همونایزر می‌شود.

مرحله دوازدهم : هموژنیزاسیون

گویچه‌های چربی خرد شده و شیر سویا در این مرحله هموژن می‌شود. محصول هموژن شده مجدد وارد پیش گرم کن شده و دمای خود را به دمای شیر ورودی می‌دهد. در نهایت شیر سویا با دمای 24 درجه سانتی گراد وارد تانک اسپتیک می‌گردد.

مرحله سیزدهم : بسته بندی

از بسته بندی تتراپک که از 8 لایه تشکیل شده است، جهت بندی شیر سویا استفاده می‌شود. هر کدام از لایه‌ها شامل پلی اتیلن، آلومینیوم، چسب، کاغذ، چسب، کاغذ، چاپ، پلی اتیلن می‌باشد که وظیفه خاصی دارند. در نهایت رول کاغذی متشکل از این هشت لایه توسط آب اکسیژنه به شکل پاکت در می‌آید و با شیر سویا پر شده و بسته بندی کامل می‌شود.

ماشین آلات مورد نیاز

همانطور که مراحل مختلف تولید شیر سویا را مطالعه کردید، برای هر مرحله نیاز به ماشین و ابزار آلات مخصوص می‌باشد که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است :

  • Soaking tank ( مخزن خیساندن سویا )
  • Fine grinding machine ( دستگاه آسیاب کردن سویا )
  • Mixing tank ( مخزن مخلوط کن)
  • Double Filter ( فیلتر دو گانه )
  • Vacuum degasser ( انژکتور خلاء )
  • Buffer tank ( مخزن حائل )
  • و…

برای بازدید از سایر طرح توجیهی صنعتی های نوشته شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.

خدمات قابل ارایه کاردوک به طرح‌ها و واحدهای

  • تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • ارایه فرمولاسیون قابل استفاده در تولید محصولات
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.


منبع: طرح توجیهی تولید شیر سویا

قوانین گرفتن سفته از کارمند

گرفتن چک و سفته از کارمند امروزه به عنوان یکی از شرایط اصلی استخدام افراد در نظر گرفته می‌شود. در کنار سختی‌های یافتن شغل و شروع کار جدید، ارائه همچین تعهدی برای برخی بدون ترس هم نیست. اما چه مشکلات قانونی می‌تواند در پی ارائه ضمانت‌کاری با چک یا سفته ایجاد شود؟ آیا در زمان اتمام همکاری گرفتن چک و سفته از کارفرما به راحتی صورت می‌گیرد؟ بسیاری از افراد پاسخ این سوالات را نمی‌دانند و از قانون کار اطلاعی ندارند. همین بی‌اطلاعی به کارفرمایان اجازه می‌دهد تا مقدار زیادی چک و سفته دریافت کنند و عرصه را برای کارمندان سخت‌تر نمایند. در ادامه به نکاتی که هنگام شروع کار و ارائه چنین ضمانتی باید توجه کنیم، اشاره کرده‌ایم. همچنین شما می‌توانید با دریافت مشاوره کسب و کار از کارشناسان کاردوک جهت پیشگیری و رفع مشکلات ناشی از چنین مواردی استفاده نمایید. 

برای ثبت نام یا دریافت مشاوره در زمینه گرفتن چک و سفته از کارمند می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

منبع: گرفتن سفته از کارمند



 

گرفتن چک و سفته از کارمند

گرفتن چک و سفته جهت ضمانت از کارمندان غیرقانونی است. برخی از کارفرمایان شرایط بد اقتصادی و یا بحران‌های سیاسی را بهانه کرده و می‌گویند “به این دلایل که هیچ چیز، تضمین کار ما را نمی‌کند، ما باید از کارمندان سفته بگیریم”. با این حال گاه با توجه به پیشامدهایی که در شرکت‌های خصوصی به وجود آمده نمی‌توان کارفرمایان را هم به طور کل محکوم کرد، آن‌ها نیز برای جلوگیری از ضرر دست به چنین کاری می‌زنند. البته ناآگاهی کارمند و فردی که می‌خواهد استخدام شود در سوء استفاده کارفرما تأثیر می‌گذارد. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد گرفتن چک و سفته از کارمند اطلاعات ارزشمندی در اختیارتان قرار دهیم.

علت گرفتن چک و سفته از کارمند

همانطور که اشاره کردیم کارفرمایان برای مبالغ قابل توجهی از کارمندان خود چک و سفته دریافت می‌کنند. این مبلغ می‌تواند از 10 میلیون تومان تا 100 میلیون تومان متغیر باشد. آن‌ها بحران‌های اقتصادی را عامل گرفتن چک و سفته ضمانت می‌دانند و گرفتن سفته را همانند تضمین برای خود در نظر می‌گیرند. برخی دیگر از کارفرمایان اعلام می‌کنند که ما کارهای مهمی انجام می‌دهیم و اگر راز کار ما فاش شود کسی پاسخگو نیست، از این رو این چک و سفته تضمینی بر حفظ امنیت کاری است.

در برخی مراکز هم مهارت‌هایی به کارمندان آموزش داده می‌شود، این انتقال مفاهیم برای کارفرما هزینه داشته و برای مثال اگر قرار باشد فردی کمتر از یک سال در آن شرکت کار کند، کارفرما با هزینه آموزش او را از صندوق شرکت پرداخت کند؛ بنابراین کارفرما به دنبال راهی برای کاهش این هزینه‌ها و استفاده بهینه از نیروهای انسانی‌اش است. برای جلوگیری از ترک شغل کارکنان کلیک کنید.

اعتبار قرارداد به جای گرفتن چک و سفته از کارمند

قراردادهای رسمی کاری معتبر هستند و کارفرما نباید برای تضمین، مبالغ هنگفتی را از کارمندان خود دریافت کند. کارفرما می‌تواند قوانین شرکت و توضیحات لازم را به صورت کاملاً قانونی در قرارداد ذکر کند و در صورتی که مشکلی بین کارفرما و کارمند در زمینه کاری به وجود آمد همان قرارداد کاری از نظر قانونی کاملاً رسمی است و می‌توان با آن اقدامات لازم را برای اجرای صحیح قرارداد، اعمال کرد. اما به دلیل صرف وقت و هزینه های جانبی دیگر قضایی در استفاده از این روش، کارفرمایان ترجیح می دهند با گرفتن چک یا سفته خودشان کسب و کار خودشان را تضمین کنند. در این صورت این کارمند است که باید نگران آینده و امنیت شغلی‌اش باشد.

برای اطلاع از بهترین روش رزومه نویسی کلیک کنید.

نحوه نوشتن سفته بابت ضمانت کاری و نکات مربوط به ارائه آن

اگر به هر دلیلی مجبور شدید تا برای استخدام سفته و چک امضاء کنید باید موارد مهمی را رعایت کنید. بی توجهی به این موارد می تواند زندگی شما را زیر و رو کند، پس به این نکات دقت بیشتری بکنید. در این میان شاید خواندن مقاله کار با سرمایه کم به شما ایده های خوبی برای درآمدزایی بدهد.

امضاء سفید ممنوع

از امضاء زدن هرگونه چک و سفته سفید خودداری کنید. وقتی این کار را انجام می‌دهید کارفرما می‌تواند هر مبلغی با هر تاریخی که بخواهد در سفته و چک بنویسد و این برای شما مشکل ساز خواهد شد. پس در هنگام دادن چک و سفته حتماً تاریخ امضاء و تاریخ وصول آن را به طور دقیق و خوانا با خودکار خودتان یادداشت کنید.

نوشتن دقیق نام

این مورد جزئی، از اهمیت بالایی برخوردار است. به این عمل ظهر نویسی می‌گویند. شما باید نام دقیق دریافت کننده، صاحب شرکت و نام شرکت را در سفته بنویسید. اگر کارفرمای شما بخواهد سفته را در اختیار کس دیگری قرار دهد، با این اقدام شما، عملاً از انجام این کار عاجز است.

داشتن یک کپی از سفته

یکی از مواردی که اکثر مردم رعایت نمی‌کنند این است که نمونه‌ای از چک و یا سفته را نزد خود نگه نمی‌دارند. بعد از اینکه سفته و یا چک را امضا کردید حتماً باید از سفته و چک خود یک کپی داشته باشید و حتی می‌توانید از آن عکس بگیرید و در فایل کامپیوتر خود ذخیره کنید. شماره سریال موجود در سفته خیلی مهم است. در صورتی که کارفرما به هر دلیلی بخواهد به صورت غیرقانونی اطلاعات سفته را دست کاری کند، شما یک نمونه از آن را در اختیار دارید. به خصوص اینکه شماره سریال سفته خیلی مهم است و مثل یک کارت شناسایی برای فرد عمل می‌کند و عملاً کارفرما را از انجام هر گونه کار غیرقانونی منع می‌کند.

امضاء دو طرفه قرارداد در زمان گرفتن سفته از کارمند

برخی از افراد در مورد قرارداد خود نیز اطلاع کافی ندارند. یادتان باشد اگر سفته و یا چک مهم است، قرارداد کاری هم به همان اندازه اهمیت دارد. لذا در صورتی که قرارداد کاری امضا می‌کنید باید به امضاء دو طرف برسد و هر کدام از شما یعنی کارفرما و کارمند باید یک نسخه از قرارداد را در نزد خود نگه دارید.

تا آنجا که می‌توانید از امضاء بی‌جهت هر گونه سفته و چک برای استخدام و با نام‌های مختلف مثل تضمین و غیره خودداری کنید. گرفتن چک‌ها و سفته‌های تضمینی صورت قانونی ندارد و لذا اگر کارفرما بخواهد به هر دلیلی آنها را به اجرا بگذارد و یا به دادگاه بکشد، نفع زیادی نخواهد برد و حتی ممکن است به دلایل مختلفی مورد مؤاخذه هم قرار بگیرد، چون از شرایط اقتصادی کشور در جهت منافع خود سوء استفاده کرده و باعث ایجاد نگرانی و برهم خوردن اوضاع زندگی یک نفر شده است، لذا باید پاسخگو باشد. اگر می‌خواهید از هر مشکلی جلوگیری کنید حتماً در مورد شرایط نوشتن و امضاء چک و سفته برای استخدام آگاهی داشته باشید تا در صورت نیاز هیچ سوء استفاده‌ای از شما صورت نگیرد. البته تا جایی که امکان دارد هرگز برای استخدام هیچ چک و سفته‌ای امضاء نکنید.

 

پس گرفتن سفته از کارفرما

گاه به دلایل مختلف کارفرما از پس دادن سفته امتناع می‌کند. در این شرایط می‌توانید با ارسال اظهارنامه از طریق دفاتر قضایی اعلام اتمام همکاری کرده و درخواست کنید تا چک یا سفته شما استرداد گردد. در این زمان قانون از شما حمایت می‌کنید. می‌توانید برای کسب اطلاع بیشتر و دریافت کمک های تخصصی از مشاوران کاردوک استفاده نمایید.

برای ثبت نام یا دریافت مشاوره در زمینه گرفتن چک و سفته از کارمند می توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

 

سؤالات متداول

آیا به خاطر امضاء سفته ممکن است به زندان افتاد؟

نگران نباشید. اگر کارفرمای شما به هر دلیلی با سفته شما را تهدید کرد جای نگرانی نیست. سفته بار حقوقی دارد نه قانونی و کسی برای سفته به زندان نمی‌افتد.

برای اینکه دچار مشکل نشویم چه کاری می‌توانیم در زمینه سفته و چک انجام دهیم؟

بهترین کار بالا بردن دانش خود در مورد سفته و چک است. بیشتر مشکلی که مردم ایران با آن مواجه هستند، عدم آگاهی نسبت به حق و حقوق‌شان است و این کار فرصت سوء استفاده را نیز به سایرین می‌دهد. پس قبل از امضاء هرگونه قراردادی حتماً در مورد آن تحقیق کنید و با مشاوران و یا وکلایی مشورت کنید، تا کار به خوبی پیش برود.



منبع: گرفتن سفته از کارمند

طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه برای خارج از کشور

طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه با توجه به اهمیت بیشتر انسان به حیوانات خانگی می تواند طرح سودآوری باشد. حیوانات خانگی شامل سگ و گربه در این روزها بخشی از اوقات فراغت انسان ها را پر می‌کنند. از طرفی دیگر با توجه بیشتر به حقوق حیوانات، نگهداری حیوانات خانگی به منزله منفعت بردن از آن‌ها نیست. نگهداری حیوانات خانگی نیازمند این است که فرد مسئولیت‌های آن را بر عهده بگیرد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به تهیه غذا اشاره کرد. با توجه به وجود غذاهای خشک مخصوص حیوانات خانگی شامل سگ و گربه و مزیت های آن، بیشتر کسانی که حیوان خانگی دارند، خرید این غذاها را ترجیح می‌دهند. در ادامه خلاصه‌ای از طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه را آورده‌ایم. برای سفارش و نوشتن طرح توجیهی خود کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

منبع: طرح توجیهی غذای سگ و گربه




طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه | معرفی محصول

اشاره کوتاهی کردیم کسی که اقدام به گرفتن حیوان خانگی شامل سگ و یا گربه می‌کند، بایستی مسئولیت‌های نگهداری آن را نیز بپذیرد. فاکتور تغذیه برای یک حیوان خانگی به اندازه تغذیه یک انسان حائز اهمیت است.

این روزها بیشتر افراد خرید غذای خشک و آماده حیوانات خانگی را ترجیح می‌دهند، چرا که ضمن ماندگاری بدون فاسد شدن در مدت طولانی، پروتئین و املاح مورد نیاز را نیز به بدن حیوان می‌رساند و نیازی به آماده کردن ندارد و به عبارتی بی زحمت است و با زندگی پر مشغله امروزی تناسب دارد.

بنابراین با توجه به افزایش تمایل به نگهداری حیوانات خانگی و همینطور ممنوعیت واردات کالاهای لوکس از سال 98 که غذای سگ و گربه را نیز شامل می‌شود، تولید غذای سگ و گربه ایده مناسبی برای کارآفرینان و کسب و کاری سودده است، چراکه بخش زیادی از این محصول از طریق واردات در کشور تامین می‌شود و کاستی زیادی در بخش تولید داخل به چشم می‌خورد.

برای تولید غذای حیوانات خانگی شامل سگ و گربه مواد اولیه شامل آرد ذرت، آدر برنج، آرد گندم، آرد لوبیا، پودر استخوان، ماهی تازه و گوشت نیاز است که همگی این مواد اولیه در کشورمان قابل تهیه می‌باشد. برای بازدید از سایر طرح توجیهی صنایع غذایی و آشامیدنی نوشته شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.

بررسی سابقه مصرف محصول

طبق آخرین آماری که از گمرک واردات رسمی غذای سگ و گربه در اختیار داریم، در سال 1396 حدود پنج هزار تن غذای سگ و گربه وارد شده است، که بدین معنی است که ده میلیون دلار ارز از داخل کشور خارج شده است. بد نیست بدانید که بخش اعظم واردات غذای حیوانات خانگی شامل سگ و گربه از کشورهای فرانسه، آلمان و ایتالیا می‌باشد.

طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه | انواع غذای حیوانات خانگی

غذای سگ و گربه می‌تواند با توجه به نوع و نژاد حیوان خانگی، وزن، سن و متناسب بودن ترکیبات به کار رفته در آن برای هر حیوان متفاوت باشد. برای دسته بندی انواع مختلف غذاهای سگ و گربه از عبارتی برای توصیف کیفیت آن‌ها بر روی بسته بندی محصول استفاده می‌شود.

غذای حیوانات خانگی وقتی توسط شرکت‌های مختلف تولید می‌شود، به چند دسته تقسیم می‌گردد که در هر دسته عبارت مشخص شده نشان دهنده کیفیت محصول است. این دسته بندی‌ها به شرح موارد زیر است :

  • «محصولات کلی» (Generic)
  • «درجه یک» (Premium)
  • «سوپر پریمیوم» (Super Premium)

باید اشاره کنیم که علاوه بر دسته بندی‌های فوق، ممکن است شما بر روی بسته بندی غذای حیوانات خانگی (سگ و گربه) عبارت های دیگری مثل «طبیعی» (Natural)، «همه جانبه» (Holistic)، «ارگانیک» (Organic) و «خالی از غلات» (Grain-free) را نیز مشاهده کنید؛ که شرکت‌های مختلف برای جذب مشتری از این عبارات استفاده می‌کنند.

طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه | ویژگی های غذای حیوانات خانگی

سوالی که وجود دارد این است که مصرف کننده چرا بایستی به جای استفاده از غذاهای خانگی برای سگ و گربه خود، از غذاهای خشک تهیه کند. انواع غذاها برای حیوانات خانگی شامل غذای سگ و غذای گربه دارای برخی ویژگی‌هاست که برای خریدار توجیه خرید دارد. در ادامه به مهم‌ترین ویژگی‌های غذای خشک سگ و گربه اشاره کرده‌ایم.

  • غذای خشک ارزان‌تر از غذای های خانگی و یا کنسروی است.
  • دیگر ویژگی غذای خشک، تاثیر مثبتی است که بر روی دندان‌های حیوانات خانگی دارد. ضمن بهبود شرایط دندان‌ها باعث از بین بردن پس مانده‌های مواد غذایی و جرم دندان‌ها نیز می‌شود.
  • غذاهای خشک به دلیل داشتن پروتئین حیوانی، باعث می‌شود حیوان تا مدت زمان طولانی‌تری احساس سیری داشته باشد.
  • غذای خشک حیوانات خانگی را می‌توان در یک مدت زمان طولانی‌تر بدون فاسد شدن در محیط نگهداری کرد.

طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه | توجیه احداث کارخانه غذای حیوانات خانگی

در مطالب قبل خیلی کوتاه به طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه اشاره کردیم، اما در این قسمت قصد داریم به دلایلی که احداث کارخانه‌های تولید غذای حیوانات خانگی را توجیه می‌کند، اشاره کنیم. این دلایل مهم به شرح موارد زیر است:

  • همانطور که اشاره کردیم بازار فروش اصلی این محصول از طریق واردات بود، که از سال 98 واردات نمونه‌های خارجی ممنوع شده است و در واقع در حال حاضر نیاز به تولید محصول داخلی است.
  • می‌توان درطرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه خط تولید غذای حیوانات خانگی کاملا ایرانی را طراحی و راه اندازی کرد.
  • در حال حاضر در کشورمان نیاز به ایجاد این اشتغال وجود دارد.
  • مواد اولیه تولید غذای حیوانات خانگی در کشورمان قابل تهیه و در دسترس است.
  • برای شروع این کسب و کار به سرمایه اولیه کمتری نسبت به دیگر صنایع نیاز است.
  • کارخانجات داخلی تولید غذای حیوانات خانگی تازه تاسیس هستند و در واقع رقبای قدرتمندی برای رقابت فروش در حال حاضر وجود ندارد.

کد آیسیک محصول غذای سگ و گربه

کد آیسیک مربوط به غذای حیوانات خانگی شامل سگ و گربه کد 1533412327 و کد تعرفه گمرکی آن 23091000 می‌باشد.

طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه | روش تولید غذای حیوانات خانگی

در ابتدا باید اشاره کنیم که مواد اولیه برای تولید محصولات مختلف برای سگ و گربه در سنین، نژاد و وزن‌های مختلف می‌تواند تغییر کند. اما به طور کلی روش تولید غذای حیوانات خانگی به شرح مراحل زیر است :

  • مرحله اول : مواد اولیه لازم که شامل پودر گوشت، آرد یا خرده انواع غلات و انواع پره میکس‌ها (Premix) و … می‌باشد را در دستگاه مخلوط کن (Mixer) می‌ریزند.
  • مرحله دوم : مواد مخلوط شده توسط کانوایر ماردون (Screw conveyor) ابتدا به فیدر اسکترودر و سپس به اکسترودر انتقال می‌یابد.
  • مرحله سوم : در این مرحله مواد در داخل اکسترودر، همراه با دما و فشار پخته شده و سپس فشرده می‌شود.
  • مرحله چهارم : مواد از کسترودر خارج شده و به وسیله کاموایر هوایی(Air conveyor) به داخل خشک کن (Dryer) منتقل می‌گردد.
  • مرحله پنجم : محصول در این مرحله رطوبت زدایی شده و سپس توسط کاموایر تسمه‌ای به داخل دستگاه دراژه (Coating .Flavoring) انتقال می‌یابد.
  • مرحله ششم : در نهایت محصول تولید شده، روغن پاشی شده و سپس با اسانس‌ها و پودرهای مختف طعم دار می‌گردد.
  • مرحله هفتم : محصول نهایی بر روی میز سرد کن قرار گرفته و سپس بسته بندی می‌شود.

ماشین آلات مورد نیاز

برای تولید غذای حیوانات خانگی شامل سگ و گربه به ابزار و ماشین آلات زیر نیاز است :

  • پودرکن غلات
  • خرد کن استخوان
  • پودر کردن استخوان
  • مخلوط کن
  • ماشین اکسترودر
  • دستگاه خشک کن
  • دستگاه اسپری روغن
  • دستگاه اسپری چاشنی
  • خنک کننده
  • ماشین بسته بندی

برای بازدید از سایر طرح توجیهی صنعتی های نوشته شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.

خدمات قابل ارایه کاردوک به طرح‌ها و واحدهای

  • تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • ارایه فرمولاسیون قابل استفاده در تولید محصولات
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.


منبع: طرح توجیهی غذای سگ و گربه

طرح توجیهی تولید پاکت کاغذی در کوتاه ترین زمان

طرح توجیهی تولید پاکت کاغذی برای تولید بهینه پاکت هایی که جهت بسته بندی محصولات غذایی و یا پاکت هایی که در اکثر فروشگاه‌ها نیاز است، نوشته می‌شود. بسته بندی یک محصول از مهم‌ترین فاکتورهای مورد نیاز در زمینه نگهداری و حمل و نقل آن‌هاست. در کشورمان برای جا به جایی موادغذایی، میوه و … از پلاستیک استفاده می‌شود که ضمن اینکه قابل بازیافت نیست، به طبیعت نیز آسیب می‌رساند. پاکت‌های کاغذی جایگزین خوبی برای این پلاستیک‌ها هستند که به راحتی نیز بازیافت می‌شوند. اما در طرح توجیهی تولید پاکت کاغذی بایستی که تمامی جوانب نیز برای یک تولید محصول سنجیده شود. در ادامه این مطلب ضمن معرفی محصول، به کاربرد و روش تولید آن نیز اشاره کرده‌ایم. برای سفارش و نوشتن طرح توجیهی واحد خودتان کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

منبع: طرح توجیهی پاکت کاغذی




طرح توجیهی تولید پاکت کاغذی | معرفی محصول

هدف از طرح توجیهی تولید پاکت کاغذی تولید ساک دستی کرافت می‌باشد. ساک دستی کرافت در واقع از کاغذ کرافت درست می‌شود که نوعی کاغذ ضخیم مثل کارتن و یا مقوا است. به طور کلی کاغذ کرافت کشسانی و مقاومت خوبی در برابر پاره شدن دارد و همین قدرت و دوام بالای این محصول برای بسته بندی باعث شده تا از تقاضای خوبی برخوردار باشد.

فرآیند ساخت کاغذ کرافت به عنوان فرآیند کرافت شناخته می‌شود، که روش مشابه تولید کاغذ اما کاغذی مقاوم‌تر است. در فرآیند تولید کرافت، خمیر کاغذی که بدست می‌آید، تیره‌تر است، این خمیر قابلیت سفید شدن نیز دارد، اما ترجیحا در همان رنگ تیره تر تولید می‌شود.

آنچه که باعث افزایش مقاومت در کاغذ کرافت می‌شود، لینگین است. افزایش مقاومت در کاغذهای کرافت به دلیل پایین تر بودن لینگین آن نسبت به سایر کاغذها می‌باشد.

نکته دیگری که پیرامون کاغذ کرافت وجود دارد، این است که کاغذ کرافت بر خلاف دیگر کاغذها قابلیت تولید شدن از انواع درختان شامل انواع کاج، بامبو یا کنف را دارد. از طرفی قابلیت بازیافت نیز دارد و به محیط زیست آسیبی نمی‌رساند.

لازم است اشاره کنیم که کاغذ کرافت با گرماژ بیش از 40 گرم به بازار ارائه می‌شود ( گرماژ از مهم‌ترین فاکتورهای تعیین کننده کیفیت یک کاغذ است که در واقع نشان دهنده جرم کاغذ در یک متر مربع از آن است).

طرح توجیهی تولید پاکت کاغذی | ویژگی های کاغذ کرافت

پاکت‌ها و یا ساک‌های ساخته شده از کاغذ کرافت به طور کلی دارای برخی ویژگی‌ها هستند که آن‌ها را برای بسته بندی و جابه جایی مواد غذایی، میوه و سبزیجات و … مناسب می‌کند. از مهم‌ترین ویژگی‌های کاغذ کرافت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • کاغذ کرافت دارای مقاومت بالایی  است که در نتیجه تولید از سولفات خمیر پالپ است.
  • کاغذهای کرافت با توجه به مواد اولیه تولیدی در انواع متنوعی تولید و عرضه می‌شود.
  • کاغذ کرافت معمولا به رنگ قهوه ای تولید می‌شود، اما قابلیت تولید شدن در چهار رنگ به ویژه رنگ سفید را نیز دارد.
  • کاغذ کرافت به دلیل دوام بالا در بسته بندی، تولید جعبه و کارتن، پاکت (کرافت) استفاده می‌شود.
  • وزن کاغذهای کرافت و گرماژ آن‌ها با توجه به کیفیت کاغذ کرافت متغیر است.

ساک دستی های مختلف

ساک دستی‌های تولید شده از کاغذ کرافت برای مصارف مختلفی کاربرد دارد. به عنوان مثال از کاغذ کرافت برای تولید ساک دستی‌های کاغذی برای مجموعه‌های غذایی و فروشگاهی استفاده می‌شود، اما این دو فرآیند تولید متفاوتی دارند که در طرح توجیهی تولید پاکت کاغذی تا حدودی به آن پرداخته‌ایم.

ساک دستی‌های کاغذی که برای بسته بندی و جابه جایی مواد غذایی استفاده می‌شود، معمولا دسته، کفی و لب برگردان بالای کاغذ را ندارند و ساده هستند. اما در ساک دستی‌های فروشگاهی، سعی در تولید ساک دستی‌هایی است که در قسمت بالا لبه برگردان و همینطور دسته داشته باشد و کف آن‌ها نیز دارای یک کفی است.

طرح توجیهی تولید پاکت کاغذی | کاربرد محصول

همان طور که اشاره کردیم از ساک دستی بیشتر برای بسته بندی و حمل و نقل مصارف غذایی و یا در فروشگاه ها استفاده می‌شود. اما به طور کلی پاکت کاغذی کرافت دارای کاربردهای زیر است :

  • استفاده از ساک دستی کرافت برای ارسال غذا در  فست فودها، رستوران‌ها و تهیه غذاها
  • استفاده از ساک دستی کاغذی برای ارائه کالا و محصول در فروشگاه‌های پوشاک، لوازم تزئینی
  • استفاده از نوع ضخیم کاغذ کرافت برای کارتن‌ سازی
  • استفاده از نوع نازک کاغذ کرافت برای بسته بندی میوه
  • استفاده از کاغذ کرافت با کیفیت برای ساخت ساک تبلیغاتی

​طرح توجیهی تولید پاکت کاغذی | کد آیسیک محصول​

کد آیسیک محصول شامل کد های 2102512308 ، 2102512307 ، 210911124 می باشد و همینطور ​کد تعرفه گمرکی محصول نیز 48171000 است.

طرح توجیهی تولید پاکت کاغذی | روش تولید و دانش فناوری

در این قسمت سعی کرده ایم روش تولید ساک های کاغذی کرافت را به طور کامل در چند مرحله ارائه کنیم.

  • مرحله اول : در ابتدا تولید کنندگان بایستی که رول آماده کاغذ کرافت را تهیه کنند.
  • مرحله دوم : در این مرحله بایستی رول آماده کاغذ کرافت، عواریه گیری شود ( عواریه در واقع نوعی از ضایعات کاغذ کرافت است که در این مرحله گرفته می شود. )
  • مرحله سوم : پس از گرفتن ضایعات کاغذ، آن را بر روی دستگاه تیوبر در جای مخصوص خود قرار می‌دهند.
  • مرحله چهارم : رول آماده کاغذ کرافت، همراه با کشش توسط دستگاه باز می‌شود.
  • مرحله پنجم : کاغذ زیرین پاکت، از پایین دستگاه روی ریل مخصوص به سمت قسمت چاپ هدایت می‌شود و قسمت بیرونی آن چاپ مورد نظر می‌خورد. چاپ‌ها در فاصله های مشخصی از هم می‌خورد تا پس از برش نیز در وسط پاکت قرار گیرد.
  • مرحله ششم : کاغذ رویی پاکت‌ها پس از عبور از دستگاه، در زیر لایه دیگر قرار می‌گیرد. وسط لایه‌ها دو غلطک وجود دارد که مابین لایه ها را به صورت نقطه‌ای چسب می‌زند.
  • مرحله هفتم : در این مرحله پس از چسب زدن، پاکت ها به قسمت برش ارسال می‌شوند و در اندازه‌های از پیش تعیین شده برش می‌خورند و در نهایت نیز به شکل پاکت به محل دستگاه باتومر منتقل می‌گردند.

طرح توجیهی تولید پاکت کاغذی | ماشین آلات مورد نیاز

برای تولید پاکت‌های کاغذی کرافت، بدیهی است که به ماشین آلات و ابزارهای مخصوص لازم است. این ابزارها به شرح موارد زیر است:

  •  دستگاه تولید پاکت
  • چاپگر

برای بازدید از سایر طرح توجیهی صنعتی های نوشته شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.

خدمات قابل ارایه کاردوک به طرح‌ها و واحدهای

  • تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • ارایه فرمولاسیون قابل استفاده در تولید محصولات
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.


منبع: طرح توجیهی پاکت کاغذی

طرح توجیهی کود پتاسیم برای دریافت جواز تاسیس

طرح توجیهی تولید کود پتاسیم برای برآورده هزینه های و زمان بازگشت سود کسب و کار نوشته می‌شود. کود پتاسیم یا پتاس شامل برخی املاح پتاسیم دار است ک که در آب حل قابل حل است. از کود پتاسیم معمولا به عنوان یک کود شیمیایی در صنایع کشاورزی استفاده می‌شود. این کود شیمیایی در ترکیب خود کلرور پتاسیم، سولفات پتاسیم، منیزیم و نیترات پتاسیم دارد. در ادامه سعی کردیم خلاصه‌ای از اطلاعات لازم برای نوشتن طرح توجیهی کود پتاسیم را ارائه کنیم. برای سفارش و نوشتن طرح توجیهی واحد خودتان کلیک کنید.

  برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

منبع: طرح توجیهی تولید کود پتاسیم



طرح توجیهی تولید کود پتاسیم | معرفی محصول

برای آشنایی با کود پتاسیم ابتدا باید با تعریفی از کلمه پتاس (Potash) آشنا شویم. به طور کلی به دسته‌ای از نمک‌های معدنی که در ترکیب خود عنصر پتاسیم دارند، پتاس گفته می‌شود. این نمک‌های معدنی پتاسیم دار، محلول در آب هستند.

یک گیاه در تمامی مراحل رشد و تکثیر خود به عنصر پتاسیم نیاز دارد. اگر پتاسیم به اندازه کافی به یک گیاه نرسد، در برابر عوامل طبیعی شامل خشکسالی، رطوبت و آب زیاد از حد، تغییرات دمایی، آفات و بیماری‌ها دارای مقاوت بسیار کمی خواهد بود. 

تمامی کودهای شیمیایی که دارای عنصر پتاسیم هستند، به عنوان کود پتاس شناخته می‌شوند و در صنایع کشاورزی بسیار کاربرد دارند. چراکه بر روی اندازه، شکل، رنگ و قدرت دانه دارای اثرات مطلوب است. برای بازدید از سایر طرح توجیهی صنایع شیمیایی کلیک کنید.

طرح توجیهی تولید کود پتاسیم | انواع کود پتاسیم

کود پتاسیم به تمامی کودهایی گفته می‌شود که دارای عنصر پتاسیم هستند. در میان آن‌ها سولفات پتاسیم به دلایل مختلفی جزو بهترین کودهایی است که بر روی گیاهان تاثیر بسیاری دارد. از مهم‌ترین مزیت‌های کود سولفات پتاسیم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • کود سولفات پتاسیم قابلیت انحلال بالا در آب دارد.
  • می‌توان کود سولفات پتاسیم به صورت محلول در آورد و بر روی شاخ و برگ گیاهان محلول پاشی کرد.
  • ذرات سولفات پتاسیم بسیار ریز است و مانع از ایجاد رسوب در سمپاش ها و سیستم های آبیاری می‌گردد.
  • کود سولفات پتاسیم را می‌توان علاوه بر مصرف برگی، به صورت آبیاری در خاک نیز به گیاه رساند.

طرح توجیهی تولید کود پتاسیم | تاثیرات مهم پتاسیم بر گیاه

با توجه به اینکه اشاره کردیم کود پتاسیم برای رشد گیاه بسیار ضروری است، در این قسمت از مقاله می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم که کود پتاس و یا عنصر پتاسیم دارای چه تاثیری بر روی گیاه می‌باشد.

  • کود پتاسیم تاثیر مستقیمی بر روی ریشه گیاه می‌گذارد و با افزایش رشد ریشه، مقاومت آن را در برابر خشکی و کم آبی، دمای پایین و … کاهش می‌دهد.
  • کود پتاسیم باعث تولید سلولز در گیاه می‌شود و از خمیدگی ساقه و ریشه جلوگیری می‌نماید.
  • باعث فعال شدن آنزیم های مرتبط با رشد گیاه می‌شود.
  • باعث انتقال بهتر شکر و نشاسته می‌شود.
  • میزان نشاسته و پروتئین موجود در گیاهان را افزایش می‌دهد.
  • گیاه به واسطه مصرف کود پتاسیم، آب کم تری را از دست می دهد و باعث تعادل یونی در آن می‌شود.
  • و …

​طرح توجیهی تولید کود پتاسیم | علایم کمبود پتاسیم در گیاه

از آنجایی که عنصر پتاسیم برای رشد گیاه ضروری است، چنانچه گیاه دارای کمبود پتاسیم باشد، دارای علائم زیر خواهد بود :

  • برگ‌های بزرگ‌تر و مسن گیاه دارای کناره های سوخته هستند.
  • در گیاهانی که کمبود پتاسیم دارند، در برابر آفات و بیماری‌ها حساس هستند.
  • کیفیت میوه ی گیاهی که دارای کمبود پتاسیم است، کاهش می‌یابد.
  • و …

علائم زیاد بودن پتاسیم در گیاه

همانطور که کمبود پتاسیم در یک گیاه علائمی دارد، زیاد بودن آن نیز علائمی به همراه خواهد داشت. از مهم‌ترین علائم در گیاهانی که دارای پتاسیم اضافی هستند، کمبود کلسیم و منیزیم می‌باشد.

طرح توجیهی تولید کود پتاسیم | روش مصرف کود پتاسیم

اشاره کوتاهی کردیم که کود پتاسیم به صورت محلول در آب می باشد. بنابراین بایستی این کود را به صورتی استفاده کنیم که ریشه بتواند آن را جذب کند.

معمولا شیوه مصرف کود پتاسیم بدین صورت است که به روش نواری، پخش در سطح خاک، آبیاری و محلول‌پاشی استفاده می شود که بهترین در میان آن‌ها نیز زیرخاکی به صورت نواری است.

زمان استفاده از کود پتاسیم قبل از کشت است و پس از گذشت یک بازه زمانی 5 تا 10 هفته‌ای از اولین مصرف و متناسب با نوع گیاه، بایستی که نوبت دوم مصرف گردد.

مقدار مصرف کود پتاسیم

اینکه چه میزان از کود پتاسیم برای گیاه مصرف شود که دچار کمبود پتاسیم و یا زیاد بودن پتاسیم و در نهایت کاهش منیزیم و کلسیم نشود، بسیار مهم است. از کود پتاسیم بایستی به اندازه‌ای مصرف شود که کمبود پتاسیم گیاه برطرف گردد. برای اینکار لازم است که با توجه به خاک و آب و هوای منطقه، از گیاه آزمایشاتی گرفته شود، تا رابطه بین مقدار پتاسیم و عملکرد آن مشخص گردد.

​طرح توجیهی تولید کود پتاسیم | کد آیسیک محصول

کد آیسیک کود پتاسیم، کدهای 24121131 و 2412612337 و کد تعرفه گمرکی آن 31043000 می‌باشد.

​کاربردهای کود پتاسیم

کود پتاسیم دارای کاربردهای کشاورزی است که از مهم‌ترین آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • برای تامین نیاز گیاه به پتاسیم و گوگرد، از کود پتاسیم استفاده می‌شود
  • کود پتاسیم به ویژه سولفات پتاسیم، اسیدیته خاک را کاهش می‌دهد تا گیاه بهتر بتواند آهن و فسفر را جذب کند.
  • کود پتاسیم مقاومت خاک را در برابر عوامل محیطی افزایش می‌دهد.
  • علاوه بر مصارف کشاورزی از سولفات پتاسیم در صنعت شیشه سازی و نظامی نیز استفاده می‌شود.
  • سولفات پتاسیم در ترکیب خود کلر ندارد. داشتن کلر باعث جلوگیری از شوری خاک می‌شود. از این رو برای برخی از محصولات شامل پسته، چای، مرکبات، توتون، سیب زمینی و … که به کلر حساس هستند، مناسب است.
  • کود پتاس برای بهبود رشد برنج تا بیست درصد موثر است.
  • سولفات پتاسیم باعث بهبود کیفیت رنگ و طعم میوه ها می‌شود.
  • وقتی از کود پتاسیم برای گیاه استفاده می‌شود، گیاه می‌تواند دیگر عناصر غذایی را نیز بهتر جذب کند.
  • با مصرف کود پتاسیم مصرف آب گیاه بهبود می‌یابد و رشد گیاه و کیفیت گل گیاه تقویت می‌شود.
  • و …

طرح توجیهی تولید کود پتاسیم | روش تولید کود پتاسیم

مواد اولیه تولید کود پتاسیم شامل پتاسیم کلرید-سولفوریک اسید است. برای تولید پتاسیم سولفات بایستی دو ترکیب شیمیایی منیزیم سولفات و kcl با یکدیگر واکنش دهند. همینطور باید اشاره کنیم که در صورتی که شورابه‌ها، تبخیر گردد، کنسانتره پتاس بدست می‌آید که با فرآیندهای مختلف از آن پتاسیم سولفات استخراج می‌گردد. به طور کلی مراحل تولید سولفات پتاسیم به شرح موارد زیر است :

  • مرحله اول : در مرحله اول کلرید پتاسیم معدنی را خرد و آسیاب می‌کنند.
  • مرحله دوم : پودر کلرید پتاسیم وارد راکتوری از جنس استیل و با خاصیت ضد اسیدی و همینطور دارای همزن، می شود. در این مرحله به آن آب و اسید سولفوریک نیز اضافه می‌گردد.
  • مرحله سوم : راکتور حرارت  داده می‌شود تا سرعت واکنش افرایش یابد. در این مرحله سولفوریک اسید با کلرید پتاسیم واکنش می‌دهد و سولفات پتاسیم و گاز هیدروژن کلرید تولید می‌شود.
  • مرحله چهارم : گاز هیدروژن تولید شده توسط مکنده جمع‌آوری می‌گردد و آن را خنک کرده و تبدیل به هیدروکلریک اسید می‌کنند.
  • مرحله پنجم : در این مرحله محلول سولفات پتاسیم داخل راکتور برای جدا کردن ناخالصی‌ها بایستی که فیلتر شود.
  • مرحله ششم : محلول فیلتر شده، جوشانده می‌شود و سپس برای کریستال سازی وارد حوضچه های خنک کن می‌گردد.
  • مرحله هفتم : پس از اینکه محلول سرد می‌شود، سولفات پتاسیم بسته بندی شده و به فروش می‌رسد.

ماشین آلات مورد نیاز

برای تولید کود پتاسیم به برخی ابزار و ماشین آلات نیاز است، که از مهم‌ترین آن‌ها به شرح موارد زیر است:

  •  تجهیزات ناقل مواد اولید
  • کوره مانهایم
  • کراشر و کولر
  •  گرانولاتور
  •  سیستم جذب یا اسکرابر
    و…

برای بازدید از سایر طرح توجیهی صنعتی های نوشته شده توسط تیم کاردوک کلیک کنید.

خدمات قابل ارایه کاردوک به طرح‌ها و واحدهای

  • تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • ارایه فرمولاسیون قابل استفاده در تولید محصولات
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.


منبع: طرح توجیهی تولید کود پتاسیم